به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، امسال رهبر انقلاب در پیام نوروزی خویش،فرهنگ را نیز مد نظر آوردند و نام فرهنگ در عنوان امسال نیز به چشم می خورد.شاید به برکت همین نامگذاری بود که مسائل فرهنگی امسال همه از جنبه های جدیدی مورد توجه و بررسی قرار گرفت و تحولاتی در زمینه فرهنگ حادث شد که هنوز هم ادامه دارد.
یکی از مهمترین تحولات امسال در عرصه فرهنگ و هنر، تحول در بنیاد سینمایی فارابی بود.فارابی که از سالهای دور حامی تولید فیلم در سینمای ایران بود،در پی تحولات معاونت سینمایی و تبدیل آن به یک سازمان مستقل،کارکردهای اولیه خود را از دست داده بود و لازم بود که تغییراتی در ساختار و نحوه عملکرد آن به وجود بیاید.این مهم که مدتی بود به تعویق افتاده بود سرانجام چندی پیش محقق شد و با رفتن محمدرضا جعفری جلوه از فارابی به تلویزیون،رسما تغییرات فارابی با حضور رمضانعلی حیدری خلیلی به عنوان سرپرست کلید خورد.
در چند سال اخیر فارابی به عنوان یکی از مراکز تولید نارضایتی بین سینماگران مطرح شده بود و بسیاری رویه های چند سال اخیر این سازمان را نمی پسندیدند اما عزم سازمان سینمایی در زمینه بهینه سازی تمامی امکانات موجود باعث شد پس از بررسی ها و نظرسنجی های فراوان از اهالی سینما و کارشناسان،برنامه ای برای تعدیل ابعاد این بنیاد و چابک سازی آن را به مرحله اجرا در بیاورند.
جدیدترین اتفاق در زمینه وضعیت فارابی دیروز افتاد و آن انتصاب علی تابش به سمت مدیر عاملی این بنیاد بود.بنیادی که هم باید به بخشی از فعالیتهای سابق خود بپردازد و هم قطعا در ساختار جدید سازمان سینمایی،ممکن است وظایف جدیدی را بر عهده بگیرد و شاید همین حضور تابش در این پست،بتواند راهگشای فارابی در فعالیت بهتر باشد.
البته هنوز تابش کار خود را آغاز نکرده که بسیاری زبان به انتقاد از او گشوده اند و با اشاره ای به کارنامه او و این نکته که بخش کمی از فعالیتهای او در حوزه سینما بوده است،تابش را گزینه مناسبی برای مدیریت فارابی نمی دانند اما با نگاهی به این کارنامه و بررسی وضعیت سینمای ایران،می توان دریافت که شاید تابش مناسبترین گزینه مدیریت فارابی در حال حاضر باشد.
علیرضا تابش متولد 1353 در شهر یزد و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه تهران است. او پیش از این مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست سازمان و دبیر شورای معاونان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(سالهای 78 تا 84)، عضو هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران(سال های 80 تا 82)، رئیس هیات مدیره انجمن فعالان و نخبگان روابط عمومی(از سال 85 تاکنون)، مشاور رئیس موزه ملی قرآن کریم(سالهای 84 تا 88)، دبیر شورای فرهنگ دفتر سازمان زیباسازی شهرداری تهران(سالهای 87 تا 89)، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی(سال های 78 تا 84)، عضو شورای تحول اداری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری (از سال 92 تاکنون) و... بوده است.او همچنین در سال 84 مدیر نمونه ملی در هشتمین جشنواره شهید رجایی و در سال 83 به عنوان مدیر نمونه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
با نگاهی کوتاه به این کارنامه کاری می توان دید که بیشتر پستهای مدیریتی تابش تا به امروز،پستهایی با سمت و سوی اجرایی بوده و همیشه در جاهایی حضور داشته که نیاز به یک مدیر فعال حس می شده و تقدیر از تابش در جشنواره شهید رجایی خود تاییدی بر عملگرا بودن و فعال بودن او در بحث مدیریت است.
نگاهی به وضعیت بنیاد سینمایی فارابی نشان می دهد که مهمترین مساله این بنیاد حجیم بودن آن و ناکارامدی آن در نظام اداری فعلی سازمان سینمایی است.حضور تابش که به خصوص در زمان تغییر در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شورای تحول اداری آن حضور داشته،می تواند ضمن کمک به چابک سازی بدنه این سازمان،راهگشایی تحولات اداری مفیدی در فارابی باشد که در نهایت به نفع بدنه سینمای ایران است.
سینمای ایران هنوز مشکلات زیادی در پیش رو دارد و امید است تابش بتواند با مدیریت خوب فارابی،بخشی از این مشکلات و مسائل را بر طرف کند.
پایان پیام/
نظر شما