اظهار نظر درباره ریزگردها به دانشگاه واگذار می شود

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، با اشاره به عزم و اراده دولت بر حل معضلات زيست محيطي اظهار داشت: دولت به تنهايي نمي​تواند به نتيجه مطلوب در اين زمينه برسد، حل اين معضلات به يك پشتوانه اجتماعي با منشاء دانشگاه​ها نيازمند است .

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور،  28 بهمن در آیین گشایش نخستین کنفرانس ملی علوم و مهندسی محیط زیست با تشریح برنامه های دولت برای مقابله با ریزگردها گفت: برای اقدامات ميان​مدت اعتباراتي به منظور مقابله با اين پديده پيش​بيني شده است و از آنجا كه دانشگاه​های محلي، طبيعت منطقه و مشکلات مردم را به خوبي مي​شناسند، لازم است نظر كارشناسي را به اين دانشگاه​ها واگذار كنيم.

 

وی با بیان اینکه در مطالعات بلندمدت با تدوين يك برنامه مناسب بايد به مقابله با اين پديده پرداخته شود، تصریح کرد: علاوه بر خوزستان، استان​هاي سيستان و بلوچستان، ايلام و لرستان نيز برخي با منشاء منطقه​اي و برخي با منشاء داخلي با اين پديده درگير هستند .

 

ابتكار، با اشاره به مصوبه روز يكشنبه دولت در زمينه مقابله با پديده ريزگردها اظهار كرد: پس از نشست​هاي متعدد كارشناسي؛ فراهم​آوري امكانات براي انجام واكنش سريع با قابليت پيش​بيني، هشدار به مردم و تجهيز مراكز درماني، تجهيز اماكن به سيستم​هاي تهويه، پيش​بيني تسهيلات ويژه در بحث حمل​ونقل و ساير موارد به تصويب دولت رسيد .

 

وی افزود: راه مواجهه با اين معضلات ايجاد فضاي اجتماعي توام با نگراني نيست بنابراين بايد فضايي سالم براي نقد، شنيدن صداي مردم و حتي اعتراض ايجاد كنيم، اما بايد مراقب بود كه با اين مباحث مواجهه علمي داشته باشيم، شايد نگاه علمي توام با دورانديشي در حل مشكلات، مورد پسند برخي​ها واقع نشود اما اگر امروز ما دچار صدماتي هستيم به دليل نگاه غيركارشناسي و عدم پايبندي به قانون و برنامه است .

 

وی تفاوت رويكرد دولت یازدهم با برخي رويكردهاي گذشته را تاكيد بر نظر كارشناسي و پرهيز از تصميمات آني و فوري در بررسي و حل معضلات دانست و عنوان کرئ: وقتي مركز پژوهش​هاي مجلس شوراي اسلامي اعلام مي​كند 75 درصد برنامه​اي مانند برنامه چهارم توسعه اجرا نشده است، نشان‌دهنده همان نگاه غيركارشناسي به موضوعات است .

 

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، خاطر نشان كرد: وقتي در يك دوره با بي​توجهي مواجه شويم، معضلات زيست​محيطي از اين دست كه در استان خوزستان پديد آمد، نمود پيدا مي​كند و در اين شرايط، طبيعت نمي تواند خود را تجديد كند .

 

وی ادامه داد: اگر بهره​برداري، تخريب و برداشت از منابع طبيعي را به حدي انجام دهيم كه طبيعت نتواند خود را بازسازي كند، طبيعت تجديد نمي​شود، در مورد منابع آب نيز ميزان برداشت و بهره​برداري از طبيعت تا زماني امكان تجديدپذيري مي​دهد كه چرخه هيدرولوژيك را از بين نبريم اما وقتي اين چرخه از بين مي​رود، چيزي براي طبيعيت باقي نمي​ماند كه تجديد شود .

 

وي با بيان اينكه بخش مهمي از اين مشكلات ناشي از فقدان علمي است، تاکید كرد: معتقدم در فضايي بايد در اين زمينه صحبت كنيم كه مباحث به طور جدي و علمي مطرح شود و با نگرش علمي و كارشناسي با مسائل برخورد كنيم اما وقتي كه نگرش​هاي علمي را با نگرش​هاي ديگر از جمله ديدگاه​هاي سليقه​اي و نگرش​هاي سياسي مداخله دهيم، فضا براي صحبت كردن مناسب نخواهد بود .

 

معاون رئيس جمهور، اذعان داشت: پس از مساله صلح و امنيت كه براي همه دنيا و به خصوص منطقه ما حائز اهميت است، فرايند زيست‌محيطي و گرم شدن زمين از مهم​ترين چالش​هاي جهاني محسوب مي​شود كه نيازمند همگرايي و تلاش همه مجموعه​هاي دولتي، مردم​نهاد، خصوصي و حتي مردم است تا اين معضلات حل شود .

 

وي الگوي فعلي كشاورزي در كشور را الگويي بين سنتي و نوين عنوان كرد و یاد آور شد: الگوي كشاورزي ما بايد اصلاح شود چون امكان ندارد با اين شيوه بتوان ادامه داد، در كشاورزي 94 درصد آب با راندمان 30 درصد و با بهره‌وري پايين و آلودگي​هاي ناشي از مصرف كود و سم، به مصرف مي​رسد كه ادامه كار با اين شرايط امكان‌پذير نيست .

 

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، يك صندوق بين​المللي حمايتي در اين زمينه پيش‌بيني شده ولي تاكنون كشورهاي بزرگ حتي به يك درصد از تعهدات خود در قبال اين صندوق عمل نكرده‌اند .

 

پایان پیام/

 

کد خبر 440378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha