مصر و داعش لیبی

خبرگزاری شبستان:مصر از چندی قبل گفته می شد مواضع گروههای مسلح را در لیبی هدف قرار می دهد پس از آنکه ۲۱ قبطی به دست داعش کشته شدند حملات هوایی خود را علنی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، چندی قبل ویدئویی منتشر شد که در آن تعدادی از جوانان در شهر درنه با داعش بیعت کردند.به دنبال آن برخی شهود اعلام کردند که در درنه امارت داعش برقرار است و همه اسامی آن تغییر کرده است و محاکم ویژه داعش در آن وجود دارد.

به گزارش منابع لیبیایی قبلا پرچمهای داعش در درنه دیده شده بود اما شعارهای حمایت از داعش و بیعت با این گروهک موضوع تازه ای به شمار می رفت.

به طور کلی داعش همانند میکروب و ویروسی است که در شرایط که برای رشد آن مناسب است رشد و  نمو پیدا می کند شرایط لازم برای ادامه فعالیت این گروهک بی ثباتی و خلاء امنیتی است.

داعش در عراق زمانی رشد و گسترش پیدا کرد که بی ثباتی در الانبار و برخی مناطق دیگر رخ داد و مردم این مناطق گمان کردند که داعش ناجی آنهاست در واقع بسترها و پایگاههای لازم به بروز و قدرت داعش در عراق منجر شد موضوعی که در سوریه نیز رخ داده بود زیرا زمانی که غربی ها و همپیمانان منطقه ای آنها این کشور را ویران کردند و گروههای مسلح را به آن اعزام کردند فضا برای تحرکت داعش فراهم شد.

در لیبی شرایط مشابه ای رخ داده بود پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی این کشور شاهد رشد و وجود گسترده سلاح بود.پس از اینکه شبه نظامیان به جان هم افتادند روند سیاسی از بین رفت و هر گروهی برای خود پارلمان و تشکیلات تشکیل داد و متعاقب آن گروههای نظامی مورد حمایت طرفین به جنگ با یکدیگر پرداختند.

اما تروریستهایی که داعش را در لیبی ایجاد کردند همان تروریستهایی بودند که از سوریه بازگشته بودند.

داعشی علاوه بر درنه در برخی مناطق دیگر خودنمایی کرده بودند از جمله اینکه میدان نفتی را در جنوب شهر سرت به اشغال خود درآورده بودند.آنها همچنین دست به اقدامات انتحاری در طرابلس زدند.

در سیزدهم فوریه اخباری به نقل از ساکنان شهر سرت درباره قرائت خطبه ابوبکرالبغدادی مخابره شد و ساکنان از تسلط داعش به طور کامل بر این شهر و اعمال مقررات داعش شامل عدم ترک زنان از خانه پس از نماز مغرب و لزوم پوشیدن لباس ویژه داعش و جدا سازی دختران از پسران خبر دادند.

در منطقه النوفلیه همجوار شهر سرت داعشی ها از اهالی خواستند که ظرف سه روز با البغدادی بیعت کنند.ساکنان شهر صبراته در هفتاد کیلومتری غرب طرابلس هم از اعلامیه ای مشابه خبر دادند.متعاقب آن اخباری از نفوذ داعش در شهر مصراته لیبی گزارش شد.

اما چرا مصر در لیبی دست به عملیات زد؟ قبلا اخباری درباره همکاری مصر با خلیفه حفتر مخابره شده بود و اینکه جنگنده های مصری مواضع گروههای مسلح را هدف قرار می دهند اما زمانی مصر حملات خود را به لیبی علنی کرد که داعش لیبی ویدئویی منتشر کرد و از اعدام 21 قبطی که قبلا در شهر سرت لیبی آنها را ربوده بود خبر داد.

به دنبال آن جنگنده های اف16 مصری مراکز داعش را در لیبی هدف قرار دادند و این اقدام مشابه اقدام اردن پس از اعدام معاذ الکساسبه خلبان اردنی که از سوی داعش سوزانده شد بود.

5 اقدام عاجل رئیس جمهوری مصر پس از اعدام 21 قبطی مصری

عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر در واکنش به اعدام 21 مصری به دست داعش در لیبی پنج واکنش نشان داد نخست اینکه السیسی تاکید کرد که مصر حق واکنش را برای خود به شیوه و زمان مناسب برای قصاص از قاتلان و جنایتکاران به دور از انسانیت قائل است.

السیسی خواستار نشست فوری شورای ملی دفاع و به شکل دائم برای پیگیری روند اوضاع و گفتگو درباره تصمیمات و اقدامات شد.

السیسی وزیر خارجه مصر را به نیویورک فرستاد تا رایزنی های فوری با مسئولان برجسته در سازمان ملل و کشورهای عضو شورای امنیت و مشارکت در نشست بین المللی درباره تروریسم به عمل آورد تا جامعه جهانی به مسئولیت های خود عمل و اقدامات عملی بر اساس منشور سازمان ملل انجام دهد.آنچه در لیبی رخ داد تهدید صلح و امنیت بین المللی است.

السیسی از دولت مصر خواست که در کنار خانواده های شهدا باشد و همه اقدامات و تدابیر لازم را برای کاستن از مصیبت آنها به عمل آورد.

رئیس جمهوری مصر به دولت دستور داد که مانع از سفر مصری ها به لیبی در این شرایط بحرانی به منظور حفظ جان آنها شود و از دستگاههای مربوطه خواست که اقدامات لازم را برای بازگشت مطمئن مصری ها فراهم آورد.

کد خبر 440073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha