به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری طرح تربیت حافظان قرآن کریم گفت: همانطور که می دانید طرح ملی حافظان قرآن کریم در راستای منویات مقام معظم رهبری همزمان با دیدار سالانه جامع قرآنی مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن به عنوان راهبرد استراتژی نظام کلید خورد.
وی افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه در راستای اهداف و ماموریت های خود از سال 1391 طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم را آغاز و متعهد شد در مدت 4 سال یک میلیون حافظ قرآن تربیت کند.
حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: در این زمینه هرچند بسیاری از نهادها و سازمان ها مشارکت کردند اما به دلیل عدم استمرار در تربیت حافظان تاثیر خوبی نداشت و یکی از آسیب های مهم در این زمینه نگاه شعاری بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: بدون شعارزدگی و اعلام آمارهای غیرواقع طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم را به صورت عملیاتی مشخص و برای هر استان نسبت به ظرفیت آن استان سهمیه ای در نظر گرفتیم و تا به امروز بیش از 870 هزار نفر از سال 1391 در این طرح ثبت نام کردند.
وی افزود: در همین راستا بزرگترین رویداد حفظ قرآنی کشور با برگزاری آزمون مرحله سوم طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم با حضور بیش از 300 هزار نفر در 15 اسفندماه برگزار می شود. گفتنی است، این آزمون در بیش از 550 حوزه امتحانی شامل امامزادگان، بقاع متبرکه، مدارس، موسسات، حسینیه ها و ... به صورت متمرکز و رأس ساعت 9 صبح آغاز می شود.
حجت الاسلام شرفخانی عنوان کرد: برگزاری آزمون حفظ قرآن کریم پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بزرگترین رویداد حفظ کشور است.
وی افزود: گفتنی است پیش از برگزاری آزمون کتبی مربیان حفظ در کلاس های آموزش آزمون های شفاهی خود را از دوم تا 14 اسفند برگزار می کند.
وی با اشاره به رشته های امتحانی آزمون مرحله سوم حفظ قرآن کریم گفت: این آزمون در 11 رشته امتحانی با 40 سوال شامل هشت رشته حفظ ترتیلی از جمله حفظ جزء 30 و 1، حفظ 3 جزء، حفظ 5 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ 15 جزء، حفظ 20 جزء و کل قرآن و نیز در بخش حفظ موضوعی شامل سه رشته 150 موضوع قرآنی، 300 موضوع قرآنی و 120 موضوع کتاب آسمانی ویژه نوجوانان برگزار می شود.
وی افزود: مجموع نمره این آزمون 100 است که کسانی که حد نصاب 70 به بالا را کسب کنند ضمن دریافت گواهینامه معتبر از جوایز نفیسی همچون 140 کمک هزینه سفر عمره مفرده، عتبات عالیات و مشهد مقدس بهره مند می شوند.
حجت الاسلام شرفخانی با اشاره به توجه به زیرساخت ها برای تحقق تربیت حافظان قرآن کریم گفت: طی سه سال گذشته پشتوانه ها و زمینه سازی های لازم را در راستای اجرایی کردن طرح ملی حفظ قرآن کریم آماده کرده که بر همین اساس مرکز تربیت مربیان حفظ قرآن کریم راه اندازی و تاکنون بیش از 102 دوره آن برگزار شد، این دوره ها به مدت یک هفته اقدام به تربیت مربیان حفظ قرآن می کند که تاکنون بیش از 3500 نفر در شهر قم و بیش از 2300 نفر در دوره های استانی حضور داشتند و در مجموع بیش از 5836 نفر در دوره های تربیت مربی حفظ شرکت کردند.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: برای ارایه آموزش های غیرحضوری سامانه آموزش مجازی حفظ قرآن راه اندازی و بیش از 20 هزار نفر در آن ثبت نام کردند و مربیان و مشاوران قرآنی به صورت روزانه روند آموزشی این افراد را پیگیری می کنند.
وی با اشاره به سهمیه سالانه قرآن کریم گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده سهمیه سال 94 برای استان های کشور تربیت 360 هزار نفر حافظ قرآن خواهد بود. از طرفی نیز با توجه به ریزش های احتمالی در این موضوع برای تحقق تربیت یک میلیون حافظ با نهادهای مختلفی از جمله حوزه علمیه، مجموعه زندان ها و ... وارد مبارزه شده ایم. همچنین در راستای راستی آزمایی ها و رصد دقیق اجرای طرح ملی حافظان قرآن کریم استان خراسان رضوی از لحاظ کمی و کیفی به عنوان موفق ترین استان کشور معرفی شد و سایر استان ها همچون قم، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و اصفهان در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
پایان پیام/
نظر شما