هنوز نامحرمان به کتاب‌های در صف مجوز دسترسی دارند

خبرگزاری شبستان: صالحی خطاب به اهالی رسانه گفت: حوزه اقتصاد نشر و کتاب در شرایط سختی قرار دارد و التهاب آفرینی در این حوزه به نفع صنعت نشر نیست.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری فصلی این معاونت، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وصول استعلام منفی بابت به کارگیری محمدرضا اسدزاده، سردبیر خبرگزاری کتاب و نویسنده کتاب «من این نسل»، گفت: هیچ گونه استعلامی که پاسخش منفی باشد در این باره به وزارت ارشاد نرسیده است. تا جایی که به استعلام‌ها مربوط شود، مطابق پاسخ آنها و به طور قانونی عمل می‌کنیم. مساله دیگر این است که کتاب مذکور در ایران منتشر نشده و در واقع اساسا ما به آن مجوز نداده‌ایم و لذا نظارت بر کتابی که ما خود به آن مجوز نداده ایم، در حیطه وظایف ما نیست با این حال این کتاب چنان چه قرار باشد در ایران منتشر شود، حتما مطابق قانون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و پاسخ تقاضای انتشار آن، چه منفی باشد چه مثبت، داده خواهد شد.

 

وی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر که درباره اسدزاده و انتشار کتاب او و همچنین تذکرات شجاعی صائین درباره این کتاب که در روزنامه جوان منتشر شده، نیز بیان کرد: آقای شجاعی صائین هیچ تذکری درباره آقای اسدزاده به من نداده و این مطلبی که در روزنامه جوان در این خصوص منتشر شده، صحت ندارد. همچنین این گونه نیست که تا روزنامه جوان مطلبی مبنی بر انتقاد آقای شجاعی از بنده یا مجموعه فرهنگی وزارت فرهنگ منتشر بکند، وی برکنار شود.

 

معاون امور فرهنگی در پاسخ به سوال چند خبرنگار که درباره ممیزی آثار مکتوب و اشاره رئیس جمهور به این مساله، پرسیدند، توضیح داد: برخی تصور می کنند تمام مشکلات حوزه کتاب و نشر ما به ممیزی بر می گردد و اگر مشکلات این حوزه حل شود، بازار کتاب گلستان می شود ولی اینها تقلیل گرایی در حوزه مساله ها است. اما در عین حال ممیزی یکی از مسائل ده گانه حوزه نشر کتاب است چراکه به هر حال ما گاه شاهد تفاوت های سلیقه ای و نگاه های منحصر به فرد و گاهی نگاه های امنیتی به حوزه فرهنگ هستیم که اینها در حوزه نشر اثر می گذارد و خوب هم نیست. باید به کارهای قانونی خودمان فکر کنیم که چه می شود کرد که بتوان قانون را به درستی اجرا کرد.

 

وی به تشکیل هیات نظارت و ضوابط نشر و کمیته تخصصی متشکل از نمایندگان این هیات ها و نیز اداره کتاب در ماه های گذشته اشاره کرد و افزود: از اردیبهشت ماه که این هیات ها تشکیل شدند تا الان مسیر خوبی طی شده با توجه به اینکه قبلا بررسان ما آشفته بودند که فرماندهی تصمیم گیری در کجا قرار دارد ولی الان مرجع قانونی تصمیم گیری و همچنین مفاهیم، مصادیق و شبهات مشخص شده اند.

 

صالحی در ادامه در خصوص تغییر مدیر اداره کتاب و زحمات و خدمات علی شجاعی صائین در مدت ۱۰ ماه مسئولیتش در این منصب گفت: هیچ اختلاف نظر جدی در حوزه ممیزی کتاب بین بنده و مجموعه اداره کتاب و آقای شجاعی صائین وجود نداشت ایشان هم در این مدت زحمات زیادی کشید و حرکت اداره کتاب در این مدت رو به جلو بود که البته این پیشرفت مدیون عوامل مختلفی است که یکی از آنها زحمات آقای شجاعی است.

 

وی ادامه داد: من در این مدت هیچ گلایه ای را به هیچ رسانه ای منتقل نکرده ام و چیزی هم از رسانه و خبرنگار نخواستم چون احساس من این بوده که این تمناها نوعی خودسانسوری برای رسانه ها به وجود می آورد اما در این قبیل به نظر می آید که بهتر است گرفتار حاشیه نشویم و حاشیه ها را افزایش ندهیم.

 

معاون فرهنگی ارشاد، خطاب به اهالی رسانه گفت: حوزه اقتصاد نشر و کتاب در شرایط سختی قرار دارد و التهاب آفرینی در این حوزه به نفع صنعت نشر نیست. من خودم مدیر حاشیه نیستم و نباید برای این نظام و انقلاب حاشیه درست کنیم و جامعه را گرفتار التهاب کنیم. چرا ما باید حساسیت ها را بالا ببریم و راه های عقلانی برای مشکلات را سخت کنیم.

 

وی در پایان در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی برملا شدن موضوع کتابهای در صف مجوز در اداره کتاب، بیان کرد: این کار، غیراخلاقی و غیرحقوقی است و باید در برابرش ایستاد بخشی از کار به مجموعه حراست وزارت ارشاد بر می‌گردد و بخشی از آن به حوزه های وزارتی، و بخشی هم به خود معاونت فرهنگی. البته مقدار قابل توجهی این ضایعه را کم کرده ایم اما هنوز فرصت های دسترسی برای نامحرمان وجود دارد.

 

پایان پیام/

کد خبر 440067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha