تراب محمدی رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، در مصاحبه با خبرنگار شبستان در تبریز گفت: از میان مساجد بازار تبریز تنها مرمت سه مسجد باقی مانده و مرمت مساجد صادقیه، قزوینیها و یاعلی در دستور کار اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان قرار دارد.
وی با اشاره به وجود 28 سرا در داخل بازار تبریز به عنوان بزرگ ترین سازه به هم پیوسته جهان اظهار کرد: در حوزه مرمت مساجد و کفسازی سراهای بازار تاریخی تا به حال اقدامات مناسبی انجام شده و کف سازی سراها تا کنون 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و کفسازی سراهای امیر، میرزا ابوالحسن و حاج صفی به اتمام رسیده است.
محمدی با تاکید بر اهمیت بازار تبریز در حوزه میراث فرهنگی و توسعه گردشگری گفت: بازار قدیمی تبریز که با تلاش و همت مردم و مسئولان مربوط پس از سال ها به ثبت جهانی رسید، به لحاظ قدمت و معماری منحصر به فرد و عظمت و شکوه خود یکی از ارزشمندترین میراث آذربایجان شرقی به حساب می آید که تمدن و هنر آذربایجانی را برای همگان متجلی می سازد.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در ادامه تاکید کرد: آثاری که از گذشتگان باقی مانده و به عنوان میراث فرهنگی برای ما به یادگار مانده اند نیاز به رسیدگی و مرمت دارند و سازمان نیز این امر را به عنوان یکی از مهمترین فعالیت ها در دستور کار خود قرار داده است.
تراب محمدی همچنین از جذب اعتبار 100 میلیون تومانی برای مرمت مسجد صادقیه خبر داد و اضافه کرد: استحکامسازی و مرمت بخشی از مسجد قزوینیها نیز در حال انجام است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همچنین از پایان طرح مطالعاتی ایجاد زیرساخت های شهری در بازار تبریز طی شش ماه آینده خبر داد و افزود: این طرح مطالعاتی در راستای طرح مدیریتی ارایه شده به سازمان بین المللی یونسکو انجام می شود و ما تمام تلاش خود را در جهت رساندن هر چه بیشتر این اثر بزرگ و ارزشمند به استانداردهای جهانی به کار می گیریم.
وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی بازار یکی از وقایع مهم و حیاتی در حوزه میراث فرهنگی بود اظهار کرد: بازار تبریز سال گذشته به عنوان بزرگترین بازار قدیمی مسقف آجری به هم پیوسته دنیا با تلاش سازمان میراث فرهنگی و همیاری مردم و مسئولین به ثبت جهانی رسید و قرار گرفتن این اثر در لیست آثار مهم جهان می تواند تاثیر بسیار زیادی در جذب گردشگر و همچنین معرفی آذربایجان به عنوان یکی از قطب های اصلی گردشگری داشته باشد.
محمدی گفت: هم اکنون پس از جهانی شدن بازار تبریز یکی از وظایف اساسی سازمان، استاندارد سازی و ایجاد تاسیسات و تسهیلات مورد نیاز برای یک اثرتاریخی و فرهنگی جهانی، است و انجام طرح مطالعاتی ایجاد زیرساخت های شهری در بازار نیز به مشاور سپرده شده و پیشبینی میشود ظرف شش ماه آینده به اتمام رسد که در این طرح بازار تبریز به عنوان بزرگ ترین بازار سرپوشیده جهان از لحاظ ایجاد تاسیسات شهری چون آب، برق، گاز، تلفن و فاضلاب مورد بررسی قرار میگیرد و همچنین مطالعات فرهنگی و اجتماعی این بازار نیز به مشاور سپرده شده و در چند ماه آینده به پایان میرسد.
وی تاکید کرد: انجام مطالعات اجتماعی و فرهنگی این بازار برای تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای آتی لازم و ضروری است.
محمدی همچنین از هزینه 3 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، ملی و فرهنگی برای پروژه های مرمتی بازار در طول سال مالی 89 خبرداد و با توجه به اینکه سال مالی 89 هنوز به پایان نرسیده است این رقم را بسیار چشمگیر ارزیابی کرد.
پایان پیام/
نظر شما