بهبود حال عمومی استاد حاج علی آهی،‌ پیر غلام اهل بیت(ع)

خبرگزاری شبستان: حاج علی آهی، یکشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۳۹۳ بر اثر عاضه کلیوی در بیمارستان شهید هاشمی نژاد تهران بستری شد و بعد از معالجات، الحمدالله وضعیت عمومی ایشان خوب است.

حسن آهی فرزند ارشد حاج علی آهی و مداح در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: حاج علی آهی یکشنبه 16 بهمن ماه بر اثر عاضه کلیوی در بیمارستان شهید هاشمی نژاد بستری شد.

وی ادامه داد: ایشان پنجشنبه 23 بهمن ماه تحت عمل جراحی موضعی قرار گرفت و وضعیت عمومی شان خوب است.

شایان ذکر است استاد حاج علی آهی، رئیس خانه مداحان و پیرغلام اهل بیت علیهم السلام، به احتمال بسیار امروز 25 بهمن ماه 1393 از بیمارستان مرخص می شود.

 

خبرگزاری شبستان برای بررسی زندگی این پیرغلام پیشکسوت اهل بیت علیهم السلام، ضمن بیان گوشه هایی از زندگی ایشان، گفتگویی با تعدادی از شاگردانشان انجام داده که تقدیم مخاطبان و دوستداران استاد آهی مینماید.

 

سخن نخست

 «حاج علی آهی» هشتاد و شش سال سن دارد. او از ده سالگی به مداحی پرداخته و در کنار آن به تحصیل اشتغال داشته است. اما بدلیل مشکلی که برای صدایش بوجود آمد به سرودن شعر و اصلاح مسائل عقیدتی اشعار مبادرت ورزید و در این خصوص نزد اساتیدی به تلمذ پرداخت.

ایشان از محضر مراجع و علمایی بزرگ همچون آیات خوئی، سید محمد هادی میلانی، سید محمدرضا گلپایگانی، میرزا جواد آقای تهرانی، مرحوم حاج شیخ محمد جواد خراسانی، حاج شیخ علی نمازی شاهرودی، حاج شیخ حسین وحید خراسانی ،سید رضی شیرازی، سید عبدالحسین دستغیب و.. از کسب فیض کرده است.

 

خاطره ای شیرین از روضه خوانی در قبرستان بقیع

یکی از شیرین ترین خاطرات استاد آهی، شعرخوانی برای امام حسن (ع) در قبرستان بقیع است؛ برای آنکه حق مطلب ادا شود این ماجرا را از زبان ایشان بخوانید:

«یک روز صبح کنار قبور ائمه بقیع (ع) بودم. در آن زمان مقابل قبر می‌توانستیم برویم نرده و آهن‌کشی نشده بود،  آیت‌الله لواسانی گفت: «آهی امروز برای امام‌حسن(ع) بخوان!». گفتم آقا صدا ندارم. گفت «فردای قیامت هم آقا به تو می‌گوید، من کاری با تو ندارم!». من در آنجا یک شعری راجع به امام‌حسن‌مجتبی(ع) خواندم که مطلعش این بود:

تا که امر ازلی آب و گلم را بسرشت

در دلم بذر ولای علی و آلش کشت ...

این شعر را طبق تاریخ ولادت امام حسن مجتبی(ع) گفتم که شعر بلندی است و به مدح آن حضرت می‌پردازد».

 

استاد آهی، شاعری چیرده دست

ایشان شاعری توانا در زمینه اشعار آئینی هستند که با دقت نظر بالایی مبادرت به سرودن اشعار می نمایند. ابیات ذیل نمونه های از اشعار ایشان می باشد:

اگر پرسند" آهی" در قيامت خود چه آوردی

بگو حب رسول و دوستی مرتضی دارم


"آهی" اگر سعادت دارينت آرزوست

از دامن ولای علی بر مدار دست

 

چند توصیه حاج علی آقای آهی به مداحان

«گاهی مداحی می کنیم برای اینکه درآمد کسب کنیم. اما یک وقتی هم مداحی می کنیم برای رضای خدا. مداحی اگر برای خدا باشد و عبادت خدا، اگر یک زمانی پولی یا صله ای هم به مداح داده می شود قدردان است و قبول می کند. بدون اینکه بشمارد می گذارد جیبش. اسب پیشکشی را دندان نمی شمارد. اما اگر مداحی برای کسب و کار باشد کاملا متفاوت است.

در کتاب عروه الوثقی نوشته مرحوم حاج محمد کاظم یزدی که تمام علما در مورد این کتاب صحبت کرده اند و تایید فرمودند، آمده: واجب است بر کسی که تکلیف شد در کسب و عبادت و غیره تقلید کند مگر اینکه خودش مجتهد باشد. هیچ کدام از این مداح های جوان که مجتهد نیستند پس باید تقلید کنند . کدام از اینها رفته اند پیش مرجع تقلیدشان (غیر از دو سه نفر) که به طور مثال اشعاری که می خوانند غلط گیری کنند؟ یا بپرسند سبک و نوحه ای که می خوانند اشکال دارد یا ندارد ؟ حالا خیلی ها هستند که به دروغ می گویند رفته اند و این کار را کرده اند . یک زمانی از شعر مداحی ایراد گرفتم به من گفت: "من این شعر را پیش آقای میلانی خواندم ایرادی هم نگرفتند". بنده خودم رفتم مشهد کل جریان را برای آقای میلانی تعریف کردم. ایشان فرمود : "وقتی ایشان موقع مداحی مقابل جمعیت چند صد هزار نفری شعری را می خوانند، من چطور به ایشان خرده بگیرم؟! این آقا بعد مداحی شعرش را پیش من آورد که من تصحیح کنم؟!" صرف اینکه در مقابل بزرگواری شعر یا روضه ای را به غلط بخوانیم و ایشان چیزی نگوید دلیل بر بی ایراد بودن آن نیست.

  بنده خودم وقتی نجف بودم، اگر مجلسی بود آیت الله خویی می فرمودند روضه خوانی کنم. می رفتم اشعارم را به این بزرگواران نشان می دادم. اشخاصی مثل آیت الله میلانی، میرزا جواد تهرانی، شاهرودی نمازی، سید محمد وحید شبستری و ... اشعار بنده را تصحیح می کردند . الان هیچ کدام از مداح های جوان ما این کار ها را نمی کنند.

اگر مقلد هستند باید ببینند مرجع تقلیدشان چه دستوری می دهد. در غیر اینصورت خواندنشان حرام است ، پول درآوردن از این راه حرام است. چرا که دارند خلاف مرجع تقلید قدم بر می دارند. کسی که سواد دارد لزوما از دین سر در نمی آورد. هر چیزی را باید در محکمه ی خودش سنجید . مداح باید شعرش را پیش عالم دین ببرد تا از لحاظ عقیدتی مشکلی نداشته باشد . کاری که هیچ کدام از مداح های امروزی انجام نمی دهند».

 

حاج آقای آهی، در رأس و دلسوز جامعه مداحان هستند/ خاطره ای از حضور استاد آهی نزد مقام معظم رهبری

حاج اکبر بازوبند، مداح و پیرغلام پیشکسوت اهل بیت علیهم السلام و عضو هیئت رئیسه خانه مداحان در گفتگو با خبرگزاری شبستان گفت: حدود50 سال پیش از طریق آقای توکلی، سرپرست مداحان غرب تهران با حاج آقای آهی آشنا شدم.

وی افزود: ایشان از نظر علمی در مراتب بسیار بالایی هستند و هم درس مقام معظم رهبری در درس آیت الله میلانی بودند.

بازوبند در ادامه خاطره ای جالب را نقل کرد: روزی همراه تعدادی از مداحان خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم. آنروز عده ای از طلاب به دست ایشان ملبس میشدند. وقتی مقام معظم رهبری تشریف آوردند نزدیکترین فرد به ایشان حاج آقای آهی بودند و بعد از نیز بنده بودم. حاج آقای آهی، عرقچینشان را برداشتند و به حضرت آقا فرمودند: این را بر سر بنده قرار دهید. آقا فرمودند: من کلاه سر مداح نمیگذارم!

این پیرغلام پیشکسوت اهل بیت علیهم السلام با بیان اینکه استاد آهی، شاگرد مراجع بودند خاطرنشان کرد: ایشان در رأس کل جامعه مداحان هستند و بنده کسی را در طول دوره مداحی ام ندیدم که به اندازه ایشان برای مداحان زحمت بکشند.

وی ادامه داد: در دیدار سالیانه مداحان با مقام معظم رهبری، حاج آقای آهی نامه ای به یکی از مداحان می دادند و میفرمودند این را به حضرت آقا بده. در یکی از سالها ایشان در نامه نوشتند: هنرمندان بیمه شدند ولی نوکران جدت بیمه نشدند؛ حضرت آقا نیز برای این اقدام دستور دادند و همه مداحان توسط سازمان تبلیغات اسلامی بیمه شدند.

بازوبند با اشاره به اینکه تأسیس خانه مداحان و بیناد دعبل و تخصیص قطعه ای در بهشت زهرا برای مداحان از خدمات استاد آهی است اظهار داشت: بنده جمعه (24 بهمن ماه جاری) به ملاقات حاج آقای آهی رفتم و ایشان با وجود بیماری، به فکر جامعه مداحان بودند.

وی تصریح کرد: ایشان هرگاه عیبی در سبک، شعر، ظاهر و نحوه پوشش مداحی میدیدند به او تذکر میدادند و حقیقتاً دلسوز و پدر همه هستند.

این مداح و پیرغلام پیشکسوت اهل بیت علیهم السلام در پایان با تأکید بر اینکه حاج آقای آهی، استاد، بزرگ و دلسوز همه مداحان هستند، گفت: خدا به حق حضرت زهرا (س) ایشان را حفظ کند.

 

استاد آهی، فردی نادر در میان مداحان هستند

حاج یدالله بهتاش، خطیب و مداح پیشکسوت اهل بیت علیهم السلام و رییس شورای عالی قشر بسیج مداحان در گفتگو با خبرگزاری شبستان گفت: آشنایی بنده با حاج آقای آهی به 40 سال پیش در جلسه یکشنبه شب های جامعه مداحان برمیگردد؛ ایشان پس از رحلت استاد هاشمی، زعامت این جامعه را برعهده گرفتند.

وی ادامه داد: راه اندازی بنیاد دعبل و خانه مداحان، بیمه، تخصیص قطعه ای در بهشت زهرا  و ... از جمله خدمات حاج آقای آهی برای جامعه مداحان است.

استاد بهتاش با اشاره به اینکه استاد آهی، دارای شأن علمی بسیاری است خاطرنشان کرد: ایشان ضمن اینکه شاگرد مراجع و علمایی همچون آیات میلانی، میرزاجوادآقا تهرانی و ... بودند از بسیاری از مراجع همچون آیات گلپایگانی، میلانی، امام خمینی و مقام معظم رهبری اجازه انجام امور شرعی و حسبیه را دارند.

وی تصریح کرد: ایشان مورد احترام روحانیت و مداحان هستند، حقیقتاً فردی نادر در میان جامعه مادحین هستند و بنده نیز ارادت خاصی به ایشان دارم.

این مداح پیشکسوت با بیان اینکه ایشان خدمات بسیاری برای انقلاب انجام دادند اظهار داشت: استاد آهی، در کمیته انقلاب اسلامی در راه تأمین امنیت کشور تلاش کردند و رئیس کمیته های زاهدان و دماوند نیز بودند.

وی در پایان با آروزی سلامتی عاجل و طول عمر با عزت برای استاد آهی ابیات زیر را در وصف ایشان قرائت کرد:

از خوان عطایتان نمک گیر شدم                 عمری سر سفره شما سیر شدم

هر کس به رهی جوانی خود را داد              من هم در خانه شما پیر شدم

 

حاج آقای آهی، فخرالمادحین هستند

حاج جواد اعتماد سعید، مداح و پیرغلام اهل بیت علیهم السلام در گفتگو با وارث گفت: اولین آشنایی بنده با حاج آقای آهی مربوط به انس ایشان با مرحوم جد (حاج ابوالفضل اعتماد سعید) و مرحوم پدرم (حاج علی اعتماد سعید) است؛ البته آشنایی کامل بنده با ایشان به حضورم در مسجد امیرالمؤمنین محله سرآساب برمیگردد.

وی ادامه داد: حاج آقای آهی، فخرالمادحین، زینت و گل مادحین هستند زیرا نمونه ایشان با توجه به ابعاد علمی و اخلاقی کم است و انشاءالله به حق امیرالمؤمنین، سلامتی کامل، حاصل شود.

این مداح و پیرغلام اهل بیت علیهم السلام تصریح کرد: تقوی و مراقب بسیار ایشان نسبت به کلام و رفتارشان، سرآمد است.

وی با بیان اینکه استاد آهی، عمری کنار سفره ولایت و امامت، متنعم هستند خاطرنشان کرد: ایشان خدمات بسیاری به جامعه مداحان داشته اند که از آن جمله تأسیس بنیاد دعبل و خانه مداحان، اختصاص قطعه روضه الحسین در بهشت زهرا برای مادحین و ... است و خدا به حق امام حسین (ع) به ایشان خیر دهد.

اعتماد سعید در پایان با تأکید بر اینکه حاج آقای آهی هر وقت خدمت مقام مظعم رهبری میرسیدند به فکر جامعه مداحان بودند اظهار داشت: مقام معظم رهبری احترام بسیاری برای ایشان قایل هستند.

 

شبستان از درگاه الهی، سلامتی عاجل، دوام توفیقات و طول عمر با عزت استاد عظیم الشأن، حاج علی آهی شاعر، مداح و پیرغلام اهل بیت علیهم السلام را مسئلت مینماید.

پایان پیام/

کد خبر 439436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha