به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز چهارشنبه(22 بهمن) در جلسه کارگروه ویژه بررسی وضعیت ریزگردهای خوزستان که در سالن اجتماعات استانداری خوزستان برگزار شد، گفت: دولت در طول هفته گذشته چندين جلسه بحث و بررسي پيرامون وضعيت استان خوزستان را تشكيل داد و با توجه به حساست های مقام معظم رهبري و تاکید ایشان بر حل سریع موضوع، جلسه ای به رياست معاون اول رييس جمهور تشكيل داد و تصميماتی گرفته شد و حضور اینجانب در جمع مردم استان خوزستان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور یکی از مصوبات این جلسه بود تا موضوع با جدیت بیشتری پیگیری شود.
وی با بیان اینکه نباید با این موضوع به شکل احساسی برخورد کرد، افزود: بدترین اتفاق ممکن ارائه اطلاعات غلط، تناقض گویی و رفتن در مسیر نادرست است، نمونه این اتفاق در برخی نقاط جهان نیز رخ می دهد و حتما راه حل هایی برای مقابله با این معظل وجود دارد.
وی اضافه کرد: دولت مصمم است تا موضوع آلایندگی هوای خوزستان را به طور جدی پیگیری و در سریع ترین زمان ممکن نسبت به رفع آن اقدام کند، بر اساس شواهد موجود بخش های عمده ای از کشور درگیر خشکسالی هستند و در خوزستان به دلیل کاهش 46 درصدی بارش های نسبت به سال قبل این موضوع نمود بیشتری دارد.
دکتر هاشمی، تصریح کرد: ریزگردها هم منشا بیرونی دارند و هم منشا داخلی و اگر نمی شود برای منشا بیرونی اقدامی انجام داد باید برای منشا داخلی آن اقدامات لازم صورت گیرد تا زندگی مردم این منطقه بیش از این مختل نشود، کشور از نظر اکوسیستم به دوران قبل برنمیگردد و باید این شرایط را مدیریت کرد و واقعیات را به مردم گفت.
وی ضمن انتقاد از نفش اپوزیسیونی برخی دستگاه ها برای ایجاد توقعات در مردم عنوان کرد: ارائه اطلاعات غلط و تبعیض در خدمت رسانی و بی تفاوتی به خواسته های مردم سبب ناامیدی آنها می شود، با دادن اطلاعات صحیح به مردم و مطلع کردن به موقع آنها و تجهیز سازمان هواشناسی به دستگاه های بروز کمترین اقدامی است که می توان انجام داد.
وزیر بهداشت و درمان، ادامه داد: مردم ما نشان دادند اگر به موقع از وضعیت جوی و شرایط محیطی باخبر شوند خودشان می دانند چه کار کنند و نکات پیشگیری را رعایت می کنند همانگونه که آمار پایین مراجعان به اورژانس بیمارستان ها در چند روز اخیر مؤید این موضوع است.
وی تاکید کرد: مقرر شد که همه بیمارستان های دولتی، تامین اجتماعی و بیمارستان های وابسته به وزارت نفت و حتی بیمارستان های خصوصی کلیه بیماران مشکلات تنفسی ناشی از ریزگردها را به طور رایگاه پذیرش و درمان کنند همچنین هلال احمر استان های مجاور نیز برای تامین تجهیزات مورد نیاز اعلام آمادگی کرده اند.
وی با بیان اینکه همچنین استان های مجاور نیز آمادگی دارند که با ارائه و جابجایی خدمات و تجهیزات مورد نیاز به مسئولان استان کمک کنند، اذعان داشت: تمامی مطالب ارائه شده در این نشست از سوی مسئولان استانی به اطلاع دولت رسانده می شود تا راهکارهایی عملی برای حل معضل گردو خاک ارائه شود.
هاشمی، با اشاره به اینکه دولت نسبت به خوزستان حساسیت ویژه ای دارد و بی شک با فروکش کردن مشکل گرد و خاک در استان، اقدامات دولت برای حل این مشکل متوقف نمی شود، ابراز کرد: تمامی خسارت های کشاورزان که ناشی از گرد و غبار باشد توسط دولت پرداخت می شود.
وی به کلیه مراکز درمانی بخش دولتی دستور داد تا تمام بیماران تنفسی ناشی از پدیده گرد و خاک در خوزستان که تا دو هفته پس از این پدیده به بیمارستان های تحت پوشش این وزارتخانه مراجعه کنند و نیزسانحه دیدگان ناشی ازاین پدیده را به صورت رایگان درمان کنند.
وی با بیان اینکه درسایر بیمارستان ها از جمله تامین اجتماعی، نفت و بخش خصوصی نیز درمان رایگان بیماران صورت خواهد گرفت، یاد آور شد: هفته های آینده با حضور بیشتر مسئولان و وزرای کابینه تصمیمات علمی و کاربردی برای برون رفت از این مشکل اتخاذ خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما