خیزش پوتین به سوی آسیا

خبرگزاری شبستان: پوتین دوستانش را در اورپا از دست داده است ، روزهای سختی را در سال 2014 تجربه کرد در حالی از استرالیا با ناراحتی خارج شد و سوار بر ایل - 96 به مسکو بازگشت اما دوستانی در آسیا برای خود دست و پا کرده است .

به گزارش خبرگزاری شبستان با شدت گرفتن تنش میان روسیه و غرب و تنگ تر شدن حلقه تحریم ها علیه مسکو، اکنون این کشور برای یافتن متحدان و بازار های جدید بیش از پیش به شرق نزدیک می شود. چین از دیرباز یکی از متحدان و بزرگ ترین شریک تجاری روسیه بوده، اما با توجه به شرایط حال حاضر چین بیشتر از این رابطه منتفع می شود و این موضوع برای پوتین نگران کننده است. چین در سال 2013بزرگترین شریک تجاری روسیه بوده اما بحران اوکراین سبب شد تا مسکو به دنبال شرکای تازه ای در آسیا باشد و با قدرت های اقتصادی متوسطی همچون هند، ژاپن، کره جنوبی، اندونزی و پاکستان ارتباط برقرار کند. به ظن برخی کارشناسان نگرانی های پیرامون توانمندی های رو به رشد چین وجود دارد و هدف از این اقدامات برقراری توازن اقتصادی در قاره کهن است.

پوتین تلاش می کند تعامل نظامی و تجاری روسیه را با کشور های آسیایی  افزایش دهد.برای روسیه حفظ روابط با چین در اولویت قرار دارد اما نمی خواهد شانس ارتباط با دیگر کشورها را ازدست بدهد و در پی ایجاد روابط با هند، ویتنام و ژاپن است. این سه کشور همگی بر سر مسائلی با چین اختلاف دارند.

سیاستمداران و افکار عمومی در آسیا، چندان به حضور روسیه در بحران اوکراین توجه نمی کنند. روسیه نیز در پاسخ به وخامت روابط خود با غرب اکنون به دنبال گزینه هایی استراتژیک برای جایگزین کردن این روابط است.

ماه نوامبر وزرای دفاع چین و روسیه در پکن دیدار و در زمینه برگزاری تمرین های نظامی مشترک در اقیانوس آرام و دریای مدیترانه توافق کردند. پس از آن سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه برای اولین بار پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی وارد پاکستان شد و در طی این سفر تحریم فروش سلاح به این کشور را لغو و با اسلام آباد توافق نامه همکاری نظامی امضا کرد. وی در ادامه سفرآسیایی خود عازم ویتنام شد و با مقامات این کشور دیدار کرد که در جریان آن روسیه در ازای تامین هواپیماهای جنگی و زیر دریایی همچنین کمک به ساخت یک نیروگاه هسته ای با دسترسی نیروی دریایی روسیه  اجازه یافت در آب ها عمیق بندر کم ران آزادانه تردد کند. با وجود این مجوز روسیه قادر است از تاسیسات نفتی اکتشافی گاز پروم در سواحل ویتنام محافظت کند که سبب تحریک چین می شود. سال گذشته حفاری های نفتی سبب تنش میان چین و ویتنام شده بود.

پوتین سال گذشته را با سفر به هند به پایان رساند که در جریان آن دو کشور متعهد شدند روابط خود را به بالاترین سطی کیفی ارتقا دهند. روسیه وعده داده برای هندوستان نفت، سلاح و رآکتور های هسته ای قدرتمند تامین کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 441023

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha