کدام عالِم به جاهل شبیه می‌شود؟

خبرگزاری شبستان: برای فهمیدن بپرس و به قصد به دشواری انداختن سوال نکن زیرا جاهل فراگیرنده شبیه عالم است و عالم برتری جو شبیه جاهل.

علی نیکزاد مدیر انتشارات پیام امام هادی (ع) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اعلام خبر انتشار کتاب "هدایت و سیاست در پرتو گفتگوهای امیرالمومنین علی علیه السلام" اظهار کرد: این کتاب به قلم مهدی عبداللهی، گفت و شنودهای بسیاری با هدف تعلیم و تربیت از قرآن و روایات را نقل کرده با این تفاوت که همه آنها گفتگوهای واقعی است نه مثالی و نه فرضی.

 

وی ادامه داد: بخشی از احادیث کتاب بازتاب گفتگوهای امیرالمومنین علیه السلام با افراد گوناگون اعم از دوست و دشمن و خویش و بیگانه است.

 

نیکزاد با اشاره به بخش های مختلف کتاب "هدایت و سیاست در پرتو گفتگوهای امیر المومنین علی علیه السلام" تصریح کرد: این کتاب در 9 فصل با عناوین گفتگوهای امیرمومنان با رسول خدا صلی الله علیه و آله، فاطمه زهرا و حسنین علیهم السلام؛ گفتگوهای علی علیه السلام با اصحاب و یاران؛ گفتگوی امیرمومنان (ع) با خلفا؛ گفتگوهای امیرمومنان (ع) با دشمنان و مخالفان خود؛ گفتگوهای امیرمومنان (ع) با طلحه، زیبر و عایشه؛ گفتگوهای امیرمومنان (ع) با خوارج؛ گفتگوهای امیرمومنان (ع) با جنگ های سه گانه؛ گفتگوهای گوناگون امیرمومنان (ع)؛ پاسخ امیر مومنان (ع) به برخی پرسش ها، تدوین شده است.

 

وی ادامه داد: برادری با رسول خدا صلی الله علیه و آله، نبرد تا تسلیم دشمن، اخلاص علی علیه السلام، روش قضاوت، منزلت علی علیه السلام نسبت به پیامبر صلی الله علیه و آله، علی (ع) وارث علم پیامبر صلی الله علیه و آله، اصرار خوارج بر پیمان شکنی، پذیرش بیعت بر مبانی کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله و امام از شهادت خود خبر می دهد، از دیگر عناوینی است که در این کتاب به چشم می خورد.

 

به گفته وی در بخشی از این کتاب عنوان شده است: «وقتی رسول خدا صلی الله علیه و آله امیرمومنان (ع) را به سوی یمن اعزام نمود وی عرض کرد آیا جوان کم سن و سالی چون مرا که به قضاوت آشنا نیست نزد مردمانی کهن سال می فرستید؟ رسول خدا صلی الله علیه و آله دست مبارکش را بر سینه علی (ع) گذاشت و فرمود خداوند قلب تو را هدایت کرده و ثبات خواهد بخشید. چون طرفین دعوا پیش تو آمدند، بر پایه گفته اولی قضاوت نکن تا اینکه حرف دیگری را بشنوی در این صورت نحوه قضاوت بر تو آشکار خواهد شد. علی علیه السلام فرمود بعد از آن هرگز قضاوتی بر من مشکل نشد و هرگز در قضاوت میان طرفین شک و تردیدی بر من عارض نگردید.»

 

نیکزاد ابراز کرد: همچنین در بخشی از فصل "پاسخ امیر مومنان به برخی پرسش ها " آمده است: پرسش برای یادگیری، شخصی درباره مشکلی از حضرت سوال کرد، حضرت فرمودند: برای فهمیدن بپرس و به قصد به دشواری انداختن سوال نکن زیرا جاهل فراگیرنده شبیه عالم است و عالم برتری جو شبیه جاهل است.

حضرت (ع) درباره فاصله حق و باطل فرمودند: مگر نه این است که بین حق و باطل بیش از چهار انگشت فاصله نیست. حاضران از مفهوم این سخن پرسیدند. حضرت (ع) انگشتان خود را بهم چسباند و بین گوش و چشمش قرار داد و سپس فرمودند: باطل این است که بگویی شنیدم و حق این است که بگویی دیدم."

 

مدیر انتشارات پیام امام هادی (ع) یادآور شد: چاپ ششم "هدایت و سیاست در پرتو گفتگوهای امیر المومنین علی علیه السلام" در 324 صفحه با شمارگان یک هزار نسخه و بهای چهار هزار تومان به روی پیشخوان کتابفروشی ها قرار گرفت.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 440999

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha