خبرگزاری شبستان: آدرس مدرسه علم الهدی را که میشنوی، بر چشم بهم زدنی درمی یابی مدرسه در یکی از مناطق قدیمی تهران است: محله آب منگل، کوی کردبچه. که آب منگلش، یادآور داش مشتی ها و جوانان با غیرت و تعصب آن؛ و کردبچه اش، نشانی از یک شهید دلاور از خطه کردستان است. مدرسه چندان بزرگ نیست و به طرفه العینی میتوانی گزارشی کامل و جامع از تمام مدرسه بگیری (البته کار به این سادگی نیست!). از درختان بزرگ و سربه فلک کشیده و به همه جاه راه یافته مدرسه مجد یا از حوزهای قشنگِ مدرسه مروی خبری نیست.
در اینجا همه چیز عطر و بوی سادگی میدهد و اخلاص و معنویت. متولی محترم مدرسه، حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالهادی علم الهدی - که فرزند آیت الله سید محمد علم الهدی است- و حجت الاسلام وحید مرادزاده مدیر مدرسه نیز به همین سادگی و صفا، بنده را در تهیه گزارش پیش رویتان، کمک کردند.
در سال 1363 آیت الله سید محمد علم الهدی دست به کار می شود تا مدرسه ای بسازد در کنار مسجد الزهراء؛ که به دلیل توجه مسئولان و مردم و خیرین به دفاع مقدس، کار آن پیش نمیرود که نمیرود. تا اینکه پس از درگذشت ایشان، متولی فعلی مدرسه، کمر همت میبندد تا به هر شکل که شده مدرسه را راه اندازد و سرانجام مهرماه 1368 چنین شد. مهرماهی که تازه یک و سال اندی از پایان جنگ و تنها چند ماهی از پرواز پیشوای بی نظیر مردم، امام روح الله عزیز میگذشت.
پدر و پسر: متولی
آیت الله سید محمد علم الهدی سال 1306 در مشهد الرضا دیده به جهان گشود. مردی از سلاله سیادت و علمِ علم الهدی که پشت به پشت عالم بودند تا به امام صادق (ع). مرحوم شهید رابع یا شهید ثالث را که نوه نادرشاه در ایوان حرم امام رضا (ع) شهید کرد از اجدادِ امجدِ این خاندان است. سید محمد پس از گذراندن دروس ابتدایی به نجف میرود و از علمای آنجا اجازه اجتهاد نیز دریافت میکند.
پس از تشریف فرمایی آیت الله بروجردی (ره) به قم، ایشان از نجف به قم میرود و از درس حضرات آیات محقق داماد، گلپایگانی، امام خمینی (ره) و ... بهره میگیرد. سرانجام در سال 1350به تهران عزیمت میکند و به توصیه امام عزیزمان، امام جماعت مسجد الزهراء منطقه آب منگل میشود و 17 سال در اینجا می ماند. سرانجام در سال 1367 در اثر کهولت سن در حرم امام هشتم به خاک سپرده میشود. روحش شاد. مردی وارسته که نشد تمام شدنِ مدرسه ای که سنگ بنای آن را گذارده بود ببیند.
پس از درگذشت پدر، پسر، یعنی سید عبدالهادی بنا بر وصیتِ پدر، متولی مدرسه میشود. وی پس از تلاش های شبانه روزی و خستگی ناپذیر، سرانجام به همت خیرین در فصل برگ ریزان سال 68 توانست مدرسه را افتتاح می کند. حاج آقای علم الهدی متولدِ 1333 در قم است. پس از اتمامِ ششمِ ابتدایی رفت مدرسه حقانی و در آنجا از درس ادبیات فارسی آقای محسن شبستری، دیکته ی حجتی کرمانی، انشاء زین العابدین قربانی، مختصر المعانی خزعلی، اخلاق مشکینی و همچنین از درس های آقایان قدوسی، بهشتی و جنتی بهره برد. همچنین چند صباحی در مدرسه آیت الله گلپایگانی بود تا اینکه به حوزه رفتند از دوره قضا و طهارت آقای گلپایگانی، اصول آیت الله وحید خراسانی، حج آیت الله فاضل لنکرانی و ... استفاده کرد.
در سال 67 به توصیه امام روح الله (ره)، آقایان گلپایگانی و مرعشی به تهران می آید و سرانجام پس از پرواز پدر تا آستان الهی، و البته طبق وصیتشان، میشود تولیت مدرسه. آیت الله سید عبدالهادی علم الهدی با صلابت مثال زدنی، لبخندی همیشه بر لب و علمی سرشار، مدرسه ای دینی را در میانه یکی از قدیمی ترین محله های تهران اداره میکند. خدا بر سلامت روحشان بیفزاید و همچنین بر طول عمرشان.
مدیر و معاونان
حجت الاسلام وحید مرادزاده، دانش آموخته مدرسه آقای مجتهدی (ره)، چند سالی در قم از درس آیات وحید خراسانی، حیدری، مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی و ... نیز استفاده کرده است. وی در سال های حضور در قم، ضمن تحصیل، تدریس نیز داشته است. وی مدتی مسئول نظام وظیفه طلاب سازمان نظام وظیفه بود. حجت الاسلام سید رضا ضیاءنژاد که پیش از این، معاونِ پژوهش همین حوزه بود معاون تهذیب، حجت الاسلام شیخ رضا اکبردوست، معاون پژوهش، حجت الاسلام ابراهیم نصیری، معاون آموزش و مهدی اسدی معاون امور طلاب و مالی هستند.
طلاب و اساتید
تعداد طلبه ها در این مدرسه متغیر است؛ آنچنان که سالی، 160، سالی دیگر، کمتر و یا بیشتر از این تعداد است. متأهل، مجرد، تهرانی و شهرستانی در اینجا درس دین میگیرند. البته مدیریت مدرسه، چندان رغبتی به جذب جوانان شهرستانی ندارد که البته بنابر دستور مرکز مدیریت حوزه های علمیه ناچار است از این مهم. کلاس های درس از 5/7 تا 15/11 است و روزهای چهارشنبه (و البته در ساعت های مختلف این روز) درس اخلاق دایر می باشد که در گذشته علمای برجسته ای حضور می یافتند و در حال حاضر از درس حاج آقای منفرد که از شاگردان مرحوم آیت الله بهجت است استفاده می شود. آقایان مرادی، ارشادی، رشیدی، جعفری، دشت میر، زکی زاده، فرمانی و مدسیان از دیگر اساتید این مدرسه هستند.
پایگاهی فعال
فضای معنوی مدرسه با عطر روح انگیز بچه های بسیج، معنوی تر میشود. طلبه ها الحمدالله پایگاهی راه اندازی کرده اند که به نامِ نامی مهدی فاطمه مزین است: پایگاه یاران ولی عصر (عج). از همین رو حضوری فعال در مناسبت های انقلابی و راهیان نور دارند. خدای متعال بر اجرشان بیفزاید. همچنین این پایگاه، صاحب سایت اینترنتی مجهزی است و به دلیل چنین امکانی است که چندی پیش دوره وبلاگ نویسی در این مدرسه برای طلاب برگزار گردید.
عمامه گزاری
همه ساله در بیستم جمادی الثانی شب ولادت خانم فاطمه زهرا (س) مراسم عمامه گذاری دارند.
پایان پیام/
نظر شما