ضریب بالای خشونت در استان اردبیل مبنای علمی ندارد

خبرگزاری شبستان: مبنای خشونت بر این اساس که با هدف استفاده عمدی و یا در برخی از موارد غیرعمدی از قدرت بدنی برای تهدید است که در نهایت منجر به جراحت و یا مرگ نیز شده و در جوامع مختلف به اشکال گوناگون دیده می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، براساس آمارهای بهداشت جهانی سالانه بیش از2 میلیون نفر در جهان به اثر خشونت جان خود را از دست می‌دهند که مبنای بروز، اشکال هدف در آنها به انواع مختلف تقسیم می‌شود که مبنای خشونت بر این اساس با هدف استفاده عمدی و یا در برخی از موارد غیرعمدی از قدرت بدنی برای تهدید که در نهایت منجر به جراحت و یا مرگ نیز شده و در جوامع مختلف به اشکال گوناگون دیده می شود.

خودکشی یا اقدام به خودکشی، خشونت بر علیه کودکان یا زنان و یا خشونت های در خانواده از نمونه های دیگر بروز این پدیده شوم اجتماعی در جوامع است.

البته با توجه به سیاست های اقتصاد سرمایه داری، بروز جنگ ها و ترویج خشونت های قومی یک فاکتور مناسب برای پدید آمدن خشونت در جوامع مختلف است اما در کشورمان و به خصوص در استان اردبیل اشکال خشونت در سطح پائین قرار دارد که حتی با توجه به رحمانیت دین اسلام وجود این حد خشونت نیز محکوم است.

مطالعات و بررسی خشونت موضوع بسیار جذابی برای پژوهشگران علوم اجتماعی است که در برخی از موارد مسئولان بدون در نظر گرفتن مبنای علمی برخی از پدیده های اجتماعی نسبت به این پدیده اظهار نظرهای ضد و نقیضی برای کاهش و یا کم شدن این پدیده انجام می دهند که در برخی از موارد آن پدیده اجتماعی به یک معضل بدون مبنای علمی تبدیل می شود.

در سال جاری بیش از هزاران بار از زبان مسئولان استانی در خصوص بالا بودن پدیده اجتماعی خشونت از طریق رسانه های گروهی، خبرگزاری ها و نشریات شنیده ایم که از نظر پژوهشگران اجتماعی هیچگاه این پدیده به عنوان معضل اجتماعی استان مطرح نشده است.

به منظور بررسی بیشتر این موضوع و تبیین ابعاد مختلف آن، گفتگوی اختصاصی با سید ناصر اسحاقی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، انجام داده ایم که در ذیل به آن اشاره می کنیم:

اسحاقی، با اشاره به اینکه در بحث خشونت به عنوان یک معضل اجتماعی در استان باید کمی تعمل و تحقیق جدی داشته باشیم، تصریح کرد: وجود خشونت و برخی برخوردهای آنی در سطح شهرهای استان انکار ناپذیر است اما این مبنا مورد تائید کارشناسان فرهنگی و اجتماعی نیست زیرا معیار جامعه خشن باید با معیارهای علمی و پژوهشی سنجیده شود.

وی، با بیان این مطلب که وجود خشونت بالا در سطح استان را یک نهاد علمی بررسی نکرده است، خاطر نشان کرد: سرگردانی بین صحت و عدم صحت این خبر وجود دارد که باید گروهی از روانشناسان و جامعه شناسان استان بر اساس یافته های علمی این موضوع را بررسی و تحقیق کنند.

این مقام مسئول، با اعلام اینکه زیر سئوال بردن عطونت، مهر و محبت هم استانی ها با استفاده از مطرح کردن وجود خشونت در استان کار اشتباهی است، افزود: وجود رگه های خشونت اجتماعی در جامعه انکار ناپذیر است که آمار مطرح شده از سوی نهادهای مسئول نشان می دهد استان اردبیل نیز بخشی از کلیت وجود خشونت در کشور است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با اشاره به اینکه ضریب خشونت در استان اردبیل صادر از مصدر تحقیق علمی نیست، عنوان کرد: هزاران پرونده در خصوص خشونت تشکیل می شود که با این پرونده سازی ها و با توجه به فراوانی جمعیت درصدی به عنوان تجزیه و تحلیل مطرح می شود اما این ادعا نمی تواند صادر از مصدر تحقیق باشد.

عدم امید به آینده و عدم تامین رفاه اجتماعی در جوامع از مهمترین عوامل بروز پدیده خشونت است

اسحاقی، با بیان این مطلب که خشونت در جامعه جز معضلات رفتاری و فردی است، ادامه داد: پائین آمدن آستانه تحمل و بالا رفتن نقطه جوش افراد شاید علت اصلی مطرح شدن خشونت در استان باشد اما تمامی جوانب شرایط ایجاد شدن یک رفتار نامناسب در استان باید بررسی شود که چرا با کوچکترین برخورد افراد واکنش نشان می دهند و یک برخورد نامناسب ایجاد می شود.

وی، با مطرح شدن این موضوع که عدم امید به آینده در جوامع و عدم تامین رفاه اجتماعی از مهمترین مسایل مطرح شده توسط کارشناسان مسایل اجتماعی در خصوص پدیده خشونت است، بیان کرد: ایجاد تعادل روانی از طریق رونق اقتصادی شاید یکی از مسایلی باشد که حداقل در کوتاه مدت باید در برنامه ریزی های مسئولان قرار گیرد.

این مقام مسئول، با اعلام اینکه اصالت شیعی و ایرانی و اطاعت از فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) شاه بیت تعادل روانی جامعه ایران است، تصریح کرد: جامعه ایران پیرو حضرت محمد (صلی الله و علیه و آله و سلم) که پیامبر رحمت شناخته می شود هستند و شاخصه زندگی ایرانی رحمت، شفقت و دستگیری از نیازمندان است که حرف اول را در بین مردم می زند.

اسحاقی، با اشاره به اینکه انتقام گیری در جامعه ایرانی جای ندارد، یادآور شد: در برخی از معضلات اجتماعی آستانه تحمل پائین آمده است اما این نمی تواند مبنای علمی رفتارهای اجتماعی و معیار سنجش برخی از افراد باشد.

بیکاری و مسایل اقتصادی از عوامل تشدید خشونت است

البته بر پایه گزارشات مطرح شده از طرف، یوسف خدادادی، معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم دادگستری استان اردبيل پرونده های تشکیل شده در خصوص خشونت در استان اردبیل حرف اول را در استان و در بین استان های کشور رتبه دوم را کسب کرده است.

خدادادی، با اشاره به اینکه 25 هزار فقره پرونده در خصوص خشونت وارد چرخه قضایی استان می شود، خاطر نشان کرد: اغلب رفتارهای خشن در پرونده های تصادف و اختلافات مالی و ملکی دیده می شود.

این مقام مسئول، با بیان این مطلب که شهروندان می توانند خشونت های آنی خود را مهار کنند، افزود: بیکاری و مسایل اقتصادی یکی دیگر از عوامل تشدید خشونت است که با مهار آن می توان شاهد کاهش سطح خشونت در جامعه شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 439934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha