به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علیرضا جزینی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، امروز(29 بهمن) در نخستین جشنواره ملی ایده های برتر در زمینه کاهش و کنترل مواد مخدر در گرگان گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در جامعه سرمایه اجتماعی است و اگر برای این سرمایه برنامه ریزی کنیم می توانیم بهره های بیشتری را کسب کنیم.
وی با بیان اینکه مواد مخدر یکی از موارد پیچیده است، افزود: مسئله مهم در جامعه ما موضوع مواد مخدر است و در نظرسنجی صورت گرفته نیز 92 درصد مردم نخستین آسیب را مواد مخدر اعلام کردند.
جزینی تصریح کرد: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز این نگرانی همچنان به قوت خود باقی است.
وی با اشاره به اینکه تولید مواد مخدر سنتی که شامل تریاک و مشتقات آن است در همسایگی ایران صورت می گیرد، ادامه داد: در سال 2012، سه هزار و 500 تن مواد مخدر سنتی تولید می شد ولی در سال 2014 به 7 تن مواد مخدر در افغانستان رسیده است.
مصرف سالانه 500 تن مواد مخدر کشور
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطرنشان کرد: سالانه در کشور حدود 500 تن مواد مخدر مصرف می شود که سهم استان گلستان 21 تن است.
وی با بیان اینکه مواد مخدر صنعتی تهدید بیش از سنتی است، اظهارداشت: به دلیل سهولت در ساخت، تولید، مصرف و سودآوری و وجود آزمایشگاه های مختلف در تولید مواد مخدر صنعتی و روان گردان ها مصیبتی است که گریبانگیر قشر جوان شده است.
جزینی یادآور شد: در 10 ماهه سال جاری نیز، نزدیک به یک هزار و 900 کیلوگرم مواد مخدر صنعتی و بیش از 70 میلیون قرص ترامادول و امثال آن در کشور کشف شد که با کشف این مواد مشخص شده مصرف زیاد است.
پروتکل درمانی برای مواد مخدر صنعتی وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه مصرف ترامادول در بین بیشتر جوانان ترویج یافته است، گفت: برای مواد مخدر سنتی پروتکل درمانی وجود دارد اما برای صنعتی دارو و درمانی وجود ندارد.
جزینی تاکید کرد: باید در رابطه با افراد معتاد دسته بندی صورت گیرد و دسته اول شامل کسانی که کارتن خواب و مجرم هستند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و دسته دوم افراد خود مصرف و دارندگان کارت درمانی هستند.
بیش از یک میلیون نفر معتاد هستند
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و 325 هزار نفر در کشور معتاد هستند که 50 درصد آنان برابر با 670 هزار نفر تحت پوشش درمان های مرکز مبارزه با مواد مخدر قرار دارند.
جزینی ادامه داد: در کشور دو هزار و یکصد مرکز در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب و درمان در حال فعالیت هستند.
مصرف 26 درصدی مواد مخدر صنعتی در کشور
وی با نگران کننده خواندن رشد مصرف مواد مخدر صنعتی در کشور، گفت: 4 سال قبل مصرف مواد مخدر صنعتی 3 درصد بود ولی الان به 26 درصد مصرف کننده رسیده است و این مصرف بسیار نگران کننده است.
6500 ایده برتر در کشور ارائه شد
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به جشنواره ایده های برتر، اظهارداشت: 6 هزار و 500 ایده برتر در 6 استان کشور ارائه شد و گلستان هفتمین استان کشور است که ایده های خوبی را ارائه کرده است.
وی اضافه کرد: در هر استانی 10 ایده برتر توسط داوران به این مرکز ارائه شد که می تواند در برنامه ریزی کار برای ما موثر باشد و تمام اقشار هم در این ایده برتر شرکت کردند.
جزینی از حمایت پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری خبر داد و گفت: تا کنون 571 پایان نامه تحصیلی به این مرکز ارسال شده است و 50 کتاب نیز تالیف و 600 هزار صفحه تالیف شده است.
وی ادامه داد: مشارکت اجتماعی و نقش مردم در این حوزه بسیار اثربخش است و مصداق آن نیز افزایش 72 درصدی سازمان های مردم نهاد در سال جاری نسبت به سال قبل است.
پایان پیام/
نظر شما