راهیان نور، قدرت نرم نظام در جبهه فرهنگی است

خبرگزاری شبستان: راهیان نور به عنوان یک مجموعه توانمند فرهنگی که از حضور داوطلبانه مردم بخصوص جوانان شکل می گیرد، در راستای تربیت قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی که همان نیروی مردمی آن است تلاش می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، نشست خبری عملیات عظیم فرهنگی راهیان نور کشور پیش از ظهر امروز با هدف تشریح سیاست ها، برنامه ها و اهداف راهیان نور جنوب و با حضور دبیر و معاونین ستاد مرکزی راهیان نور کشور برگزار شد.

 

سرهنگ پاسدار نادر ادیب، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور در این نشست ضمن رونمایی از شعار امسال این جریان عظیم فرهنگی با عنوان "ما می توانیم" و شهدای محوری آن  گفت: دفاع مقدس به عنوان یک پدیده بی نظیر در دورانی رخ داد که استکبار برای خاموش کردن ندای آزادی در دنیا تلاش می کرد و درس بی نظیری به همه آزادگان دنیا داد و  راهیان نور امروز جریان مقدس مبارزه با ظلم و استکبار جهانی را استمرار بخشیده و به عنوان نمادی از تابلوی زیبای دفاع مقدس در برابر دیدگان سایر ملت ها و مردم آزاده جهان قرار گرفته است.

 

وی افزود: جوانان مومن در دوران دفاع مقدس با همه فشارهای موجود با ابتکارات و ابداعات مختلف خود کارهای بزرگی انجام دادند به گونه ای که آثار آن را در سیر تحول مدیریت دفاع مقدس به خوبی می توان مشاهده کرد. چرا که ما علیرغم سختی ها و کمبود تجهیزات و تسلیحات و با توجه به محاصره اقتصادی در سال های جنگ توانستیم جنگ را اداره کنیم و به پیروزی برسیم.

 

سرهنگ ادیب در ادامه با اشاره به رویدادهای امروز جهان اسلام تصریح کرد: دستاوردهای دوران دفاع مقدس نهضت های آزادی بخشی است که امروز در دنیا دیده می شود. به فرمایش امام راحل (ره) ما با دفاع مقدس انقلاب خود را صادر کردیم و امروز دنیا از پایداری و استقامت ملت ایران درس گرفته است. این پایداری و استقامت ناشی از تفکر استکبارستیزی جوانان ماست و استمرار این تفکر می تواند زمینه ساز تحولات ارزشمندی در آینده باشد.

 

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور اتکای ایران به نیروی درونی خود را عامل سرافرازی و پیروزی در دوران دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: این اتکا به نیروی درونی منشأ بروز قدرت بزرگی در دنیا شد و عزت مردم ایران را به دنبال داشت. امروز هم مردم آزاده دنیا و ملت ایران همچنان در حال تجربه اندوزی از این ثمرات هستند و مسئولیت ستاد راهیان نور بصیرت و معنویت افزایی در این مسیر است.

 

سرهنگ پاسدار ادیب با اشاره به شعار محوری راهیان نور در سال جاری گفت: "ما می توانیم" در دوران دفاع مقدس تجربه شد و ما علیرغم تسلیحات سنگین عراق و تقویت این کشور به اشکال مختلف از سوی فرانسه، روسیه، اتریش و ...، دریافت تجهیزات مخابراتی و کمک های نظامی توسط مستشاران کشورهای آمریکایی و اروپایی با اتکا به نیروی درون زای ملت خود در مقابل متجاوز ایستادگی کردیم. این شعار تداعی کننده و یادآور تجربیات آن دوران است و ملت ایران همچنان با اتکا به نیروی جوانان مومن به آرمان های اساسی انقلاب، این راه را ادامه می دهد.

 

وی افزود: راهیان نور به عنوان یک مجموعه توانمند فرهنگی که از حضور داوطلبانه مردم بخصوص جوانان شکل می گیرد، در راستای تربیت قدرت نرم نظام جمهوری اسلامی که همان نیروی مردمی آن است تلاش می کند.

 

آمار بیش از 4 میلیون نفری در راهیان نور بیانگر این است که مردم ما همچنان اصرار دارند تا بدانند در گذشته این ملت چه اتفاقاتی رخ داده و با سبک زندگی، روحیه و نوع مدیریت رزمندگان در دوران دفاع مقدس آشنا شوند. نظرسنجی ها نشان می دهد که اقشار مختلف مردم بخصوص جوانان، مشتاق توسعه آن فرهنگ در زندگی امروزی خود هستند و یکی از اهداف ما در راهیان نور شناخت فرهنگ جهاد و شهادت و مؤلفه های آن است.

ترویج «رهبری دینی و ولایت مداری » به عنوان یکی از بزرگترین مولفه های پیروزی در  هشت سال دفاع مقدس و «اخلاق مداری» به عنوان یکی از موضوعات محوری که امروز جامعه ما نیازمند آن است از جمله مولفه هایی بود که سرهنگ ادیب به عنوان سیاست های این ستاد از آن نام برد.

 

وی در ادامه حضور مردم در این مسیر را یک پدیده منحصر به فرد برشمرد و افزود: در راهپیمایی 22 بهمن همگان دیدند که روحیه دفاع مقدس امروز نیز در این کشور استمرار دارد و ما با این روحیه هیچگاه اسیر استکبار نخواهیم شد.

«بهره گیری از عنصر دین و باورهای دینی»، «یاد خدا»، «عزت و کرامت ملی» و «آرمانخواهی مبتنی بر آموزه های اسلامی» از جمله محورهایی بود که دبیر ستاد مرکزی راهیان نور بر ترویج آنها در برنامه های این ستاد تأکید کرد.

 

 

سرهنگ ادیب در ادامه با اشاره به تلاش دشمن برای تغییر الگوها گفت: دشمن امروز در جنگ نرم به دنبال تغییر الگوهای جوامع است و راهیان نور به عنوان یک جریان فرهنگی در این جنگ در مقابل دشمن ایستاده است. این ستاد با اتکاء به چند قرارگاه عملیاتی و اطلاعاتی در سراسر کشور از جمله قرارگاه های راهیان نور سپاه و بسیج، ارتش، نیروی انتظامی، صدا و سیما و جهاد سازندگی بستر حضور مردم در عرصه های فرهنگی را فراهم می کند.

تشکیل ستاد راهیان نور حوزه های علمیه با هدف استفاده از مبلغین در راهیان نور و ترویج باورهای دینی، تشکیل شورای سیاستگذاری راهیان نور با ترکیبی از فرماندهان نیروهای مسلح و قرارگاه ها و نماینده رییس جمهور و نمایندگانی از نهادها و سازمان های دولتی و تشکیل قرارگاه راهیان نور دانشجویی از جمله اقداماتی بود که سرهنگ ادیب از آنها به عنوان بخشی از فعالیت های این ستاد نام برد.

 

وی در تشریح برنامه های این ستاد برای سال جاری گفت: در گذشته تنها استان خوزستان در برنامه کاروان های راهیان نور قرار داشت که در حال حاضر استان های ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و با راه اندازی راهیان نور دریایی 2 استان بوشهر و هرمزگان نیز در این ترکیب قرار گرفته اند.

 

وی همچنین به حضور مقام معظم رهبری در راهیان نور و دیدار دست اندرکاران راهیان نور با ایشان اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در این دیدارها نکات بسیار کلیدی و ارزشمندی را برای توسعه راهیان نور و در جهت معنویت و بصیرت افزایی در این جریان یادآور شدند که در همین راستا دبیرخانه رهنمودهای مقام معظم رهبری در ستاد راهیان نور تشکیل شد.

 

وی خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مورد تاکید مقام معظم رهبری تداوم راهیان نور برای سال های آینده و همچنین استمرار آن در طول سال بود که در این زمینه برنامه ریزی هایی  در ستاد انجام شده است.

موضوع زیارت با معرفت راهیان نور نیز از دیگر دغدغه های مقام معظم رهبری در این عرصه است که در این زمینه نیز با همکاری نویسندگان خوبی از سراسر کشور در جهت شناسنامه دار کردن نقاط حماسی راهیان نور کتاب هایی تالیف و تهیه شده که در روز ملی راهیان نور رونمایی می شود.

 

سرهنگ ادیب موضوع جلوگیری از تحریف و فراموشی را از دیگر دغدغه های مقام معظم رهبری در عرصه راهیان نور برشمرد و گفت: دشمن برای تسلط بر افکار مردم تلاش می کند تا هجمه های خود را متوجه فضاها و الگوهای خوب نماید و راهیان نور با هوشیاری کامل خنثی سازی این برنامه ها و ایجاد فضاها و الگوهای مناسب را دنبال می کند.

اجرای نمایش های رزمی فرهنگی در بیش از 6 نقطه از مراکز اسکان متمرکز کاروان های راهیان نور، گویاسازی یادمان ها، برپایی نمایشگاه در یادمان ها، برنامه های ویژه کودکان و ایجاد سنگر آسمانی توسط طلاب جوان، ارایه نقشه های مناطق عملیاتی و در اختیار قرار دادن کتاب های ویژه راهیان نور از جمله اقداماتی بود که دبیر این ستاد از آنها نام برد و گفت: فعالیت شبکه مرکزی خادمین با بیش از 25 هزار داوطلب که 86 درصد آنها دارای تحصیلات کارشناسی و بالاتر هستند یکی از پدیده های بی نظیر فرهنگی نظام و انقلاب اسلامی است.

 

وی در رابطه با اقدامات انجام شده در ستاد مرکزی راهیان نور در رابطه با دغدغه رهبری برای آینده این جریان فرهنگی تصریح کرد: معاونت یادمان های این ستاد تمهیداتی برای آینده یادمان های موجود در مناطق عملیاتی اندیشیده است که مهمترین آنها "طرح جامع یادمان ها" است که در این طرح هویت هر یادمان و تأثیراتی که در جنگ و دوران دفاع مقدس داشته است، شرح داده می شود و به عبارت دیگر یک موزه طبیعی از دوران دفاع مقدس است.

 

سردار ادیب با بیان اینکه 80 درصد سن جوانانی که در اردوهای راهیان نور شرکت می کنند بین 15 تا 35 سال است، تصریح کرد: بر اساس آمار بیش از 48 درصد از افراد اعزامی به این کاروان ها را آقایان و 52 درصد را بانوان تشکیل می دهند.

 

وی یادآور شد: ساماندهی خودروهای شخصی تحت عنوان طرح شهید باقری، اقدامات امنیتی و انتظامی برای جلوگیری از بروز هر نوع حادثه در ایام پیک راهیان نور، آماده باش مراکز بهداشتی و درمانی و هلال احمر و حضور بیش از 80 خبرنگار داوطلب در مناطق عملیاتی برای انعکاس رویدادهای راهیان نور، طرح هما با هدف هدایت و ارائه مشاوره به زائران، طرح مصباح (مطب صلواتی) در مناطق محروم و احیای ایستگاه های صلواتی از دیگر اقدامات این ستاد است.

 

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 439972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha