به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، حسین علیمحمدی، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) امروز(30 بهمن) در نخستین همایش علمی توسعه مشارکت همگانی کمیته امداد امام خمینی(ره) که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه جوامع بشری از ابتدا تا کنون با پدیده ناموزون فقر دسته پنجه نرم میکنند، گفت: گرچه در بسیاری از شرایط انسانهایی آمدند تا با این پدیده شوم مبارزه کنند و جانشان را نیز در این راه گذاشتند اما بنا به دلایلی ادیان مختلف نیز نتوانستند این پدیده را محو و نابود کند.
وی با اشاره به اینکه اکنون با دو محور به همراه افکار روز علمی باید بتوانیم بیندیشیم که چگونه فقر را ببینیم و بپذیریم تا این معضل را برطرف کنیم، افزود: در ابتدا بحث مبارزه با فقر است که قبل از اینکه فقر به سراغ ما بیاید باید بتوانیم با مشارکت همگانی کاری کنیم که اصلا فقر تولید نشود و بتوانیم جلوی آنرا بگیریم.
علی محمدی بیان کرد: در مرحله دوم باید بدانیم که اگر فقر بنا بر هر دلایلی تولید شد و افرادی را دچار خود کرده و آسیبی رساند، چگونه این فقر را حذف کنیم.
وی بیان کرد: مشارکت همگانی این نیست که رقمی را از مردم برای رفع فقر دریافت کنیم، بلکه مشارکت یعنی سبک زندگی خود را برای رفع فقر،عوض کنیم.
علی محمدی اظهار کرد: اگر در این زمینه فرهنگ سازی کنیم و شیوه و روش درست آنرا بدانیم بی شک از فقر جلوگیری کرده ایم.
قانونها باید طوری نوشته شوند که فقر ایجاد نشود
وی با تاکید بر اینکه قانونها باید طوری نوشته شوند که فقر ایجاد نشود، تصریح کرد: در اقتصاد نیز بایدکاری کنیم فقر به وجود نیاوریم.
علی محمدی با بیان اینکه اگر ثروت در کشور به طور مساوی بین همه تقسیم شود فقر ایجاد نمیشود، ادامه داد: اگر بتوانیم جلوی بسیاری از دزدیها، رانت خواریها و ... را بگیریم از ایجاد فقر جلوگیری کرده ایم.
وی به دریافت وامهای کلان میلیاردی توسط عده ای خاص اشاره و یادآور شد: کمیته امداد توانسته با خیلی کمتر 10 تا 30 میلیون تومان برای مددجو کار تولید کرده تا از فقر جلوگیری شود.
علی محمدی با ابراز ناراحتی از اینکه باید در حقیقت باور داشته باشیم که مردم ما نیازمند هستند و سفره های آنان خالی است، گفت: گرچه سطح رفا اجتماعی بالا آمده اما شکاف طبقاتی نیز به همان میزان زیاد شده است.
وی اضافه کرد: با ارایه کارهای علمی و پژوهشی که انجام می شود باید راه پیشگیری از فقر را در جامعه پیدا کنیم و این کار همت خود خانواده مددجویان را نیز می طلبد تا با مشارکت خویش تلاش کنند و خودشان را از وابستگی خارج کنند.
توسعه مشارکت همگانی باید پایدار، ماندگار و مستمر باشد
حجتالاسلام علی کریمیان، مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه آزاد اسلامی گیلان نیز در این همایش اظهار کرد: بهر حال طبقه ای از جامعه فقیر هستند و نیاز به امداد دارند و کمیته امداد نیز در راستای همین زمینه نیاز به همفکری و یاری پژوهشگران و محققین دارد.
وی با بیان اینکه برای اینکه کمیته امداد بتواند به این مهم ست یابد مشارکت های همگانی را طلب کرده است، گفت: در بحث مشارکت های همگانی باید تعریفی درست از سهم مشارکت ها را ارایه کرد.
حجتالاسلام کریمیان با تاکید بر اینکه توسعه مشارکت همگانی باید پایدار، ماندگار و مستمر باشد، افزود: وقتی بحث از همگانی مطرح می شود دولت و مسئولین هم باید در این امر حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مردم همواره سهم خود را در اینگونه مشارکتها با پرداخت زکات و صدقه و شرکت در همایشهای خیرخواهانه پرداخت میکنند، تصریح کرد: باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب و راهکار مناسب علاوه بر تحقیق و پژوهش، اگر چه نوع نیازش با هم فرق می کند باید از تجارب کشورهای دیگر هم استفاده کرد.
حجتالاسلام کریمیان اذعان کرد: امروز ما باید دولت و مجلس را مجاب کنیم که در این زمینه کمکهایی موثرتری داشته باشند
وی در ادامه با بیان اینکه هر دولتیباید هم مشارکت خود را در این زمینه مشخص کند، دولتها را مسبب ایجاد فاصله طبقاتی و فقر دانست.
حجتالاسلام کریمیان اضافه کرد: وقتی ما می خواهی مردم بیشتر به ما در این زمینه کمک کنند باید بتوانیم اندیشه ودردهای این نهاد را به مردم تعمیم دهیم.
وی گفت: ما تا کنون نتوانستیم بخوبی مردم را در مورد ماموریتهای کمیته امداد، آشنا کنیم و از این رو چون مردم براساس باورهای ذهنی خود و سوء تفاهمهایی که برایشان بوده به این نهاد کمک می کنند که باید بکوشیم این سوء تفاهم ها برطرف شوند.
گفتنی است در این مراسم 15 پژوهشگر به ارایه مقالات خود پرداختند و پس از آن از برگزیدگان همایش با اهدای جوایزی، تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما