به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی فناوریهای فرهنگی، سیدجواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) اظهارداشت: سیما و ساختارهای شهر زیارتی مشهد باید به گونهای باشد که زائران پس از بازگشت به دیار خود، استمرار فضای معنوی را احساس کنند.
وی افزود: زائران و گردشگرانی که وارد شهر زیارتی مشهد میشوند، انتظار متفاوتی از مجاوران امام رضا(علیهالسلام) دارند؛ لذا موسسات فرهنگی مشهد باید ضمن توجه به این مساله، زمینه ارتقاء معنویت و ارزشهای دینی را در برنامههای خود مورد توجه قرار دهد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) با اشاره به اهمیت توسعه کمی و کیفی فعالیتهای فرهنگی و زیارتی، گفت: باید ضمن حمایت از مجموعههای فعال در حوزه صنایع فرهنگی، از ظرفیتهایی همچون دانشگاه ها و حوزههای علمیه استفاده کرد.
جعفری خاطرنشان کرد: صنایع فرهنگی به مجموعهای از صنایع اطلاق می شود که محصولات آنها درون مایه فرهنگی و معنوی دارند، و برای غنی سازی حیات درونی و پالایش روح به کار میروند.
وی با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای دنیا، سوغات ارائه شده مبتنی بر هویت بومی آن شهر است، اظهار داشت: در شهر مشهد نیز اگر بتوانیم صنایع فرهنگی را با ابعاد یک شهر زیارتی طراحی و در اختیار زائران قرار دهیم، سوغات برآمده از این صنایع می تواند زمینه استمرار معنویت را برای زائران به ارمغان آورد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) افزود: در حال حاضر عمده سوغات شهر مشهد را سوغات مادی تشکیل می دهد که البته مناقشهای در آن وجود ندارد؛ چرا که این سوغات مادی مانند زعفران و زرشک معرف توانمندیها و محصولات این شهر است.
جعفری با بیان اینکه اقتضای شهر زیارتی مشهد، ارائه سوغات رضوی به زائران است، تصریح کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که برخی موسسات شهر مشهد منحصرا به تولید و ارائه صنایع فرهنگی بپردازند.
وی ادامه داد: حمایت و ارائه تسهیلات مختلف به فعالان فرهنگی می تواند زمینه توسعه صنایع فرهنگی شهر مشهد را فراهم آورد که این مهم مورد توجه مرکز رشد فناوریهای فرهنگی و زیارت قرار گرفته است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(علیهالسلام) با اشاره به لزوم همکاری نهادهای مختلف در توسعه صنایع فرهنگی، گفت: در این راستا بنیاد بین المللی امام رضا(علیه السلام) میتواند نقش موثری در شناسایی و معرفی فعالان حوزه صنایع فرهنگی به مرکز رشد فناوری های فرهنگی و زیارت داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما