شور و شوق مردمي در استقبال از رئيس جمهور

خبرگزاري شبستان: رئيس جمهور امروز (۶ اسفند) وارد قم شد و علاوه بر سخنراني و ديدار عمومي با مردم در جلسات مختلف و افتتاحيه‌ها شركت كرد.

به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، رئيس جمهور كه با قطار به قم مسافرت كرده است در ايستگاه راه‌آهن مورد استقبال گسترده مسئولان قرار گرفت.

حجت‌الاسلام و المسلمين روحاني رئيس جمهور در بدو ورود به قم گفت: سفر هيئت دولت به استان قم و شهر مقدس قم مايه افتخار و خرسندي براي دولت است، قم ويژگي‌ خاصي دارد و شهري است كه مضجع مظهر حضرت فاطمه معصومه(س) در اين شهر است.

وي بيان داشت: بزرگترين حوزه علميه ويژه جهان در اين شهر است و مردم اين شهر مردم فداكار و پيشتاز در انقلاب بوده‌اند.

رئيس جمهور اذعان داشت: بنابراين زيارت حضرت فاطمه معصومه(س) ديدار با مردم شريف قم، ديدار با فضلا و طلاب و ويژه مراجع معظم تقليد براي ما در اين سفر مغتنم است و جلسات متعددي غير از ديدار عمومي در اين سفر خواهيم داشت.

دكتر روحاني گفت: عمدتا در اين سفر از ديدگاه علما و مراجع و مردم استفاده مي كنيم و طرح‌هايي كه مورد نظر دولت است چه آنهايي كه بايد افتتاح شود و چه طرح‌هايي كه آغاز شود و چه طرح‌هايي كه در حال تكميل است را بررسي خواهيم كرد.

 

*آغاز عملیات احداث خط آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان

دكتر روحاني كه امروز به قم سفر كرده است، در ابتداي ورود دستور احداث خط آهن سریع‌السیر تهران – قم – اصفهان را صادر كرد كه طول آن 400 كيلومتر است.

اين خط راه‌آهن دو خطه بوده و امكان تردد قطارهاي برقي سريع‌السير با سرعت 300 تا 350 كليومتر در ساعت حركت خواهد كرد.

در صورت اجرايي شدن اين خط مسير ريلي تهران به اصفهان در حدود 138 كيلومتر كاهش خواهد يافت و در حدود 55 ميليارد تومان در مصرف سوخت صرفه‌جويي دارد.

اين پروژه ظرف مدت 4 سال و با هزينه ۲.۴ دهم میلیارد یورو اجرايي مي‌شود كه اعتبار آن به صورت فاینانس خواهد بود.

 

*رئيس جمهور حرم حضرت معصومه(س) را زيارت كرد

همزمان با حضور هيئت دولت به قم، دكتر روحاني رئيس جمهور حرم مطهر حضرت معصومه(س) را زيارت كرد.

در بدو ورود دكتر روحاني به حرم مطهر، مورد استقبال آيت‌الله سعيدي توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) و خادمان كريمه اهل بيت(ع) قرار گرفت.

 

 

*امروز دولت پشتوانه خود را در قم مي‌بيند

دكتر روحاني در جمع مردم قم در حرم مطهر گفت: سلام و درود خالصانه بر همه مردم شريف قم، شهري كه اساس اين شهر بر مبناي عشق به خاندان رسالت و علم و معرفت بنيانگذاري شده است و آنهايي كه در اين شهر آمده و رونق بخشيدند دليلش اين بود كه حتي قبل از اينكه مدفن اين بانوي بزرگ باشد، اين شهر حرم اهل بيت است.

وي گفت: براي همه مردم مسلمان قم مقدس است، مردم قم هيچ گاه اسلام و امام و حوزه و روحانيت را تنها نگذاشتند، آن آغاز فروردين 42 و آن كشتار در اين مدرسه فيضيه اين مردم قم بودند كه به طلاب و علما پناه دادند و ياري كردند.

رئيس جمهور گفت: آن 15 خرداد 42 بعد از آن سخنراني فوق العاده مهم امام در عصر عاشورا، وقتي خبر به مردم رسيد كه امام را دستگير كردند، همه همين مكان جمع شدند، زير آن ايوان شرقي صبح روز 15 خرداد علما و بزرگان و مراجع و آيت‌الله العظمي مرعشي نجفي در زير همين ايوان علما و بزرگان جمع شدند.

روحاني بيان داشت: شايد قيام 15 خرداد از بانوان قم شروع شد، درود بر همه مردم قم و درود بر زنان بر شيرزنان اين سرزمين، ساعت 9 صبح آن روز بود كه زنان چادر به گردن و كمر بسته با شمشير وارد اين صحن شدند و چه شوري زنان قم در دفاع از اسلام و انقلاب به وجود آوردند.

وي گفت: افرادي كه به ياد دارند بايد تشريح كنند و قيام از حضور زنان فداكار اين شهر در اين همين صحن مطهر شروع شد و بعد از آن بود كه جمعيت از اين درب جنوبي، همانند يك رودخانه خروشان به روي پل و به سمت خيابان امام آمدند.

رئيس جمهور با بيان اينكه بنده در تقاطع خيابان امام بودم گفت: در آنجا با تيراندازي‌هاي دژخيمان مواجه بوديم و اين مردم مقاومت كردند و يك جوان 20 ساله كنار من به شهادت رسيد و ما جنازه او را به كوچه‌اي منتقل كرديم و ما به سمت پل عليخاني رفتيم و وقتي روي پل بودم مشاهده درگيري زنان با دژخيمان بودم.

وي گفت: اين مردم قم در همه جا و در همه صحنه‌ها امام را انقلاب را و نهضت را تنها نگذاشتند، آن شور و هيجان مردم قم در مقاطع مختلف تا سال 56 در مسجد امام به دعوت حوزه علميه و مدرسان حضور داشتند.

دكتر روحاني گفت: در يكي از شب‌ها به خاطر توهين به امام چه غوغايي به پا شد و در دي ماه اين مردم قم بودند كه در 19 دي پيشتاز بودند و سينه خود را در برابر دژخيمان قرار داده و از اسلام نگهباني كردند.

رئيس جمهور اذعان داشت: قم در تمام مقاطع و در دفاع مقدس با تقديم آن شهيد و سرداران بزرگواري كه داد در خط مقدم مبارزه با استبداد و استكبار بود.

وي گفت: قم براي دولت و مردم ايران تنها يك شهر نيست، يك نماد حيات ديني است، تعلق خاطر اين ديار از قرن اول به خاندان رسالت و اهل بيت(ع) و همواره به عنوان پناهگاه فكري و معنوي براي ملت ايران و ساير مسلمانان بود.

دكتر روحاني گفت: اين طلبه كوچك فرزند حوزه خوش‌ترين ايام زندگيش 10 سالي بود كه در قم گذراند، امروز دولت پشتوانه خود را در قم مي‌بينند و چشم‌انداز فرداي اين نظام در سايه انديشه برآمده از حوزه علميه قم مي‌داند.

وي گفت: حوزه علميه قم به عنوان افتخار همه عالمان و محققان در طول تاريخ و به ويژه در آن ايامي كه شيخ موسس به اين شهر آمد و حوزه بزرگ و عظيمي را آيت‌الله حائري در 1340 هجري بنيان نهاد و فيضيه رونق ديگري يافت.

رئيس جمهور بيان داشت: همه انديشمندان به اين حوزه شتافتد و بزرگترين تاريخ علمي و ديني و سياسي ما از قم و حوزه علميه قم است، امام راحل تربيت يافته اين حوزه بود، مقام معظم رهبري تربيت همين حوزه بوده و مراجع عظام بزرگ و انديشمندان و محققان كه همواره سر احترام به سمت همه آنها فرود مي‌آوريم تربيت يافته همين حوزه است.

وي گفت: مرجعيت عامه شيعه را مرحوم آيت‌الله بروجردي در اين حوزه بنيانگذاري كرد، قيام امام از قم و از حوزه علميه قم آغاز شد و شروع شد، دين ما و اسلام ما و مسير اهل بيت ما و تشيع ما زنده است، چون حوزه علميه قم و اجتهاد زنده است، چون اسلام به علم و دانش و عقلانيت استوار است، چون قم زنده است.

 

*هرج و مرج و افراط در دين جايي ندارد/ به صراحت مي‌گويم كه دولت به قم نياز دارد

دكتر روحاني گفت: اين حوزه قم همواره در برابر ابهاهي گري و التقاط و تفسير به راي ايستاد و مي‌ايستند، ما بايد بدانيم كه افراط نه تنها دنياي مردم كه اول دين مردم را مي‌سوزاند.

رئيس جمهور بيان داشت: تبديل دين جامع و نجات بخش، اسلام به ديني خشك و جامد و خشن و غير منعطف به آن معناست كه بر دوام دين و استمرار دين و قدرت دين ضربه وارد كرده‌اند، اسلام ديني است كه در چهارچوب طاقت بشر تبيين شده است.

وي گفت: اسلام دين هرج و مشقت نيست، اسلام دين نجات است، ما به حوزه علميه مراجع و فضلا و بزرگان و انديشمنداني افتخار مي‌كنيم كه در اين حوزه هرگز عقل، مترود نبود، هرگز علوم عقلاني در كنار علوم نقلي در انزوا نبود، از همين حوزه امام و بزرگاني چون علامه طباطبايي شهيد مطهري و شهيد بهشتي به وجود آمدند.

دكتر روحاني گفت: ما بايد بدانيم كه اين حوزه نهاد مستقل بوده و نهاد مستقل باقي خواهد ماند، اين حوزه بزرگ مستقل هرگز زير پرچم هيچ سياست، حزب و جناحي نرفته است و نخواهد رفت.

وي گفت: قم گرچه مركز و مبدا تاسيس نهضت اسلامي و حكومت اسلامي بود، وگرچه همواره تابع ولايت در دوران امام و سپس در دوران مقام معظم رهبري بود، اما همواره حوزه به صورت مستقل راه خود را ادامه داده و ادامه خواهد داد.

 

*به صراحت مي‌گويم كه دولت به قم نياز دارد

رئيس جمهور در ادامه گفت: من مي‌خواهم به صراحت اعلام كنم دولت به قم نياز دارد، ما به نظريه‌پردازي‌هاي ديني و فقهي عالمان دين نياز داريم، ما نياز داريم كه همپاي دانشگاه و دانشگاهيان و فرهيختگان از اجتهاد مجتهدان قم همواره بهره ببريم، قم زماني اجتهادش در زمينه لزوم نهضت، لزوم تاسيس و تشكيل حكومت اسلامي بود و امروز هم براي رفع مشكلات سياسي و اقتصادي نياز داريم.

دكتر روحاني بيان داشت: مردم قم بدانيد كه اين دولت به تمام وعده‌هايي كه در 24 خرداد پارسال داده است وفادار مي‌ماند، شعار دولت نجات اقتصاد، احياي اخلاق و تعامل سازنده با جهان بوده است، ما به راهمان ادامه مي‌دهيم و همه مردم ما بايد بدانند كه در طول 18 ماه دولت در زمينه اقتصادي با وجود اينكه وارث ويراني هاي فراواني بود توانسته قدم‌هايي را با حمايت مردم و هدايت مقام معظم رهبري و پشتوانه‌اي مراجع بردارد كه هر منصفي را به تعجب وا مي‌دارد.

 

*تخريبگران خانه كهنه خود را ويران مي‌كنند

وي گفت: ما همواره به منتقدان احترام مي‌گذاريم و به آنها همانند حاميان مي‌گوييم كه از حمايت دولت برخوردار هستيد اما تخريب در اين كشور جايي ندارد و تخريبگران خانه كهنه خود را ويران مي‌كنند.

رئيس جمهور با اشاره به برخي انتقادها عنوان داشت: مگر آمار اقتصادي اين 18 ماهه را خبر ندارند مگر كنترل تورم را نمي‌بييند در اين 18 ماه هفت هزار واحد صنعتي نيمه تمام راه اندازي شده است.

دكتر روحاني اذعان داشت: در اين 18 ماه بيش از 200 هزار هكتار سيستم آبياري مدرن و قطره‌اي فقط در سه استان زير پوشش رفته است، مگر آمار را نمي‌بييند كه سهولت كسب و كار 22 رتبه نسبت به پارسال ارتقا يافته و از 152 به 130 رسيده است، مگر نمي‌بييند كه در زمينه گاز در ماه‌هاي گذشته 100 ميليون متر مكعب توليد گاز در روز اضافه شده است.

رئيس جمهور گفت: ما همه بايد نسبت به همه منصفانه قضاوت كنيم، در طول يك سال ظرفيت توليد نفت روزانه 200 هزار بشكه اضافه كرده‌ايم، بياييد آمار سال 93 با سال‌هاي قبل مقايسه كنيم، اگر كار مهمي شده به دست شما مردم عزيز ايران شده است، اگر كاري شده به همت شما انجام شده است.

دكتر روحاني افزود: مردم عزيز قم، حوزه علميه اساتيد، علما و فضلا ما براي ادامه راه و توسعه نياز به اتحاد بيشتر و همدلي بيشتر داريم، نهضت صدايش از قم بلند شد وحدت صدايش از قم بلند شد، بايد برادري و اتحاد صدايش از قم و حوزه به گوش همه ملت ايران برسد.

 

*صداي عقلانيت و اعتدال بايد از قم به گوش جهان برسد

وي گفت: بايد صداي عقلانيت و اعتدال از قم و حوزه به گوش همه مردم جهان برسد، ما بايد قدر اين مردم فداكار و عزيز قم را بدانيم كه هميشه كنار امام و اسلام ايستادگي كرده‌اند.

 

*پايان مذاكرات بايد منجر به برداشتن تحريم‌هاي ظالمانه شود

دكتر روحاني با اشاره به سياست خارجي گفت: ما قدم‌هاي مهمي را برداشته‌ايم ما مسير حل معزلات را از جمله پرونده هسته‌اي با اقتدار و بدون اينكه به صدايي از گوشه و كنار و حاشيه پردازي عده‌اي ادامه داده‌ايم و تا نهايت ادامه خواهيم داد.

رئيس جمهور بيان داشت: ما يك قدم مهم برداشته‌ايم و در سايه آن توافق موقف مي‌دانيد كه بخشي از آن تحريم‌ها برداشته شد، تحريم ظلم به مردم است، توسعه حق مسلم مردم ايران است، ما به حول و قوه الهي با منطق و استدال مذاكرات را ادامه مي‌دهيم اما طرف مذاكره بداند كه ملت ايران هرگز از مسير توسعه علمي خود دست برنخواهد داشت.

وي گفت: طرف مذاكره بدانند بايد پايان اين مذاكرات و نتيجه توافق برداشتن همه تحريم‌هاي ظالمانه و غيرقانوني باشد، ما از روز اول در اين دولت تحريم ضد حقوق بشر است، ديروز در ژنو در كميسيون حقوق بشر اين جمله مورد تاييد قرار گرفت كه تحريم ضد حقوق بشر است.

دكتر روحاني گفت: ما در دنيا منزوي نيستم ما راهمان را ادامه مي‌دهيم ما نه تحميل و تحقير را مي‌پذير و نه ادامه تحريم را مي‌پذيريم، دولت همانند همه روزهاي تاريخ اين انقلاب حمايت ملت و مخصوصا حمايت مردم قم و حوزه علميه قم و مراجع عظام را مي‌طلبد، ما مي‌توانيم دست به دست هم دهيم و از پيچ و خم‌ها عبور كنيم.

وي با اشاره به برنامه دولت نسبت به استان قم گفت: مي‌دانيد كه موقع ورود امروز بنده به قم در راه‌آهن كلنگ شروع راه‌آهن دو خطه برقي سريع‌السير از تهران به قم و از قم به اصفهان زده شد، ما به حول و قوه الهي اين طرح مهم را شروع كرديم و ادامه خواهيم داد و به حول و قوه الهي آن را اجرايي و عملياتي مي‌كنيم و اعتبار لازم را كه 2 ميليارد و 600 ميليون تومان است را در چند روز گذشته گشايش پيدا كرد.

دكتر روحاني گفت: صحن شرقي و كتابخانه حرم مطهر نيز از امروز شروع به كار و افتتاح مي‌شود كه 70 درصد كار توسط دولت يازدهم انجام شده است.

وي بيان داشت: طرح ديگري كه امروز افتتاح خواهد شد، آزاد راه قم گرمسار است، كه تسهيل براي مردم قم استان‌هاي همجوار و همه مسافران به وجود خواهد آورد. اين مسير قبلا كه ايجاد شده بود، در اين دولت تبديل به آزاد راه شش بانده شده و امروز افتتاح خواهد شد.

رئيس جمهور اذعان داشت: اما كار ديگري كه تا فروردين سال آينده به بهره برداري مي‌شود رساندن آب از سد كوچري كه با حجم 207 ميليون مترمكعب است به قم مي‌رسد و مردم از نظر آب شرب هم از لحاظ آب شرب و استمرار در شرايط خوبي قرار مي‌گيرند.

وي گفت: تصفيه خانه آب موجود است كه توسعه پيدا مي‌كند و در طول سال 94 به اتمام مي‌رسد كه 70 هزار متر معكب آب را تصفيه مي‌كند و بهره برداري اوايل سال 95 است.

رئيس جمهور بيان داشت: پيشرفته ترين فاضلاب در قم است كه كل پروژه در سال 94 خواهد بود و همچنين دولت مصمم است براي ساخت يك بيمارستان بزرگ و مجهز براي قم با ظرفيت هزار تختخواب اقدام خواهد كرد.

دكتر روحاني گفت: در زمينه كشاورزي طرح‌هايي كه مد نظر دولت است، آبياري مدرن و همچنين برنامه كشاورزي گلخانه‌اي است كه براي امسال 12 ميليارد تومان اعتبار و براي سال گذشته اعتبار بيشتري مي‌گذاريم كه كشاورزي استان توسعه يابد. در خصوص صنعت نيز هر مقدار كه نياز باشد بانك مركزي از طريق بانك‌هاي عمل پرداخت شود و مجتمع فرهنگي قم نيازمند 6 ميليارد بودجه است كه دولت در اين سفر اختصاص خواهد داد.

وي بيان داشت: ما براي استان 30 پروژه مهم مد نظر قرار داده‌ايم كه در شوراي اداري تشريح مي‌گنيم و كل اعتبار در نظر گرفته شده 379 ميليارد تومان است كه اين پروژه بخشي در سال 94 و بخشي در سال 95 به اتمام خواهد رسيد.

وي در پايان گفت: روحاني وطن دومش قم عزيز است، افتخار ما فرزندي اين حوزه علميه است و دولت خود را متعهد مي‌داند براي خدمت به قم و توسعه قم كه هم زندگي راحت‌تري مردم قم داشته باشند و هم شرايط بهتري براي زائران باشد.

 

*بخش اول آزادراه قم گرمسار افتتاح شد

همزمان با حضور رئيس جمهور و هيئت دولت در قم بخش نخست آزاد راه قم گرمسار تحت عنوان حرم تا حرم افتتاح شد.

اين مراسم عصر امروز به طول 152 كيلومتر افتتاح شد كه در آن علاوه بر رئيس جمهور، وزير كشور، استانداران سه استان تهران، قم و سمنان و نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي حضور داشتند.

اين آزادراه به عنوان كريدور بين المللي حمل و نقل شرق به غرب مطرح است كه چهار استان قم، تهران، سمنان و همچنين خراسان رضوي را به هم متصل مي‌كند.

آزاد راه حرم تا حرم موجب ارتقا ضريب ايمني رانندگي و همچنين كاهش مصرف سوخت و آلاينده‌هاي زيست محيطي خواهد شد و در كاهش زمان سفر موثر است.

اين قطعه از آزاد راه از سوي قرارگاه خاتم‌الانبیاء در مدت ۲ سال و با هزینه‌ای بالغ بر ۶۹۰ میلیارد تومان اجرايي شده است.

 

*اساس اقتصاد دولت اين است كه كار را به مردم واگذار كند

حجت‌الاسلام و المسلمين روحاني در مراسم افتتاح آزاد راه قم گرمسار گفت: امروز روز فرخنده‌اي است براي ملت ايران به ويژه براي سه استان قم، تهران و سمنان كه به خراسان رضوي هم متصل مي‌شود براي آن استان هم مبارك است.

وي گفت: از ديدگاه ديگر اين جاده به دليل اينكه نامش حرم تا حرم است و به نام مقدس امام رضا(ع) و از طرف ديگر به نام حضرت معصومه(س) است براي ما مبارك و ميمنت دارد.

