ایجاد گفتمان جهانی مهدویت با انیمیشن "شاهزاده روم"

خبرگزاری شبستان: گرچه خلا تولید آثار رسانه ای در حوزه مهدویت و امام زمان(ع) در میان فضای سینمایی ایران وجود دارد ولی انیمیشن "شاهزاده روم" در محتوا دارای گفتمان جهانی و نماینده ایران در فضای بین‌المللی است.

خبرگزاری شبستان: انیمیشن بلند داستانی "شاهزاده روم" به کارگردانی هادی محمدیان در بخش نگاه نو در سی و سومین جشنواره فجر با همکاری موسسات فرهنگی هفت سنگ و سلوک  افلاکیان اکران شد. این فیلم سینمایی روایتی تاریخی و مذهبی از زندگی مادر امام زمان(عج) است و قسمتی از زندگی حضرت نرجس(س) مادر امام زمان ارواحنا فدا است که در این فیلم اتفاقات سرزمین روم و در پی آن آمدن مادر امام زمان(ع) به سرزمین های اسلامی و ورود ایشان به منزل امام حسن عسکری(ع) و همچنین اتفاقات میلاد با سعادت امام زمان ارواحنا فدا به تصویر کشیده شده است.

اکران این انیمیشن در جشنواره فیلم فجر می تواند نوید بخش تحولی بزرگ در زمینه انیمیشن در کشور باشد. چرا که این نخستین انیمیشن جدی در سینمای ایران است که هم از لحاظ محتوایی و هم از لحاظ فنی در بالاترین سطح انیمیشن کشور قرار دارد.

هرچند شاهزاده روم برای سنین نونهالان و نوجوانان ساخته شده اما داستان جذاب و پرکشش آن و بخصوص لحظات آغاز فیلم و بعد از تیراژ ابتدایی با حرکت یه پروانه در جنگل و خفاشی که در تعقیب اوست آغاز می شود و کارگردان با ممزوج کردن این تعقیب و گریز در ضرب آهنگی با ریتم تند نه تنها مخاطب کودک و نوجوان بلکه برزگسالان را نیز محذوب فیلم کرده و پای دیدن ادامه فیلم بنشاند.

شاهزاده روم به صورت سه بعدی ساخته شده و داستان را در 75 دقیقه روایت می کند، این انیمیشن از لحاظ کیفیت و جذابیت های بصری نمونه منحصر بفردی در داخل ایران محسوب می شود، انتخاب و تلفیق رنگ ها و چهره پردازی و تصویر سازی نسبتا درست و بجای کارگردان با در نظر گرفتن سن مخاطب اصلی این فیلم ازدیگر نکات تحسین برانگیز این فیلم است.

قاب بندی ها و کاردهای زیبا و جذاب از دیگر نکات فنی است که کارگردان با دقت نظر خاصی آنها را رعایت کرده به طوری که تصاویر در کادر دوربین بسیار دقیق و منظم هستند و هیچ تصویر اضافه در آن وجود ندارد و همچنین هیچ یک از تصاویر از کادر بیرون نیستند.

سالهای گذشته نیز در برخی موارد انیمیشن هایی مانند "تهران 1500" در جشنواره فجر به اکران در آمده اند اما نه تنها از لحاظ فنی و کیفیت بسیار پایین تر از انیمیشن شاهزاده روم بوده بلکه از لحاظ محتوایی نیز محتوای تهران 1500 بیشتر به یک فکاهه شبیه بود که از این لحاظ نیز قابل قیاس با اثرفاخری مانند شاهزاده روم نیست.

اگر بخواهیم انیمیشن شاهزاده روم را به عنوان بهترین انیمیشن ایران قلمداد کنیم در مقایسه با صنعت روز انیمیشن دنیا ضعیف تر باشد و برای رسیدن به و رقابت با آنها کار و زمان زیادی لازم است اما با این انیمشن می توانیم در دنیا مدعی داشتن صنعت انیمیشن در ایران باشیم.

همچنین باید توجه داشته باشیم که اولا صنعت انیمیشن در ایران، صنعت نوپایی است و ثانیا برخلاف هزینه های چند میلیارد دلاری برای ساخت یک انیمیشن در دیگر کشورهای دنیا، این فیلم های با هزینه های بسیار کم ساخته می شوند.

اما باتوجه به ظرفیت های زیادی که انیمیشن در رساندن مفاهیم به مخاطب دارد و نیز بازتر بودن دست کارگردان در شخصیت پردازی و ساخت اتفاقات مختلف ضروری است که از این صنعت در ایران حمایت بیشتری شود تا در آینده ای نزدیک شاهد ساخت آثار بهتر و جذاب تری باشیم.

حالا و پس از چند سال "شاهزاده روم" نشان داد فضای انیمیشن سازی در ایران رشد قابل توجهی یافته و برخلاف فیلم‌های سینمایی امسال که عمدتا با پس رفت در فرم و محتوا روبرو بودند، صنعت انیمیشن‌سازی ایران به اکران‌های جهانی فکر می‌کند، همانطور که "شاهزاده روم" برای اکران در کشورهای حاشیه خلیج فارس دوبله عربی را آغاز کرده و در مرحله زیرنویس شدن برای مخاطبان اروپایی خود است.

حامد جعفری تهیه‌کننده انیمیش "شاهزاده روم" معتقد است: با اینکه نزدیک به هزار انیمیشن در موسسه "هفت سنگ" تولید شده است، اما این انیمیشن نخستین تجربه سینمایی ما بود. برای تولید آن تلاش زیادی داشتیم و از بسیاری موسسه‌های دولتی درخواست کمک کردیم، اما متاسفانه کسی حاضر نشد برای تولید این انیمیشن سرمایه‌گذاری کند.

جعفری درباره مدت زمان و هزینه تولید انیمیشن «شاهزاده روم» بیان کرده است: تولید این پروژه ۱۴ ماه به طول انجامید و هر کسی براساس اعتقادش به این کار، هر آنچه که در توان مالی‌اش بود برای ساخت بودجه پرداخت کرد.

در پایان باید اشاره کرد گرچه خلا تولید آثار رسانه ای در حوزه مهدویت و امام زمان(ع) در میان فضای سینمایی ایران وجود دارد ولی انیمیشن شاهزاده روم در کنار کیفیت تکنیکی استاندارد، در محتوا دارای گفتمان جهانی است و می تواند نماینده آبرومندی از طرف ایران در فضای بین‌المللی باشد.

 

پایان پیام/

کد خبر 439644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha