گمانه زنی درباره شروع ساعت صفر برای آزادی موصل

خبرگزاری شبستان: عراقی و آمریکایی ها طی روزها و ماههای گذشته درباره شروع عملیات آزاد سازی موصل گمانه زنی هایی را مطرح کرده اند.این درحالی است که داعش همچنان به جنایات خود علیه ساکنان ادامه می دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شهر موصل مرکز استان نینوا و دومین شهر بزرگ عراق از نظر تعداد جمعیت است به گونه ای که جمعیت آن بالغ به سه میلیون نفر است و روابط تجاری با سوریه و ترکیه داشته اند و لهجه موصلی که شبیه لهجه های شمالی سوریه است صحبت می کنند.اعراب سنی از قبایل اصلی شمر، الجبور، الدلیم و البقاره و مسحیان و کردها و ترکمن ها در آن زندگی می کنند.

موصل مرکز نینوا پس از آن در صدر اخبار قرار گرفت که تروریستهای داعش در اوایل تابستان گذشته آن را مورد یورش و اشغال خود قرار دادند.آنها در این مدت به تخریب آثار تاریخی، سوزاندن کتابخانه ها و نابودی آثار علمی و آزار و اذیت و اعدام ساکنان پرداخته اند.

طی روزهای اخیر به طور متوالی از ضرورت آزاد سازی موصل سخن گفته شده است.درحالی که برخی خواستار عملیات سریع و برق آسا برای آزادی موصل هستند اما برخی دیگر نظر دیگری دارند.

برخی معتقد هستند که آزادی موصل باید پس از پاکسازی الانبار، صلاح الدین و مناطق جنوب کرکوک صورت گیرد زیرا تا زمانی که بستر لازم فراهم نشود عملیات در موصل اشتباه است از نگاه این تحلیلگران نخست باید الانبار به طور کامل با توجه به اینکه با کشورهای سوریه و اردن و عربستان هم مرز است و با شش استان ارتباط دارد پاکسازی شود آنگاه نوبت به موصل برسد زیرا در این صورت امکان موفقیت بیشتر است.

اما برخی دیگر بر این باورند که با توجه به رسیدن فصل طاقت فرسای گرما و ماه رمضان بهتر است که عملیات خیلی زودتر آغاز شود

اخبار درباره شروع ساعت صفر متناقض است زیرا از سوی از آمادگی از عملیات برای این عملیات سخن گفته می شود و از سوی دیگر مسئولان نظامی آمریکایی ماه مه را برای شروع عملیات مناسب می دانند.مسئولان عراقی بر این باورند که آمریکا با موصل متفاوت از شهرهای دیگر از جمله تکریت و الانبار برخورد می کند.

جان آلن هماهنگ ائتلاف ضد داعش در اکتبر گذشته شروع عملیات را نیازمند گذشت یکسال دانست اما یک مسئول فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا هفته گذشته از تمایل کشورش برای شروع حمله در ماه آوریل یا ماه مه خبر داد.

این مواضع انتقاد خالد العبیدی وزیر دفاع عراق را به دنبال داشت که گفت:" یک مقام نظامی نبادی موعد حمله را مشخص کند زیرا این از اسرار نظامی است.نبرد موصل یا هر نبرد دیگر زمانی آغاز می شود که شرایط و مستلزمات آن فراهم شود و فرماندهان عراقی این زمان را تعیین می کنند".

به نظر می رسد که این موضع گیری با موضع حیدر العبادی نخست وزیر عراق که در 11 ژانویه از آزاد سازی شهر تکریت ظرف کمتر از یکماه سخن گفت و نیز مواضع فرماندهان نیروهای مردمی درباره ساعت صفر برای آزادسازی تکریت در تضاد است.

برخی این اعلام زمان عملیات را به مثابه جنگ روانی و تشویق غیرنظامیان برای خروج از شهرها می دانند.در مقابل داعش با گشودن جبهه های جنگ در الانبار، صلاح الدین و کرکوک به دنبال برهم زدن آمادگی برای هر یورش به موصل است.

حاکم الزاملی رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق از طرفداران شروع جنگ در دراز مدت است.وی گفت: این جنگ به زمان زیادی نیاز دارد چه بسا یکسال.ارتش نیاز به آموزش بیشتر و ادوات زیادتر دارد تا بتواند عملیات انجام دهد.

این درحالی است که درباره اینکه چه شهری باید در اولویت قرار گیرد اتفاق نظر وجود ندارد.برخی معتقدند که فلوجه که شش ماه قبل از موصل اشغال شده در اولویت قرار ندارد در حالی که داعش از فلوجه والقائم به مرزهای سوریه رسید.

در این میان مشکلی که وجود دارد اتهامات است که برخی از جمله قیس الخزعلی و هادی العامری علیه آمریکایی ها درباره کمک به داعش مطرح می کنند و جدای از آن بحث حضور نظامیان خارجی در این میان وجود دارد زیرا عراقی ها مخالف حضور نظامیان خارجی هستند.

 

پایان پیام/

کد خبر 442457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha