به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، دکتر سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم عصر امروز(28 بهمن)در اختتامیه کنگره 97 شهید دانشجوی استان گیلان و یادواره 5 شهید فاطمی که در مسجد حضرت باقرالعلوم(علیه السلام) دانشگاه گیلان برگزار شد، با بیان اینکه این مراسم بیست وسومین کنگره شهدای استانی دانشجو است که امسال برگزار شده، گفت: این حرکت از خرداد ماه سال گذشته به صورت ستاد کنگره ملی شهدای دانشجو، تشکیل شده است.
وی افزود: از تابستان که این ستاد در دانشگاهها تشکیل شده فضای دانشگاهها با هوای شهدا، عطر آگین گشته است.
دکترهاشمی با ابراز امیدواری از اینکه با برگزاری سایر کنگرههای شهدای دانشجو در سایر استانها بتوانیم کنگره سراسری شهدای دانشجو را در 16 آذر سال جاری در دانشگاه تهران برگزار کنیم، افزود: یاد شهدا باید در زندگی روزمره ما نفوذ کند.
دبیر کنگره شهدای دانشجویی کشور با بیان اینکه در کل کشور چهار هزار و 500 شهید دانشجو داریم، تصریح کرد: شهدای دانشجو نه تنها در دفاع مقدس بلکه همواره در طول تاریخ کشورمان در دفاع از ارزشها پیشتاز بودند.
وی به دیدار ستاد مرکزی این کنگره در روز گذشته با مقام معظم رهبری اشاره و با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی براینکه نباید این جلسات فقط یک جلسه ترحیم باشکوه باشد، اظهار کرد: حضرت آقا فرمودند"جلسات شهدا باید با ابتکارات همراه باشد".
دکتر هاشمی، اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمایشات مهمی در خصوص فرهنگ ایثار و شهادت و نقش شهدای دانشجو داشتند که تبیین درست شهید و راه شهادت به جوانان، مهمترین آنها بود.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری از شهدای دانشجو به عنوان نوابغ یاد کردند و از ما خواستند با تجلیل از مقام شهدا به عنوان یک فرهنگ از کهنه و محو شدن آن جلوگیری کنیم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه شهادت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) موجب شد که جریان فرهنگ دینی روزبهروز برجستهتر شود، اذعان کرد: اگر اینگونه جلسات به فراموشی سپرده میشد، امروز بسیاری از ارزشها نیز فراموش شده بودند.
دبیر کنگره شهدای دانشجویی کشور در ادامه با بیان اینکه دانشگاهیان همیشه به عنوان یکی از کانونهای اصلی برای دریافت مطالبات و خواستههای مردم بودند، گفت: دانشجویان دینمدار، به عنوان یک مرجع فکری معرفی می شوند.
وی اظهار کرد: حضور شهدا و نام آنان انسجام بخش بوده و به عنوان یک سرمایه ارزشمند ملی که فقط به یک قوم و مذهب اختصاص ندارند، از شمال تا جنوب و شرق و غرب این سرزمین به پا خواسته تا از عزت و شرافت این کشور دفاع کنند.
سنت، سیره و سلوک شهدای خود را بشناسیم
دکتر هاشمی در ادامه با بیان اینکه اگر امروز در جامعه در بروز بعضی از آسیبها، دغدغه هایی داریم یاد و نام شهدا ما را تقویت می کند، گفت: وقتی موفق خواهیم بود که سنت، سیره و سلوک شهدای خود را بشناسیم.
وی از دانشجویان امروز خواست تا با شناسایی سلوک دینی و اجتماعی شهدا راه را برای آینده خود هموار کنند.
دبیر کنگره شهدای دانشجویی کشور، فرهنگ شهادت را الگو و راهنما دانست و اظهار کرد: فرهنگ و راه و روش شهدا نه تنها در حوزه دفاعی بلکه در حوزه آموزشی نیز الگویی مناسبی برای همگان است.
دکتر هاشمی بیان کرد: دانشجویان شهید، دیروز در جهاد نظامی پیشگام بوده و امروز مقام معظم رهبری از دانشجویان می خواهند که در جهاد علمی پیشگام باشند.
وی درادامه با تاکید بر اینکه اینگونه یادوارهها و کنگرههای بزرگداشت شهدا نباید تبدیل به یک فعالیت کلیشهای و تکراری شود، گفت: اینگونه مراسمها باید تکریم استقلال، آزادی، شجاعت و عزت دلاورمردان ایران اسلامی باشد.
دکتر هاشمی اضافه کرد: اقتدار و ارزشی که شهدا به ما دادند باید با صیانت از آنها پاسداری کنیم و در همان راستا بکوشیم.
پایان پیام/
نظر شما