به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد به نقل از روابط عمومي حوزه علميه خراسان، حجتالاسلام والمسلمین اکبر فرجام، در اردوی سالیانه فارغالتحصیلان مدرسه نواب اظهار داشت: مدیریت چنین جمعهایی باید از خود دانشآموختگان باشد و جمعی از آنها میتوانند این وظیفه را بهعهده بگیرند و هر دوره نیز تغییر کرده یا تثبیت شوند تا شور و نشاطی در مجموعه ایجاد شود.
وی با اشاره به یکی از آیات سوره مبارکه نحل در خصوص حیات طیبه، گفت: عنوان حوزوی از جهاتی با عنوان طبیب یکسان است، زیرا برطرف کردن مشکلات حیات و زندگی طولی از کودکی تا پیری بهعهده پزشکان است، چنانکه خداوند در سوره مبارکه روم میفرماید: شما ناتوان خلق شدید و سپس قوت گرفتید و بعد از آن دوباره دچار ضعف میشوید.
حجتالاسلام والمسلمین فرجام تصریح کرد: اما قرآن کریم از حیاتی دیگر و انسانهایی که بهظاهر زندهاند نیز نام برده و میفرماید: تو مردهها را مخاطب قرار نمیدهی و دعوتت را نمیتوانی به ناشنوایان بگویی، در اینجا منظور انسانهایی است که بهظاهر زندهاند.
وی افزود: وظیفه روحانی بهعنوان طبیب این است که مردم را به آن حیات دیگر برساند که حیات طیبه است، در زیات عاشورا از خداوند میخواهیم که زندگی ما را مثل زندگی پیامبر(صلی الله علیه و آله) و اهلبیت(علیهم السلام) قرار دهد و روحانی باید راه و مسیر چنین زندگی را به دیگران نشان دهد و اگر خود در مسیر حیات فرهنگی نباشد موفق نخواهد بود.
وی تأکید کرد: از دانشآموخته حوزوی بهصورت عام و از دانشآموخته مدرسه نواب بهصورت ویژه انتظار میرود که هم خود حیات طیبه داشته باشد و هم بتواند مسیر حیات طیبه را برای دیگران روشن کند، چنانکه امام باقر(علیه السلام) میفرمایند: رزق طیب، علم مفید است و حیات طیب، رزقِ طیب است، یعنی همانطور که حیات طولی انسان طعام و رزق میخواهد، حیات طیبه نیز رزق میخواهد که همان علم مفید است.
مدیر اجرایی حوزه علمیه خراسان ادامه داد: برای رسیدن به حیات طیبه ابزاری لازم است و نیز برای آزمایش اینکه رسیدهایم و در چه درجهای از آن هستیم باید آثار حیات طیبه را در نظر بگیریم مثل علائم حیات طولی که پزشکان بررسی میکنند؛ این حیات، دو ابزار دارد، اولا روح بزرگ است که انسان کوچک به چنین حیاتی نمیرسد.
وی افزود: فضلای دانشآموخته باید روح بزرگ داشته و در برابر انسانهای دیگر تواضع داشته باشند، طلبه نباید اسیر بازیهای سیاسی آدمهایی شود که پایبندی به هیچ اصل اخلاقی ندارند و اگر اسیر چنین چیزهایی شد، روحش بزرگ نمیشود، چنانکه امام(ره) در اوج اقتدار درباره تعریفهایی که از ایشان میشد بیتفاوت بودند.
وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به چنین مقامی باید این روایت در نظر باشد که امیر مؤمنان(علیه السلام) در حکمتی از نهجالبلاغه میفرمایند: حیات طیبه یعنی قناعت. قناعت یعنی حریّت، آزادگی، عزت و سرفرازی که همان ابزار دوم رسیدن به حیات طیبه است؛ هیچگاه کسی که با قرآن و معارف اهلبیت(علیهم السلام) سروکار دارد نباید خود را نادار احساس کند و باعث شود که جایگاه معنویاش قربانی برخی مسائل شود.
حجتالاسلام والمسلمین فرجام گفت: روحانی لباس بسیار مقدسی را پوشیده است و تاج افتخار بر سر گذاشته است و کسی که درس طلبگی خوانده نباید از گذاشتن این تاج خودداری کند، زیرا مردم نیز روحانی را با این عنوان میشناسند و اگر گاهی کسانی به حرف روحانی گوش نمیدهند، بهخاطر رفتار یک شخص است نه لباس مقدس روحانیت.
پایان پیام/
نظر شما