به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه در حاشیه نشست هم اندیشی مدیران دفاتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستریهای سراسر کشور یکی از محورهای این نشست را حفظ شان و جایگاه دفاتر حمایت از کودکان و زنان دادگستری کشور عنوان کرد و گفت: این دفاتر هم ابعاد فرهنگی داشته و هم حالت مددکاری و مشاور دارد. همچنین نقش معاضدت قضایی را نیز انجام می دهد.
وی محور اصلی این نشست را زنان و کودکان عنوان کرد و گفت: البته این دفاتر گاهی اوقات در مورد آقایان نیز فعالیتهایی انجام می دهد.
حجت الاسلام صادقی درباره مسایل حل شده در این نشست گفت: بازپروری زنان و کودکان معتاد در این نشست مطرح شد و کارگروهی نیز برای ترک راحت تر آنها تشکیل شده است.
وی افزود: برنامه هایی مانند تشکیل انجمن های ترک برای معتادان و زنان و کودکان آسیب دیده از اعتیاد به صورت رایگان تشکیل شده است که این افراد را تحت مراقبت قرار میدهند معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: محور دیگر نشست امروز پیرامون خانواده و پایداری آن و معضلاتی مانند طلاق بود و طرح هایی در استانها تشکیل شد که آسیب شناسی شده و بهترین آنها انتخاب خواهد شد.
وی تصریح کرد: بنا است در تهران طرح خانواده پایدار با حمایت شهرداری، استانداری، وزارت ورزش و بهزیستی و با محوریت معاونت فرهنگی و دادگستری انجام شود تا شاهد کاهش طلاق در پایتخت کشور باشیم.
صادقی افزود: از سال 87 مقدمات این کار در کشور آغاز شده است و طی سالهای 89 الی 91 در استان خراسان بهترین نتیجه را با استفاده از این طرح گرفته ایم و اکنون این طرح آماده اجرا در سایر استانهاست.
صادقی با اشاره به تفاهم نامه معاونت پیشگیری با بهزیستی و اینکه آیا این کار موازی کاری با دفاتر مشابه محسوب می شود یا خیر گفت: معاونت فرهنگی قوه تفاهم نامه ای با بهزیستی دارد و هر چند در بعضی مواقع امکان موازی کاری وجود دارد اما در این بخش فعالیتهای زیادی قابل انجام است.
همچنین دفاتر حمایت از کودکان و زنان در معاونت فرهنگی از سال 81 تشکیل و در ساختار معاونت فرهنگی تعریف شده است و پرداختن به این مسایل از وظایف حوزه ماست.
معاون فرهنگی قوه قضاییه در باره کارگروه بازپروری معتادان گفت: بخش مقدماتی این کارگروه در نشست امروز مطرح شد و مسئولان دفاتر استانها وظایفشان مشخص گشت و بناست هر کدام از این مسئولان در استانهای خود کارگروههایی را تشکیل دهند و در واقع از کسانی که اعتیاد دارند و برای پروری به مراکز مربوطه معرفی می شوند حمایت کنند.
صادقی گفت: با ترک اعتیاد اجباری موافق نیستیم زیرا اگر اینگونه ترکیب انجام شود نتیجه ای حاصل نمی گردد و معتقدیم فرد باید در محیطی قرار بگیرد تا بر افکار و نظرات وی کار شده با آمادگی خودش طرح را بپذیرد به همین جهت با کمک بهزیستی و مراکز دیگر درصدد هستیم اقدامات لازم در این بخش را انجام دهیم و دفاتر حمایتی را توسعه دهیم.
صادقی افزود: در حال حاضر 12 استان مراکز حمایت را تشکیل داده اند و در پی آنیم که همه استانها این امکان را داشته باشند.
وی یادآور شد: بیشترین مراجعات در مورد اختلافات خانوادگی و مشکلات مربوط به زنان و کودکان و اختلافات خانوادگی است و در بخش کودکان نیز مسایلی مانند قاچاق و دزدی مطرح است.
وی درباره اینکه بیشترین مراجعات در استانهای مختلف به چه شکل است گفت: بعضی استانها مسایل مربوط به اعتیاد را دارند و برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان مشکلات مربوط به ازدواج با مهاجرین غیرقانونی و ازدواجهای بدون مجوز را دارند که منجر به تولد کودکان بدون شناسنامه می شود و 50 درصد این ازدواجها پیش از این در کشور ثبت نمی شد که اکنون با پیگیری دفتر حمایت مرکز سیستان 30 درصد این ازدواجها به صورت ثبت شده درآمد.
وی افزود: این دفاعر سعی دارند مجوزهای قانونی برای ازدواجهای زنان بلوچ با اتباع غیرقانونی را بگیرند و اگر میسر نبود زنان را تحت پوشش داشته باشند.
حجت الاسلام صادقی درباره کودک آزاری گفت: دفاتر حمایت برای کودکان موردآزار قرار گرفته تحت پوشش قرار می دهد و از لحاظ قضایی نیز برای آنها اقامه دعوا می کنند و اگر کودکان سرپرست نامناسبی داشته باشند برای صلاحیت آنها و بررسی آن دادگاه تشکیل می شود.
وی درباره دختران فراری گفت: این دفاتر از آنجا که جرم مشهودی اتفاق نیفتاده است در موضوع دختران فراری ورود نمی کنند اما آنها را برای مشاوره خانواده و اصلاح به بهزیستی ارجاع می دهد.
وی در پایان تصریح کرد: از دیگر کارهای مهم دفاتر حمایت دادگستری ایجاد صلح و سازش است و در تهران این دفاتر توانسته اند 5 مورد قصاص را با سازش به صلح برسانند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام صادقی از تشکیل کارگروه ویژه زنان و کودکان معتاد در دفاتر در معاونت فرهنگی خبر داد.
کد خبر 439712
نظر شما