به گزارش خبرنگار شبستان، یازدهم اسفند ماه امسال،دور جدید انتخابات هیات مدیره خانه سینما برگزار می شود.انتخاباتی که بر مهمترین تشکیلات صنفی سینمای ایران تاثیر گذار است و به نوعی خط مشی این نهاد را در آینده روشن خواهد کرد.
در سالهای اخیر خانه سینما دستخوش طوفانهای سختی شد که زمانی ادامه حیات این خانه را نشانه گرفته بودند.تعطیل شدن موقت آن و دوپارگی که این مساله در سینمای ایران به وجود آورد،به راحتی نشان داد تاثیر وقایع خانه سینما در وضعیت سینمای ایران چگونه است و حساسیتهای مرتبط با این نهاد را به خوبی نمایان کرد.
البته نباید فراموش کرد که در همین دوران پر تلاطم،اتفاقا هیات مدیره این خانه بودند که سعی کردند با عدم دامن زدن به اختلافات،جو سینمای ایران را آرام نگاه دارند.برگزار چند تحصن اعتراضی آرام توسط این هیات مدیره و از سوی دیگر،پی گیری فانونی دلیل تعطیلی این خانه از مجاری رسمی و قانونی،نشان داد هیات مدیره این خانه قصد شلوغ کردن فضا به نفع هیچ جناحی را ندارند و حداقل به ظاهر خود را طرفدار اجرای قانون به جای جناح گرایی های بیهوده نشان داد و همین مساله باعث شد فضای ملتهب سینمای ایران،به مرز از هم پاشیدگی نرسد.
البته برای حفظ همین آرامش بود که در دوره قبلی رای گیری،همین هیات مدیره در جای خود ابقا شد تا سینمای هنوز ملتهب ایران را پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید،با کمترین حاشیه سرپرستی کند اما هیات مدیره جدید،چالشهای بزرگی را پیش رو دارد.
سالها است مساله معیشت سینماگران و بیمه بیکاری و درمانی آنها در راس مشکلات بدنه سینمای ایرتن است.اهالی سینما به خاطر ذات این حرفه گاه با دوره های بیکاری روبرو هستند که می تواند تا چند ماه و حتی یک سال هم طول بکشد و تامین معیشت اهالی سینما در طول این دوره با مشکل روبرو است.
از سویی با توجه به تغییراتی که این روزها در تشکیلات سینمایی کشور در حال رخ دادن است و نمونه آن را در بنیاد سینمایی فارابی می بینیم،بی شک بخشی از کارکردهای این بنیاد باید به ارگانها و نهادهای دیگر مرتبط با سینما منتقل شود که خانه سینما ضمن دادن نظر مشورتی حرفه ای در این زمینه،ممکن است بتواند عهده دار برخی از این مسئولیتها باشد.
سالها است سایه بحران بر سر سینمای ایران است.چند سال است که تلاشهایی برای رفع این بحران شده که بهترین و موفقترین آن،تلاش برای ساخت سالنهای نمایش استاندارد جهت ترغیب مخاطبان به حضور در سالنهای سینما بوده اما این تلاشها نتوانسته بحران را در سینمای ایران رفع کند.
متاسفانه بازیهای سیاسی که همیشه سینمای ایران را تحت تاثیر قرار داده نگذاشته که کمک گرفتن از خرد جمعی در هیچ دوره ای روند اصلی تصمیم گیری در مورد سینماباشد.حالا امید است با کمک گرفتن از فضای همدلی به وجود آمده در دولت تدبیر و امید،و با امید انتخاب هیات مدیره ای کارشناس در خانه سینما،این نهاد بتواند با کمک و همفکری به مدیران سازمان سینمایی،کیفیت سینمای ایران را مطلوب تر کند.
پایان پیام/
نظر شما