رئيس جمهور گفت: ما كشور را بايد به سمت توسعه ببريم و اگر رفاه براي مردم مي‌خواهيم و اگر به دنبال اشتغال و رونق اقتصادي هستيم راهي به جز توسعه وجود ندارد.

روحاني گفت: در كنار اين توسعه‌ها بايد توسعه فرهنگي، اجتماعي و سياسي هم باشد و ما دنبال توسعه پايدار و جامع هستيم اما كار كشور بايد به دست مردم اداره شود، دولت به عنوان يك خادم براي طراحي برنامه‌ها براي نظارت و هدايت و براي اتصال بخش‌هاي مختلف غير دولتي تلاش مي‌كند.

وي بيان داشت: اگر ما مدعي باشيم كه پروژه‌ها را خودمان طراحي و خودمان هم اجرا كنيم، به درستي اجرا نمي‌شود بايد حتما كارفرما كس ديگري و مجري هم غير دولتي باشد.

رئيس جمهور گفت: دولت بايد كم كم هم جاده‌ها را هموارتر كند و هم بايد رها كند و بروكراسي دولتي مشكلات زيادي ايجاد مي‌كند و بايد به نقطه‌اي برسد كه يك بخش خصوصي بياييد و بگويد من دنبال آزاد راه هسستم و ما زمين و تسهيلات را در اختيار آن قرار دهيم و صندوق توسعه ملي كمك كند و با نظارت ما اجرايي شود.

وي گفت: دولت مجري پروژه نيست و دولت برنامه‌ها را مشخص مي‌كند و بخش خصوصي بايد بياييد و بانك‌ها بايد فعال شوند و متاسفانه سرعت عمل از آنها نمي‌بينيم و از سوي ديگر نيز بخش خصوصي بايد جرات پيدا كرده و به صحنه آيد.

رئيس جمهور گفت: اساس اقتصاد دولتي به مردم اين است كه كار را به مردم واگذار كند و بايد كارها را با همكاري مردم پيش ببريم.

روحاني گفت: قرارگاه خاتم‌الانبيا در كمتر از دو سال توانست اين پروژه را اجرايي كند و اين سفرها مي‌تواند اهرم فشاري براي رسيدن به نقطه مطلوب در زمان مطلوب باشد.

وي افزود: فرزندان اين ملت به اسم سپاه، ارتش، بسيج و نيروي انتظامي در طول جنگ تلاش‌هاي زيادي را انجام دادند و ما خوشحاليم كه امروز در دوران صلح كه اميدواريم پاينده باشد، ما بتوانيم از آن فرزنداني كه امتحان خود را در دوران دفاع مقدس پس داده‌اند بتوانيم بهره برداري كنيم و فرصت‌ها را در اختيار آنها قرار داده تا بتوانند از توان خود استفاده كنند.

رئيس جمهور بيان داشت: از وزير راه و شهرسازي، از مسئولان قرارگاه خاتم الانبيا و همه كساني كه در اين مسير تلاش كردند قدرداني مي‌كنم و همه بايد دست به دست هم دهيم تا مشكلات را برطرف كنيم.

 

*رئیس جمهور با آیت‌الله صافی‌گلپایگانی دیدار کرد‌

حجت‌الاسلام و المسلمين حسن روحانی در ادامه برنامه‌هاي خود در سفر به قم با با آیت‌الله صافی‌گلپایگانی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کرد.

اين نخستين برنامه ديدار با مراجع عظام تقليد دكتر روحاني در سفر به قم است و قرار است ادامه ديدار با مراجع صبح فردا انجام شود.

 

*ديدار رئيس جمهور با اعضاي مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم‌

رئيس جمهور كه به قم سفر كرده است، پس از افتتاح آزاد راه قم گرمسار با اعضاي مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم ديدار كرد.

اين ديدار بدون حضور خبرنگاران در سالن استانداري برگزاري شد و قرار است تا دقايقي ديگر در جمع طلاب و فضلاي حوزه علميه قم به ايراد سخت بپردازد.

 

*حوزه‌هاي علميه در امر نظريه پردازي دولت را ياري كند

حجت‌الاسلام و المسلمين دكتر روحاني در آخرين برنامه خود در روز اول سفر خود به قم، در جمع طلاب و فضلاي حوزه علميه قم گفت: امشب يك شب بياد ماندني براي يك طلبه حوزه علميه خواهد بود، آن هم جمع طلاب و فضلا و محققين در مدرسه عاليه فيضيه، البته من هم در قم چند ماهي در اين مدرسه ساكن بودم.

وي گفت: مدرسه فيضيه در واقع از روز اول نهضت اسلامي در سال 41 مركزي بود براي نهضت و انقلاب در روز دوم فروردين سال 42 هم كه به مناسبت سالروز شهادت امام صادق(ع) مجلس بزرگي از سوي مرحوم برودجردي برگزار شده بود، شاهد حادثه بسيار تلخ و خونين بود.

رئيس جمهور بيان داشت: از سوم تا هفتم فروردين هر طلبه معمي به قم مي‌آمد كماندوها به او حمله مي‌كردند و چنين فضاي خفقاني وجود داشت.

دكتر روحاني گفت: مردم در آن روز كه امام دستگير شد چگونه حمايت كردند و در فرودين 43 كه آزاد شد چگونه استقبال كردند، پيوند روحانيت و دانشگاه از آن شب و استقبال دانشگاهيان از امام بود.

وي گفت: فيضيه تاريخ انقلاب ما است و حتي قبل از انقلاب هم فيضيه مركزيتي است براي حوزه علميه قم و بسيار خاطره از اين فيضيه دارم و خوشحالم كه امشب در محضر شما در اين مدرسه هستم.

رئيس جمهور گفت: دولت دو تقاضا از فضلا و علما دارد، نخست اينكه نظريه پردازي در مسائل مهم ديني اجتماعي، ديني سياسي، ديني بين المللي، ديني اقتصادي، ديني فرهنگي و.... در حوزه علميه قم است، دولت نه دنبال نظريه پردازي ديني است و نه كارش اين است.

وي گفت: دولت كارش برنامه‌ريزي و اجراي قانون است و دولت كارش حمايت از حوزه‌هاي علميه است با حفظ استقلال كامل از حوزه‌ها و اگر حوزه‌ها استقلال خود را از دست بدهند ديگر آن حوزه مورد نظر مردم نيست.

دكتر روحاني گفت: ما دنبال اين نيستم كه حوزه‌ها دولتي شود، همانگونه كه حمايت از دولت براي ما مهم است نقد از دولت نيز براي ما مهم است. همه بايد نقد كنند و حوزه علميه قم بايد نقد كند، اين دولتي است كه تعلق به حوزه دارد.

وي گفت: من بزرگترين افتخارم اين است كه طلبه حوزه باشم و هيچ جا قم نمي‌شود و هيچ فضايي دلنشين‌تر از آن حجره كوچك طلبگي و بحث و مباحثه نيست.

رئيس جمهور با تاكيد مجدد بر نظريه پردازي گفت: در دوران مشروطه آن نظريه ديني و علمي كه مشروطه را هدايت كرد و انقلاب مشروطه را انديشمندان بزرگي هدايت كردند و بعد از سال‌ها به نظريه‌ها نگاه مي‌شود بسيار درس آموز است.

دكتر روحاني با اشاره به نظريه مدرس گفت: همان نظريه شهيد مدرس بود كه موضوع قضاوت را حل كرد و به نظر من بعد از انقلاب نتوانستيم از آن نظريه به خوبي استفاده كنيم.

وي گفت: حوزه بايد نظريه پردازي كند، مرحوم مدرس آمد ايستاد و خواستار ترجمه كتاب‌هاي خارجي شد و اين بسيار مهم بود و شخصيتي كه دروازه علوم را در آن زمان باز كرد.

رئيس جمهور تاكيد كرد: شما مسلط به كلام و فلسه و كلام و تاريخ هستيد و شما بايد نظريه پردازي كنيد و اين مسائل را حل و فصل كنيد و پاسخگو و نظريه بدهيد.

دكتر روحاني گفت: اسلام قادر است جامعه امروز را مديريت كند و بايد اين مسائل را شما بگوييد و اينكه اقتصاد اسلامي چيست؟ شما بايد آن را بگوييد.

وي بيان داشت: در خصوص بانكي ما نمي‌توانيم صادرات و واردات داشته باشيم بدون سيستم بانكداري بين المللي حال اگر اين سيستم بانكي مشكل دارد، بايد شما حل كنيد، الان المكاسب داريم اما المعادن و الاقتصاد و... ما كجاست؟

 

*طلاب و روحانيون با تبليغ چهره به چهره گفتار اسلام را مطرح كنند

دكتر روحاني با اشاره به اتصال دولت با مردم گفت: اين اتصال از طرق مختلف قابل حل است اما هيچ كدام از طريق چهره به چهره رخ نمي‌دهد و بايد مسائل توسط طلاب از طريق چهره به چهره بيان شود.

وي گفت: امروز اگر دولت مي‌خواهد با مردم در ارتباط باشد و اعتماد وجود داشته باشد، نياز به حوزه داريم، حوزه علميه و طلاب و فضلا و خطبا و منبري‌ها بسيار تاثيرگذار هستند، حال مراجع كه جاي خود دارد و سخن و گفتار آنها و حمايت آنها بسيار مهم است.

رئيس جمهور بيان داشت: امروز ما شرايط سختي در دنيا داريم و مي‌بينيد كه به نام اسلام چه كار مي‌كنند و خيلي مهم است كه صداي اعتدال از ايران بايد برود مخصوصا بعد از تاييد و تاكيد مقام معظم رهبري خيلي مهم بود و بايد در اين زمينه طلاب و روحانيون كار كنند.

دكتر روحاني گفت: ما مي‌بينيم كه اين اتهامات كه ايران طرفدار خشونت است، اين اتهامات واهي بود اما در آن جو كاذب، بنده در سازمان ملل جهان عاري از خشونت را مطرح كردم و يك شرايطي پيش آمد كه حتي آن چهار كشوري كه گفتند چون ايران گفته راي ندهيم، بي تاثير بود و اينكه به نام ايران و به نام فردي كه از طلبه حوزه علميه قم اين پرچم را نظام اسلامي در دست بگيرد و اين طرح را بگوييد و به تصويب برسد يك شكست مفتضحانه‌اي بود كه آنها به ايران تهمت مي‌زدند.

وي گفت: امروز دنيايي است كه بايد همه را جذب كنيم و آن  نامه‌اي كه مقام معظم رهبري نوشتند چقدر توانست در اين زمينه كارساز باشد كه بايد دقت داشته باشيم.

رئيس جمهور با اشاره به موضوع امر به معروف و نهي از منكر گفت: آيا نجات مردم از اين گرد و غبار و محبت كردن معروف هست يا نه، همه امر به معروف و نهي از منكر چند مصداق دين نيست اين مسائل روي چشم ما و دولت اين مصاديق را قبول دارد اما فقط اين نيست.

دكتر روحاني گفت: چرا از هزار مصداق فقط دو تاي آن را چسبيده و مابقي ديگر را فراموش كرديم و چه كسي بايد آن را بيان كند؟ جز حوزه‌ها چه كسي مي‌تواند در اين راستا تلاش كند.

وي با اشاره به آمار 80 هزار نفري طلاب گفت: اين باعث افتخار است و دولت وظيفه خودش را احترام به حوزه‌ها مي‌داند و اين وظيفه ماست و منتي بر كسي نداريم، در برابر مراجع تقليد هر نكته‌اي كه مورد نظر ماست هيچ ترديد نداريم كه اگر مي‌گوييد از روي دلسوزي است و دولت بايد به علما احترام كند.

رئيس جمهور گفت: در هيئت دولت هم گفته‌ام اگر مراجع عظام تقليد سخني مي‌گويند بايد اجرا شود و اگر غير از آن مسائل است بايد در برابر مراجع رفته و توضيح داد و اگر ما اشتباه مي‌كنيم آن را به درستي اجرا كنيم. بايد مسائل را براي مراجع و علما گفته تا بتوانيم در خدمت دين و اسلام باشيم.

دكتر روحاني در خصوص پروژه‌هاي قم گفت: در جلسه با هيئت وزيران تاكيد داشتم كه بايد به قم رسيدگي شود و 30 پروژه را در دستور كار قرار داديم و اميدواريم كه در خدمت مردم باشيم و افتخار مي‌كنيم كه به شهر علما و مراجع خدمت كنيم.

پايان پيام/

کد خبر 442464

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha