به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود مرعی دبیر سازمان عربی حقوق بشر در گفتگویی با عربی پرس به اهداف سفر استفان دی مستورا و ناکامی ائتلاف بین المللی علیه داعش پرداخته است.
-از ابتدا درباره سفر استفان دی مستورا بگویید آیا با وی دیدار خواهید کرد؟
تاکنون دعوتی از ما به عمل نیامده است و گمان می کنم که وی فقط با شخصیتهای نظام سوریه دیدار کند تا درباره طرح مربوط به پایان درگیری در حلب گفتگو شود.
-آیا موضوعی جدیدی درباره این طرح وجود دارد؟
پس از دیدارهای که در مسکو و واشنگتن و برخی کشورهای اروپایی و عربی رخ داد در جریان دیدار از دمشق این افکار به مقامات سوری منتقل خواهد شد و این طبیعی است زیرا دولت سوریه طرف موثر در این موضوع است و ارتش در اختیار دارد و حرف اول را در هر پیشنهاد و طرحی درباره توقف درگیری می زند در حالی که مخالفان سوری تصمیم یکپارچه ای ندارند و حتی در روند تحولات میدانی تاثیر ندارند.
-آیا با طرح دیمستورا موافق هستید؟
بله ما از طرح دیمستورا حمایت کرده ایم و در عین حال خواستار گفتگوی ملی جدی هستیم زیرا آن را به مثابه نقطه شروع می دانیم و از مواضع نماینده سازمان ملل در سوریه استفای دیمستورا حمایت می کنیم زیرا طرح وی را سرآغاز توقف خونریزی و محاصره تروریسم است.ما میان اجرای طرح دیمستورا و فرایند سیاسی داخلی میان گروههای ملی ارتباط قائل هستیم ما خواستار عملی شدن حرفها هستیم و اینکه مانع تراشی در مسیر گفتگوی سیاسی تمام شود.
-درباره نشست اخیر مسکو و تحولات پس از آن چه نظری دارید؟
درجریان گفتگوهای مسکو درباره نشست مسکو 2 توافق شد و این که جدول برنامه ها از ابتدا مارس باشد. در نشست اول مسکو جدول برنامه ای در کار نبود و هماهنگی هایی به عمل آمد و اساس بنیان گذاشته شد و موارد زیادی مطرح شد و فضای حاکم مثبت بود و هیچ مشاجره و اختلافی رخ نداد.در نشست مسکو2 جدول برنامه و نقاط مهم مورد بررسی وجود دارد تا نتیجه ای برای حل بحران سوریه داشته باشد.
-مهفوم آن این است که نشست با وجود شرایطی که رخ داد مثبت بوده است؟
در حقیقت هیئت هماهنگی ملی به دنبال کارشکنی بود و سعی کرد که به وجهه نشست مسکو خلل وارد کند اما موثر واقع نشد.ما بر این باوریم که راهکار نظامی در سوریه فایده ای ندارد و راه حل برون رفت از این بحران از طریق سیاسی میسر می شود و دست یابی به راه حل سیاسی میان نظام سوریه و مخالفان و حل موارد اختلافی با گفتگو ممکن است.
-در شمال سوریه مواضع متناقضی درباره حملات ائتلاف بین المللی مطرح می شود و بحث دخالت زمینی مطرح است چه دیدگاهی دارید؟
واقعیت این است که ائتلاف ضد در مبارزه علیه این گروهک جدی نیست همه ما می دانیم که حمایت های امداد بشری و نظامی داعش از کجا می آید از اراضی ترکیه و اردن.آنها جدی نیستند و خود را مجبور به جنگ نمی بینند.از نگاه ائتلاف بین المللی زمانی که خطوط مورد نظر ائتلاف شامل رسیدن به اربیل و عین العرب زیر پا گذاشته شود آنها وارد عمل می شوند.
-درباره دخالت زمین چه نظری دارید؟
گفته می شود که در اوایل بهار دخالت زمینی انجام می شود.آمادگی برای دخالت زمینی برای پاکسازی موصل عراق از داعش وجود دارد اما تاکنون این طرح ارتباطی به تحولات میدانی نداشته است و نیروی زمینی در کار نیست و فقط رویا و خیال است.
-آیا آمریکا به آنچه مخالفان میانه رو نامیده می شوند اعتماد خواهد کرد؟
آمریکا مایل به راه حل سیاسی نیست و خواستار ادامه بحران و طولانی کردن مدت آن است و مایل به ویران شدن آنچه از سوریه باقیمانده است.ما مخالف تجهیز مخالفان میانه رو هستیم ما خواسار پایان خونریزی و خرابی و نشست دور میز گفتگو و گفتگو میان نظام سوریه و مخالفان هستیم.
نظر شما