بيشتر تولیدات کشور برخاسته از ریشه‌های فرهنگی اصلی ما نیست

خبرگزاری شبستان: معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: متاسفانه نقد جدی به سینمای کشور وارد است که بسیاری از تولیدات ما برخواسته از ریشه‌های فرهنگی اصلی ما نیست و بسیاری از تولیدات به سمت موضوعات غیرضرور می رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت‌الاسلام سید رمضان موسوی‌مقدم پیش از ظهر امروز (۳ اسفند) در مراسم تودیع حجت‌الاسلام موسوی مدیرکل پیشین صدا و سیما مرکز کرمان و معارفه ابوالحسن صادقی جهانی مدیرکل جدید مرکز صدا و سیمای مرکز کرمان، با بیان اینکه صدا و سیمای مراکز استان‌ها دو ماموریت در زمینه کمک به مرکز در زمینه محتوا و تلاش برای توسعه استان برعهده دارند که این امر به خوبی در کشور اجرا شده است، اظهار کرد: شبکه رادیویی و تلویزیونی استان‌ها صددرصد مربوط به استان‌ها است و تنها جمهوری اسلامی ایران است که شبکه‌های استانی دارد و در سایر کشورها شبکه‌های ایجاد شده عمدتاً با رویکردهای خاص سراغ مخاطب هستند.

 

وی افزود: شبکه‌های استانی ایجاد شده که تمام قد در خدمت توسعه استان باشد و علاوه بر اسناد بالادستی و ماموریت‌های کلی، سند بالادستی مهم و ماموریت اصلی این شبکه‌ها، سند توسعه همه جانبه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی استان هستند.

 

معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مأموریت‌های شبکه‌های استانی این است که به تمام آنچه را که مربوط استان در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی هستند؛ بپردازد و موانع را برطرف کند.

 

حجت‌الاسلام موسوی مقدم بیان کرد: اگر این ماموریت به خوبی انجام شود، در غنابخشی و تقویت شبکه‌های ملی نیز کمک می‌کند و اصولاً سرمایه‌های فرهنگی و اقتصادی ما مربوط به مراکز استانها است و هرچه تعاملات، هماهنگی‌ها و وفاق بیشتر باشد؛ شبکه استانی بهتر به این موضوع می‌تواند، بپردازد.

 

وی با بیان اینکه شبکه‌های استانی در یک تراز با شبکه ملی اما در یک مأموریت استانی قرار گیرد؛ خاطرنشان کرد: در همه مراکز رشد شبکه‌های استانی با یک دهه قبل قابل قیاس نیست.

 

معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با تأکید براینکه شبکه‌های استانی می‌توانند در پشتیبانی محتوایی شبکه‌های ملی بسیار تاثیرگذار باشند و به عنوان مثال اگر بنا باشد مستند را در کشور توسعه دهیم، جز تکیه به منابع استان‌ها راهی وجود ندارد، تصریح کرد: سرمایه‌های فرهنگی و اصیل اقتصادی ما مربوط به مراکز استان‌ها هستند و شبکه‌های استانی به دلیل اینکه مجهز به داشته‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی هستند؛ بسیار می‌توانند در محتوای شبکه‌های ملی تأثیرگذار باشند.

 

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم با بیان اینکه در حوزه انیمیش مشکل جدی در کشور داریم، گفت: نیاز ما به انیمیشن در کل کشور بسیار بالا و تولید این حوزه پایین است و اگر با بسترسازی‌هایی که انجام شده و بخواهیم از داشته‌های استان و کشور استفاده شود، به راحتی می‌توانیم از این صنعت برای صادرات استفاده کنیم و این مزیت‌ها در مراکز استان‌ها وجود دارد.

 

وی با تأکید براینکه متاسفانه نقد جدی به سینمای کشور وارد است که بسیاری از تولیدات ما برخواسته از ریشه‌های فرهنگی اصلی ما نیست و بسیاری از تولیدات به سمت موضوعات غیرضرور می رود ؛ اظهار کرد: اگر بنا باشد در آثار نمایشی به آنچه که مربوط به ماست، برگردیم، باید به داشته‌هایمان در استان‌ها توجه کنیم و بهترین موضوعات دراماتیک در استان‌ها وجود دارد که متاسفانه تمرکز به گونه‌ای است که در تهران و بسیاری از نمایش‌ها به مسائل آپارتمانی و مشکلات از این قبیل پرداخته است.

 

معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه در حوزه ایام تاسوعا و عاشورا و ماه مبارک رمضان کلیه اقدامات توسط مراکز استان‌ها بود و بعد از آن در شبکه‌های ملی توسعه می‌یابند؛ گفت: بخش عمده موفقیتی که در اربعین امسال رخ داد و پدیده بسیار بزرگی بود، مرهون اقداماتی است که در مراکز استان ها صورت گرفته و در شبکه ملی انعکاس داشته است.

 

حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم تصریح کرد: اگر جریان سازی منطقه‌ا‌ی انجام و به ملی تبدیل شود، در گستره بین‌المللی نیز توسعه پیدا خواهد کرد و این ماموریت بزرگی برای شبکه‌های استانی است.

 

وی خاطرنشان کرد: در راه اندازی شبکه‌های استانی، نگاه فرهنگی و هنری توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده و ایشان تاکید داشتند که " اگر بنا باشد در مقابله با تهاجم فرهنگی از یک صیانت برخوردار باشیم، باید به داشته‌های خودمان توجه داشته باشیم."

 

 

پایان پیام/

کد خبر 441442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha