به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، انتقال ۲ ایرانی زندانی در ترکیه به کشور، برگزاری مذاکرات دو جانبه تا پایان سال، پیشرفت اندک تحقیقات آژانس در موضوعات ادعایی برنامه هستهای ایران، اگر طرف مقابل دست از افکار گذشته بردارد، می توانیم به توافق جامع برسیم، گویا نتانیاهو بیش از مذاکرهکنندهها اطلاعات دارد برخی از اخبار سیاست خارجی ایران در اخرین هفته بهمن بود. ادامه اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
برگزاری مذاکرات دو جانبه تا پایان سال/روشنگری در مورد تفاهم سیاسی و توافق جامع
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان درخصوص آخرین تاریخ گفته شده مبنی بر ۲۰ مارس که قرار است ایران و گروه ۱+۵ در آن تاریخ به توافق برسند توضیح داد: منظور یک تفاهم سیاسی برای رسیدن به توافق جامع است.
مرضیه افخم سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان صبح امروز در نشست خبری هفتگی خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
همایش دو روزه استانداران و روسای نمایندگی های ایران در کشورهای همسایه
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای این نشست خبری از برگزاری همایش دو روزه روسای نمایندگی های ایران در کشورهای همسایه و استانداران با همکاری وزارت خارجه و وزارت کشور خبر داد.
وی با بیان اینکه در چارچوب سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی طی هفته آینده روزهای یکشنبه و دوشنبه با هماهنگی وزارت امور خارجه و وزارت کشور و به میزبانی وزارت کشور روسای نمایندگی های ایران در کشورهای همسایه و استانداران گردهم میآیند افزود: این همایش به منظور بررسی راههای گسترش همکاری تجاری با همسایگان است.
ادامه سفر ظریف به همسایه های شمالی/از آذربایجان به بلاروس
وزیر امور خارجه کشورمان که دو شب گذشته وارد باکو شده بود پس از انجام سفر یک روزه در آذربایجان به بلاروس رفت.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شب یکشنبه به همراه هیاتی وارد باکو پایتخت آذربایجان شد تا سفری یک روزه به این کشور داشته باشد.
سفر وزیر امور خارجه ایران به دعوت 'المار محمدیاراف' همتای آذربایجانی وی انجام شد.
ظریف در طول این سفر، به دیدار با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان پرداخت.
وی همچنین ادای احترام و نثار تاج گل به مقبره مرحوم حیدر علی اف رهبر فقید جمهوری آذربایجان و نثار تاج گل در گلزار شهدا آذربایجان را نیز در دستور سفر خود داشت که به انجام رساند.
ظریف در ادامه روز با المار محمد یاراف وزیر امور خارجه آذربایجان دیدار و گفتگو برگزار کرد و در ادامه در نشست خبری مشترک با همتای آذری خود حضور یافت و به سوال خبرنگاران پاسخ داد.
زیارت مرقد حضرت حکیمه خاتون بنت موسی بن جعفر (ع) و اقامه نماز ظهر و عصر اقدام بعدی وزیر امور خارجه کشورمان که ظهر دوشنبه به آن پرداخت.
در ادامه روز رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به دیدار با اکتای اسد اف رئیس مجلس ملی آذربایجان و بازدید از صحن مجلس ملی آذربایجان پرداخت.
آخرین برنامه سفر وزیر امور خارجه کشورمان به کشور آذربایجان، حضور در خانه فرهنگ شهریار و دیدار با اعضای سفارت و نمایندگان نهادهای ایرانی مقیم جمهوری آذربایجان بود.
اگر طرف مقابل دست از افکار گذشته بردارد، می توانیم به توافق جامع برسیم
عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان تاکید کرد: در صورتی که طرف مقابل دست از افکار گذشته بردارد و نخواهد از موضوع تحریم ها استفاده ابزاری نماید می توانیم در اسرع وقت به توافق جامع برسیم .
وگر استرومن دبیر کل وزارت امور خارجه نروژ که جهت برگزاری پنجمین دور گفتگوهای جمهوری اسلامی ایران و نروژ در تهران بسر می برد با مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه ملاقات کرد.
در این ملاقات مجید تخت روانچی با استقبال از ارتقاء سطح رایزنیهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران و نروژ ، از روند رو به توسعه و آغاز فصل جدید در روابط دو کشور ابراز خرسندی نمود و افزود : مناسب است تا ظرفیتهای موجود اعم از دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی در جهت تحقق همکاریها و تعاملات دو کشور مورد استفاده قرار گیرند .
مجید تخت روانچی با اشاره به روند پیشرفت مذاکرات هسته ای در چارچوب 1+5 ، اظهار داشت : در صورتی که طرف مقابل دست از افکار گذشته بردارد و نخواهد از موضوع تحریم ها استفاده ابزاری نماید می توانیم در اسرع وقت به توافق جامع برسیم.
وی ضمن تأکید بر ضرورت توسعه همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور در هر شرایط ، اعلام نمود : سطح اندک مبادلات اقتصادی دو کشور نیازمند توجه و فعالیت بیشتر است و فرصتهای زیادی وجود دارند که می شود از آنها در جهت توسعه روابط بهره گرفت.
وی از بخشهای نفت ، گاز ، پتروشیمی ، انرژی ، شیلات و محیط زیست به عنوان زمینه های مناسب برای همکاری یاد نمود .
فارس: انتقال ۲ ایرانی زندانی در ترکیه به کشور
سفیر ایران در ترکیه اعلام کرد: ۲ ایرانی که به زندان در ترکیه محکوم شده بودند به درخواست خودشان به ایران منتقل شدند.
علیرضا بیکدلی سفیر ایران در ترکیه اعلام کرد: دو ایرانی که به زندان در ترکیه محکوم شده بودند به درخواست خودشان به ایران منتقل شدند.
اشتاینیتز: آمریکا امیدوار است ایران پس از 10 سال تهدیدی برای اسرائیل نباشد
وزیر امور راهبردی و مسئول پرونده ایران در کابینه رژیمصهیونیستی در مصاحبه با روزنامه واشنگتنپست، گفته است که آمریکاییها امیدوارند پس از متوقف کردن برنامه هستهای ایران به مدت 10 تا 15 سال، تهران دیگری تهدیدی برای اسرائیل نباشد.
«یوال اشتاینیتز» وزیر اطلاعات و امور راهبردی رژیمصهیونیستی که در کابینه بنیامین نتانیاهو پرونده ایران را نیز در اختیار دارد، میگوید واشنگتن امیدوار است پس از دورهای 10 تا 15 ساله، ایران دیگر تهدیدی برای آمریکا و اسرائیل به شمار نیاید.
اشتاینیتز در مصاحبهای که روز چهارشنبه در تلآویو با روزنامه واشنگتنپست انجام داده، بار دیگر با توافق هستهای با ایران مخالفت کرده و مدعی شده است که توافق مد نظر کاخ سفید، ایران را در آستانه تبدیل شدن به یک قدرت هستهای قرار میدهد.
وی در این رابطه گفت: «از همان ابتدا، ما به صراحت اعلام کردیم که ملاحظاتی در مورد هدف مذاکرات داریم. تصور میکردیم که هدف باید این باشد که از شر تهدید هستهای ایرانیها خلاص شویم، نه اینکه به بازرسی و راستیآزمایی آن بسنده کنیم.»
توافق با ایران، مهم است/گویا نتانیاهو بیش از مذاکرهکنندهها اطلاعات دارد/ایران با آژانس همکاری کند/ظریف و کری بحثهای تندی داشتهاند
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت رسیدن به یک توافق خوب با ایران، برای واشنگتن اهمیت دارد، چراکه چنین توافقی امنیت آمریکا و اسرائیل را افزایش میدهد.
«جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت رسیدن به توافق هستهای با ایران، برای واشنگتن حائز اهمیت است.
خانم ساکی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، در پاسخ به اصرار یکی از خبرنگاران که از خواست اعلام کند برای واشنگتن رسیدن به توافق هستهای با ایران مهمتر است یا داشتن روابطی خوب نخستوزیر رژیمصهیونیستی، گفت: «ما فکر میکنیم که داشتن توافقی خوب با ایران و 1+5، مهم است. این نه فقط ایالات متحده، بلکه اسرائیل را نیز امنتر میکند.»
قدرتنمایی ایران از سوریه تا خلیج عدن و هشدار به رقبای منطقهای
یک شبکه خبری آمریکایی در تحلیلی نوشت: برتری ایران در منطقه به مثابه «هژمونی خوشخیم» است.
شبکه خبری آمریکایی«بلومبرگ» طی گزارشی تحلیلی تحت عنوان «قدرت نمایی ایران از سوریه تا خلیج عدن و هشدار به رقبای منطقهای» که در وبگاه خود منتشر ساخته است، نوشت:نفوذ ایران به طور ملموسی از خلیج عدن تا دریای مدیترانه قابل رویت است و کشورهایی چون عربستان سعودی که در نبرد نیابتی با این کشور مشغول هستند، نسبت به این موضوع مضطرب میباشند.
بر اساس این گزارش، «جمال خاشفجی» تحلیلگر امور منطقه و از مشاوران «ترکی الفیصل» وزیر اسبق اطلاعات عربستان سعودی در این باره گفت: «تهدید ایران رو به فزونی است. خواه این کشور موفق باشد و یا موفقیتش مرتبط با خطاهای ما باشد بهرحال ایران درحال نفوذ است.»
این تحلیلگر ارشد سعودی در ادامه افزود: «ایران در سوریه موفق به حفظ "بشار اسد" رییس جمهور این کشور شده است. در عراق نیز موفق شده شیعیان این کشور را به دور خود گرد آورد و در یمن نیز در پی افزایش حضور خود میباشد.»
آمریکا تحریمهای کالاهای ارتباطی علیه سودان را رفع کرد/ الگوگیری از تجربه فتنه ۸۸
وزارت خزانهداری آمریکا با الگوگیری از رفتار واشنگتن در زمان فتنه ۸۸ تحریم کالاهای ارتباطی علیه سودان را رفع کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا در اقدامی که تلاش برای بازسازی رفتار این وزارتخانه در زمان فتنه 88 عنوان شده تحریم کالاهای ارتباطی علیه سودان را رفع کرده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه با صدور مجوزی از رفع محدودیتهای قبلی در زمینه تأمین و صادرات سختافزارها، نرمافزارها و خدمات مرتبط با ارتباطات فردی علیه سودان خبر داد
روزنامه آمریکایی والاستریتژورنال در تحلیلی بر این بیانیه وزارت خزانهداری مینویسد واشنگتن با الگوگیری از رفع تحریم کالاهای ارتباطی علیه ایران در مه سال ۲۰۱۳ تصمیم به لغو این تحریمها علیه سودان گرفته است.
وزارت خزانهداری آمریکا در تاریخ یادشده اعلام کرد محدودیتهای شرکتهای آمریکایی برای صادرات کالاهای ارتباطی علیه ایران برداشته شده است.
مهر: ۲ روز دیپلماسی منطقه ای زیر ذرهبین غرب/از افتتاح سفارت تا زیارت
وزیر امور خارجه با سفر منطقهای به کشورهای جمهوری آذربایجان و بلاروس، در شرایط حساس کشورهای میزبان و زیر ذرهبین غربیها، برای گسترش راههای همکاریهای دو جانبه رایزنی کرد.
هفته پس از سفر وزیر امور خارجه کشورمان به ارمنستان و گفتگو و رایزنی درباره مسائل منطقهای از جمله راههای حل بحران قرهباغ، ظریف شامگاه یکشنبه هفته جاری به جمهوری آذربایجان سفر کرد تا علاوه بر بررسی راههای توسعه مناسبات، اراده جمهوری اسلامی ایران را برای نقشآفرینی در حل این بحران به طرف دیگر نیز اعلام کند.
جمهوری آذربایجان، همسایه شمالی ایران و بزرگترین کشور حوزه قفقاز است که در گذرگاه اروپا و آسیای جنوب غربی و در کنار دریای خزر قرار دارد. این کشور با حدود ۹ میلیون نفر جمعیت که ۹۵ درصد آنها مسلمان هستند، دارای حکومت سکولار است که از سال ۲۰۰۱ به عضویت شورای اروپا در آمده است؛ جمهوری آذربایجان از سال ۱۹۹۱ میلادی و پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اعلام استقلال کرد.
ابزار تحریم ها نباید مانع بهره مندی شانگهای از ظرفیت ایران شود
سفیر کشورمان در مسکو گفت:ابزار تحریم ها نباید مانع بهره مندی شانگهای از ظرفیت ها و توانمندی های ایران در صورت عضویت در این سازمان ، شود.
مهدی سنایی، سفیرجمهوری اسلامی ایران در روسیه با بختیار حکیم اف، مدیر کل وزارت خارجه روسیه و نماینده ویژه این کشور در سازمان شانگهای در خصوص برگزاری اجلاس آینده سران شانگهای در روسیه و برنامه های این نشست دیدار و گفتگو کرد.
سنایی در این ملاقات با اشاره به راهبرد منطقه گرائی و توسعه همکاری های منطقه ای کشورمان تاکید کرد: ایران امیدوار است با حصول درک متقابل میان کشورهای عضو شانگهای و تحولات جدید منطقه ای، پروسه عضویت کشورها در سازمان کوتاه شود. همچنین ایران معتقد است ابزار تحریم ها نباید مانع بهره مندی شانگهای از ظرفیت ها و توانمندی های ایران در صورت عضویت در این سازمان، شود.
ایران یک بازار پویا برای اروپاست؛ بحران یورو همچنان ادامه خواهد داشت
در طول یکی دو سال اخیر کشور سوئیس و نام شهرهای مهمی چون ژنو و زوریخ در ادبیات دیپلماتیک ایران جایگاهی تعیین کننده داشتهاند، توافق موقت هستهای موسوم به برنامه مشترک اقدام در ژنو سوئیس به امضای ایران و مقامات گروه ۱+۵ رسید.
سوئیس از دیرباز روابطی اقتصادی و دیپلماتیک با ایران داشته است. عمر روابط دوجانبه دو کشور ایران و سوئیس به قرن هفدهم میلادی بازمیگردد. ایران در سال 1917 سفارت خود در برن را افتتاح کرد و در سال 1919 کنسولگری سوئیس در ایران فعالیت خود را کلید زد و در سال 1936 به سفارت تبدیل شد. سرکنسولگری ایران در ژنو در سال 1336 شمسی افتتاح شد ولی در 1380 تعطیل و وظایف آن به سفارت جمهوری اسلامی ایران در برن واگذار گردید. در سال 2005، 187 سوئیسی در ایران زندگی میکردند و طبق آمار سال 2004، 3٬801 ایرانی در سوئیس زندگی میکردند.
در پی اعمال تحریمهای اقتصادی یکطرفه از جانب اعضای اتحادیه اروپا بر ایران بهدلیل آنچه پافشاری برای تعلیق برنامه اتمی ایران نامیده شده است، سوئیس که از جمله اعضای این اتحادیه به شمار نمیرود، در این مدت تغییر محسوسی در مراودات خود با ایران ایجاد نکرده و بهطور معمول به ارسال تجهیزات صنعتی و سایر کالاهای تجاری به ایران ادامه داده و قراردادهای بزرگ خرید گاز نیز با ایران امضا کرده است که این موضوع با مخالفت سیاستمداران دولت فدرال آمریکا مواجه شده است. اما دولت سوئیس از این کار خود دفاع کرده است. همراستا با تحریمهای نفتی علیه ایران از سوی کشورهای غربی، شرکتهای نفتی سوئیس صرفاً موظفند اطلاعات تبادلات نفتی خود با ایران را به دولت این کشور گزارش کنند و دولت سوئیس اعلام کرده است که این اطلاعات را منتشر نمیسازد.
پیشرفت اندک تحقیقات آژانس در موضوعات ادعایی برنامه هستهای ایران
دیپلماتها به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته اند گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی از پیشرفت اندک تحقیقات درباره ادعاهای مبنی بر فعالیتهای ایران در زمینه سلاح های هسته ای حکایت دارد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از آسوشیتدپرس، دیپلماتها گفته اند گزارش جدید آژانس از پیشرفت اندک تحقیقات درباره ادعاهای مبنی بر فعالیتهای ایران در زمینه سلاح های هسته ای حکایت دارد.
دو دیپلمات گفتهاند که گزارش آژانس به احتمال زیاد امروز به شواری امنیت سازمان ملل و 35 عضو شورای حکام آژانس ارائه خواهد شد.
پیش بینی میشود در این گزارش به تعهد ایران بر مفاد توافق موقت ژنو نیز تاکید شود.
یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس در مقاطعی اعلام کرده بود تحقیقات بر روی جنبه های فعالیت های قبلی ایران به کندی پیش می رود. آژانس مدعی است ایران در گذشته فعالیت های مشکوک با کاربردهای دوگانه داشته است.
ایسنا: جاش ارنست: اسراییل موضع آمریکا در مذاکرات هستهای را تحریف کرده است
آمریکا روز چهارشنبه رژیم صهیونیستی را متهم به تحریف موضع مذاکراتی این کشور در مذاکرات هستهای با ایران کرد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران درباره درز برخی اطلاعات مذاکرات ایران و گروه 1+5 از سوی رژیم صهیونیستی، گفت: هیچ شبههای وجود ندارد که برخی از مسائلی که اسراییلیها در جهت نشان دادن موضع مذاکراتی ما میگویند صحیح نیست.
به گزارش خبرگزاری رویترز در آمریکا در انتقادی نادر سخنرانی نتانیاهو درباره ایران به دعوت جان بوئنر، رییس مجلس نمایندگان آمریکا مورد انتقاد قرار گرفته است.
دموکراتها در نامهای تعویق سخنرانی نتانیاهو در کنگره را خواستار شدند
گروهی از دموکراتهای آمریکا در نامهای خواستار تعویق سخرانی نخستوزیر رژیم صهیونیستی در کنگره شدند.
به نقل از روزنامه هآرتص، جمعی از دموکراتهای آمریکایی در نامهای به رییس مجلس نمانیدگان از وی خواستند که دعوت از بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره را به تعویق بیاندازد.
دموکراتها در این نامه اعلام کردند که دعوت بوئنر به نظر یک استفاده ابزاری و سیاسی از رهبران خارجی به حساب میآید.
این نامه که توسط کیت الیسون، استیو کوهن و ماکسیم ماترز از نمایندگان دموکرات نوشته شده است، توسط 20 نماینده دیگر امضا شده است.
همچنین روز پنجشنبه شورای ملی آمریکا-ایران در یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز از سخنرانی نتانیاهو در کنگره انتقاد کردند و اعلام کردند که آیا کنگره در کنار رییسجمهور است یا در کنار یک رهبر خارجی؟
ممنوعیت تحصیل دانشجویان ایرانی در«ماساچوست» لغو شد
دانشگاه ماساچوست اعلام کرد سیاست عدم جذب دانشجویان ایرانی در رشتههای مهندسی را لغو کرده است.
مسئولان دانشگاه ماساچوست آمریکا که به پیروی از قوانین تحریم وزارت خارجه آن کشور، با صدور بخشنامههایی، ثبت نام دانشجویان ایرانی در رشتههای مهندسی آن دانشگاه را ممنوع اعلام کرده بودند، به دلیل اعتراضهای گسترده، این ممنوعیت را لغو کردند.
باشگاه خبرنگاران: آمریکا و اسرائیل در قالب تحلیل نژادی با ایران برخورد میکردند
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا و اسرائیل در مورد ایران تحلیل نژادی میکردند و معقتد بودند که اسرائیل در یک سرزمین عربی شکل گرفته و قطعا این کشور با اعراب مشکل خواهد داشت.
حسین شیخالاسلام" مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی، در همایش بازخوانی حوادث تسخیر سفارت اسرائیل گفت: قبل از اینکه امام خمینی(ره) به ایران بیاید، سازمان سیا شخصی را به عنوان تاجر به ایران میفرستد و این شخص با بنیصدر دیدار میکند، وی به بنیصدر میگوید که من یک تاجر هستم و میخواهم از شما که اقتصاد میدانید، مشاوره بگیرم و از این طریق بنیصدر قبل از انقلاب مورد توجه سیا قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: آمریکا و اسرائیل در مورد ایران تحلیل نژادی میکردند ومعقتد بودند که اسرائیل در یک سرزمین عربی شکل گرفته است و قطعا این کشور با اعراب مشکل خواهد داشت و لذا ایران از این جهت که کشوری غیر عرب است میتواند متحد خوبی برای اسرائیل باشد.
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رهبری نقش تعیین کنندهای در انقلاب دارد! در مصر انقلابی مشابه انقلاب ایران اتفاق افتاد و در بهمن ماه 1389 مقام معظم رهبری یک خطبه عربی میخواند و 8 ماده را به ملت مصر گوشزد میکند و همچنین در سال 1390 در دیدار با اخوانالمسلمین دوباره رهنمودهای فراوانی را ارائه میکند.
پایان پیام/
نظر شما