سستی و کاستی با جهاد اقتصادی مغایرت دارد

سرپرست کمیته امداد امام (ره) توانمند شدن را شرط اصلی پیشرفت کشور دانست و افزود: با سستی و کاستی نمی توان به شعار جهاد اقتصادی جامه عمل پوشاند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز در همایش ملی «توانمندسازی با رویکرد جهاد اقتصادی» با اشاره به قیام 15 خرداد گفت: 14 و 15 خرداد یادآور افتخار عظیمی در دوران تاریخی انقلاب است به گونه ای که این اقتدار الگوی صحنه بین المللی در جهان شده است.

 

وی با بیان اینکه توانمندسازی مربوط به یک بخش و یک فرد نیست، خاطرنشان کرد: در حوزه توانمندسازی باید تمام نهادها حضور یابند تا اهداف این امر محقق شود. توانمندسازی نیاز کاری منسجم و گروهی تمام دستگاه ها در حوزه تکالیف و وظایف مربوط به آنهاست. بعد از گذشت 14 قرن در زمان حاضر که شاید آن را عصر جاهلیت مدرن بتوان نامید در صحنه بین المللی امام خمینی (ره) با الگوی نشات گرفته از پیامبر اکرم (ص) و عاشورای حسینی انقلابی عظیم را آغاز کردند.

 

انواری با بیان اینکه اسلام، مردم و رهبری سه پایه اصلی انقلاب اسلامی است، افزود: دامنه این پیام امام (ره) به سراسر جهان مخابره و موجب شکل گیری توانمندسازی، اقتدار و جرئتی وصف ناپذیر در مردم مظلوم و ستمدیده شد. در حقیقت امام خمینی (ره) این نگرش را احیا کردند که می شود با دستان خالی نیز در برابر دشمنان تا دندان مسلح ایستاد.

 

انواری تصریح کرد: این الگوی امام خمینی (ره) هویت اسلامی و معنوی را در کل جهان زنده کرد و در حد وسیعی توسعه داد. این امر نوعی توانمندسازی بود که از طبقه مستضعف افرادی شجاع و مبارز تربیت شوند که لازم است در حال حاضر نیز در تمام صحنه ها از جمله عرصه بین المللی این موضوع سرمشق تمام افراد قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه ماه رجب ماه توانمند شدن است، ادامه داد: استغفار و طلب رحمت موجب بازسازی و توانمندشدن به همراه اتصال به منبع قدرت و درخواست توان از حق تعالی است.

 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به نامگذاری سال جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب این سال را با عنوان جهاد اقتصادی با رویکرد مبارزه و جهش اقتصادی نامیدند. در حقیقت جهاد برای رفع تهدید است، جهاد یک رسالتی است که با انگیزه الهی باید وارد آن شد تا پیشرفت، اقتدار و توانمندسازی محرومان را به عرصه ظهور برساند.

 

وی با بیان اینکه توانمندسازی محرومان و نیازمندان در ارتباط مستقیم با این جهاد است، ادامه داد: پیشرفت به همراه عدالت مبنا و شاخص تمام برنامه هاست و توانمندشدن شرط اصلی پیشرفت است. الگوی پیشرفت باید بر مبنای ارزشی استوار باشد. ما در این الگو نیازمند نگاه امیدوارانه هستیم در حوزه توانمندسازی سستی و کاستی معنا ندارد و این موضوع مانع جهاد و پیشرفت است.

 

سرپرست کمیته امداد امام (ره) کشف سرمایه های درونی و استعدادها را مهمترین راه توانمندسازی در الگوی پیشرفت عنوان کرد و افزود: ابعاد مختلف توانمندسازی باید در حوزه های مختلف تبیین شود. خانواده های تحت حمایت این نهاد افرادی هستند که از روحیه ای ضعیف دارند و خود را کوچک و حقیر می بینند، اما از داشتن استعدادهایی درخشان غافل و از ظرفیت بالایی که در وجودشان است بی خبرند. کمیته امداد در اولین گام با شناسایی و کشف این استعدادها در صحنه عمل توانمندسازی را اعمال می کند.

 

وی تفکر و اندیشه، انگیزه، تصمیم گیری و اقدام را از فرآیندهای اصلی توانمندسازی برشمرد و اظهار کرد: تحول فکری اولین اقدام توانمندسازی است. شناسایی استعدادها و شکوفایی و به کارگیری آن در مرحله بعد می تواند در ارتقای اعتماد به نفس و توانمندسازی مطلوب واقع شود به شرطی که عزت نفس افراد موردتوجه قرار گیرد؛ زیرا در نظر نگرفتن این خصوصیت موجب از بین رفتن و سوزاندن استعدادهای درونی است.

 

انواری افزود: رویکرد کمیته امداد امام (ره) سلامت و توانمندسازی است و معتقدیم فرد سالم می تواند در حوزه توانمندسازی بروز و ظهور یابد.

 

گفتنی است؛ همایش ملی توانمندسازی با رویکرد جهاد اقتصادی سه شنبه (17 خرداد) در سازمان مرکزی این نهاد برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 44079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha