به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست در جمع خبرنگاران گفت: امروز از معاون برنامه محیط زیست سازمان خواستم که در مورد راهاندازی صندوق منطقهای مقابله با گردوغبار تمام تلاش و اقدامات خود را انجام دهد چرا که ایران انتظار دارد صندوق بینالمللی هرچه سریعتر شکل گیرد و ما حاضریم در این زمینه پیشگام شویم.
رئیس سازمان محیط زیست عنوان کرد: صندوق بینالمللی محیط زیست اعلام آمادگی کردهاست که در زمینه محیط زیست پیشگام شوند.
ابتکار با اشاره به اینکه میدانیم منابع گرد و غبار خشکسالی در کشورهای منطقه در حال اتفاق است، افزود: نقشههای ماهوارهای منابع گردو غبار از عربستان عراق و مرز عراق و سوریه و مرز عراق و اردن و برخی نواحی شمال آفریقا است. بنابراین موضوع منطقهای بوده و باید کشورها همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: منابع گردوغبار را باید شناسایی کرده و هر کشور باید به درستی این امر را مدیریت کند تا از عوارض این مسئله در سطح منطقه کمتر رنج ببریم.
رئیس سازمان محیط زیست در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا با وجود حذف بودجه 60 میلیاردی از سوی مجلس باز هم اقدام و درخواستی داشتهاید، گفت: تمام تلاش خودمان را کردیم و متأسفانه گویی منابع درآمدی برای سازمان حذف شد و این بسیار مهم بود چون ما یک وظیفه پایش داریم. یعنی باید بتوانیم به طور مداوم وضعیت را پایش کنیم. و نظارت داشته باشیم و این امر نیاز به تجهیزات دارد و این تجهیزات نیاز به اعتبارات داشته که در آن اعتبارات پیشبینی شده بود ولی با حذف آن مواجه شدیم و ما اکنون باز تأخیرها و عقبماندگیهایی خواهیم داشت.
ابتکار در ادامه بیان کرد: درحال تلاش هستیم و امیدواریم این مسائل به سرعت و با جدیت پیش رود و از جدیت ما نکاهد به یکی از توجهات ما در این مسئله بحث سازمانهای مردم نهاد بوده است چرا که ما اعتقاد داریم توانمندیهای سازمانهای مردم نهاد باید مورد استفاده قرار گیرد چرا که موفقیت آنها در اجرای طرحها به عنوان مثال در استان خوزستان صورت گرفته است به این شکل که در استان خوزستان با همکاری سازمانهای مردم نهاد 50 هزار دانش آموز را نسبت به محیط زیست آموزش دادیم که این ظرفیت بزرگی است بنابراین تأکید میکنم که حمایت از سازمانهای مردم نهاد در دستور کار دولت یازدهم است و ما با قدرت از توانمندیهای آنها استفاده وحمایت میکنیم و سعی داریم این توانمندیها در مسیر توسعه قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا خشکشدن تالاب هورالعظیم توسط صدام بوده یا دولت گذشته گفت: در یک بخشهایی سیاست هایی که در عراق رخ داد آسیب های جدی در دوره صدام به تالاب هورالعظیم و تالاب هویزه که دو سوم آن در عراق است وارد کرد.
رئیس سازمان محیط زیست افزود: بخش دیگر تالاب هورالعظیم در ایران آسیب دید متأسفانه علی رغم تأکیدات سازمان محیط زیست و عدم ممانعت ورود آب دایک بندی شده و در دوره قبل نمیدانم دولت نهم یا دهم با شرایطی مواجه شدیم که در دولت یازدهم تالاب هورالعظیم در بخش داخلی کاملاً خشک بود و از همان ابتدا دولت مذاکراتی را با وزارت نیرو و نفت آغاز کرد و دو ماه پیش دایک باز شد و اکنون آب وارد تالاب میشود که وزیر بهداشت نیز در بازدید خود این موضوع را تأیید کرد.
ابتکار در پاسخ به سوالی مبنی براینکه در نمایشگاه بینالمللی شاهد حضور خودروسازان هستیم آیا خودروسازان به شما قولی در زمینه استاندارد دادهاند افزود: به سازمان محیط زیست قول دادند که استانداردهای یورو4 که اکنون اجرا میکنند به طور کامل و با تمام ابعادش به طور دقیق پیگیری کنند و در جهت ارتقای استانداردهای یورو5 که مربوط به مرحله بعدی است برنامه ریزی کنند.
وی ادامه داد: امیدواریم از فناوریهای جدید استفاده شود و به سمت خودروهای برقی و هیبریدی برویم.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه بیان کرد: دولت یازدهم بنا ندارد با مردم در این موضوعات حقایق را نگوید بلکه باید واقعیت ها را بگوییم، مردم باید آمادگی کافی برای مواجه با این واقعیتها را داشته باشند.
ابتکار با بیان اینکه واقعیت این است که یک کار بلند مدت باید صورت گیرد و مانند کشورهای دیگر که این معضل را حل کردند باید اقدام کنیم در واقع کشور چین با همکاری ژاپن و کره و سالها است که در صحرای گوبی بیش از دو دهه کار میکند و دستاوردهای خوبی داشته اما باز هم مشکل را کامل حل نکرده است.
وی در خصوص نمایشگاه بینالمللی محیط زیست نیز گفت: این نمایشگاه فرصتی است که تبادل اطلاعات و فناوری انجام شود و تجارت سبز صورت گیرد؛ بخش خصوصی و دولتی از این نمایشگاه استقبال کرد و ما دستاوردهای خوبی داشتیم ولی عقبماندگیها هم بسیار است.
رئیس سازمان محیط زیست ادامه داد: ایجاد فرصت برای تبادل اطلاعات بین تشکلها و نقش سازمانهای مردم نهاد در پیشبرد برنامه های محیط زیست به رسمیت شناخته شده است؛ در این نمایشگاه 80 تشکل غیردولتی و 14 شرکت بینالمللی در حوزه محیط زیست حضور یافتند.
ابتکار در ادامه با بیان اینکه رئیس جمهور گفته اند که تشکلها وقتی مشکلات محیط زیست را میبینند باید صدایشان شنیده شود و از ظرفیت آنها باید استفاده کنیم، افزود: محیط زیست مرز نمیشناسند امروز سه وزیر محیط زیست در نمایشگاه حضور یافتند که امیدواریم که مذاکرات دوجانبه نیز داشته باشیم تا شاهد همکاری خوبی باشیم.
معاون رییس جمهوری گفت:در یک دوره رژیم بعث سیاست هایی که در عراق اتفاق افتاد، آسیب هایی جدی به تالاب های هورالهویزه و هورالعظیم که دوسوم آن در عراق است وارد کرد.
وی ادامه داد: اما آن بخشی از تالاب که در ایران قرار دارد به رغم تاکیدات سازمان حفاظت محیط زیست بر عدم ممانعت ورود آب به آن، در دوره قبل که دقیقا به یاد ندارم دولت نهم بود یا دهم، دایک بندی شد.
وی ادامه داد: بر این اساس دولت یازدهم با شرایطی مواجه شد که هورالعظیم در بخش داخلی کاملا خشک بود و از همان ابتدا مذاکراتی را با وزارت نفت آغاز کرد که بر این اساس دو ماه پیش دایک باز شد و اکنون آب وارد تالاب می شود.
وی گفت:وزیر بهداشت در بازدیدی که از تالاب داشت این موضوع را تایید کرد.
ابتکار درباره سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خوزستان و واکنش های موجود مبنی بر عدم حضور خودش در این استان گفت:نبود من در خوزستان همراه با وزیر بهداشت یک ناهماهنگی نبود بلکه در وهله اول پاسخ به واکنش سریع درباره درمان است.
وی ادامه داد: از این رو در مرحله اول وزیر بهداشت به استان خوزستان سفر کرد تا به وضعیت درمان، اورژانس ها و واکنش سریع در بخش درمان رسیدگی کند.
معاون رییس جهوری تاکید کرد: حضور وزیر بهداشت در مرحله اول امری طبیعی است و من قاعدتا باید با برنامه و اعتبارات کافی و در دست داشتن راه حلی اصولی به استان خوزستان سفر می کردم.
ابتکار ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد بسته اجرایی مقابله با گرد و غبار با اولویت استان خوزستان به تصویب دولت رسید که این مصوبه گام اولی برای حل این مساله است و اعتباراتی برای سال 93 و 94 نیز در آن پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: هفت سازمان و وزارت خانه شامل سازمان جنگل ها و مراتع، هواشناسی، وزارت نیرو، وزارت نفت، کشور و جهاد کشاورزی مکلف شدند به وظایف خود در این مصوبه عمل کنند.
ابتکار گفت: وزارت نیرو موظف شد در مورد رفع موانع آب به تالاب هورالعظیم برنامه ریزی کند و وزارت کشور در بحث واکنش سریع و مدیریت بحران و هماهنگی بین استان ها مسوولیت گرفت که امیدواریم تکلیف خود را بر اساس این مصوبه انجام دهند.
ابتکار تاکید کرد: فکر می کنم حضور من با یک مصوبه و اعتبارات کافی که در دولت تعیین شده منطقی تر است تا اینکه بخواهم صرفا جهت همدردی بروم.
وی درباره زمان نجات مردم خوزستان از گرد و غبار گفت: این موضوع نیازمند برنامه بلند مدت است زیرا هیچکدام از مسایل محیط زیست مقطعی و فوری نیست.
ابتکار تاکید کرد:دولت یازدهم بنا ندارد به مردم در زمینه این موضوعات حقایق را نگوید، باید واقعیت ها را بگوییم تا مردم آمادگی کافی برای مواجهه با این مسایل را داشته باشند و واقعیت این است که مسایل محیط زیستی نیازمند برنامه بلند مدت هستند.
ابتکار گفت: کشورهایی مانند چین با همکاری ژاپن و کره بیش از دو دهه است که در صحرای گبی کار می کنند و دستاوردهای خوبی نیز داشته اند اما هنوز مشکل به طور کامل حل نشده است.
پایان پیام/
نظر شما