نتایج گفتگوهای حزب الله و المستقبل در ثبات اوضاع لبنان مهم است

خبرگزاری شبستان:یکی از اعضای فراکسیون پارلمانی لبنان به نقش گفتگوهای حزب الله و جریان المستقبل در ثبات این کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، لبنان از مدتها قبل با خلاء رئیس جمهوری در عرصه سیاسی روبرو است و گروههای لبنانی تاکنون نتوانسته اند رئیس جمهوری را به جای میشل سلیمان ، رئیس جمهوری قبلی انتخاب کنند.

همزمان در عرصه تحولات امنیتی نیز ارتش لبنان چالش ها و دغدغه هایی در شمال و مرزهای سوریه دارد و با تکفیری ها مبارزه می کند.

میشائیل موسی عضو کمیسیون پارلمانی توسعه و آزادی لبنان در گفتگویی با النشره به تشریح اوضاع سیاسی و امنیتی لبنان پرداخته است.

-وضع ریاست جمهوری در چه مرحله ای است؟آیا توافقی میان گروههای سیاسی صورت گرفته است؟

 شواهد و داده های جدیدی درباره پرونده ریاست جمهوری و اینکه در بحرانی که از ماه مه گذشته ایجاد شده است گشایش به وجود آمده باشد، وجود ندارد.سفر فرانسوا ژرو فرستاده ویژه فرانسه به لبنان در واقع همانند سفرهای قبلی بیشتر با هدف آگاهی و شناخت اوضاع بود و موضوع جدیدی با خود به همراه نداشت.

طرف فرانسوی به دنبال نزدیک کردن دیدگاه گروههای سیاسی لبنانی از طریق رایزنی با همه گروههای دخیل در پرونده انتخاب رئیس جمهوری لبنان است.همه می دانند که یک ضلع داخلی و یک ضلع خارجی درباره انتخاب رئیس جمهوری لبنان وجود دارد و به طور طبیعی هنگامی که تصمیمی از سوی این دو ضلع گرفته شد و نیت های مخلصانه باشد لبنانی ها توان توافق درباره رئیس جمهوری و راضی کردن گروههای خارجی به آنچه درباره آن توافق کرده اند را دارند.

نقش گفتگوها میان حزب الله و جریان المستقبل در ثبات اوضاع داخلی لبنان و انتخاب رئیس جمهوری در کنار مسیحیان چگونه است؟

فضای گفتگوها زمینه ساز دست یابی به راه حل های نزدیک به پرونده است.گفتگو میان جریان المستقبل و حزب الله که دو گروه مهم سیاسی لبنان هستند به طور طبیعی فضا و بستر مناسبی به وجود می آورد همانگونه که گفتگوهای مسیحی-مسیحی در این زمینه نقش دارد.مسیحیان در این پرونده دست اندرکاران اول محسوب می شوند و این  در کنار گروههای دیگر است و در پر کردن خلاء ریاست جمهوری لبنان نقش مهمی دارد.

تصمیم به ما لبنانی ها مربوط می شود یا به تحولات بین المللی در این باره دلخوش کنیم یا خود در داخل یک راهکار بومی برای آن بیابیم.

نقش دولت لبنان چیست؟ حرف و حدیث هایی که درباره تعطیلی آن وجود دارد تا چه اندازه صحت دارد؟

درباره موضوع دولت باید بگوییم که نبود رئیس جمهوری سبب شده است همه بارها بر دوش دولت لبنان بیفتاد.دولت تنها موسسه و نهادی که همچنان فعال است به ویژه که پارلمان تعطیل شده  و جز جلسات اضطراری برگزار نکرده است.

همه گروهها بدون استثنا بر حفظ دولت کنونی توافق و اتفاق نظر دارند زیرا گزینه دیگری و جود ندارد.همه می دانند که تعطیل فعالیت دولت به مفهوم ورود به راهرو خطرناکی و وضعیت دشواری است که کسی نمی تواند مسئولیت ورود کشور به آن را بپذیرد.

نوعی حس ملی و میهنی باید گروههای سیاسی را ترغیب به تقویت دولت کند و بحث از به تعطیلی کشاندن دولت به نفع منافع عالی کشور نیست.

اوضاع امنیتی لبنان را با توجه به خطر گروههای مسلح به ویژه جبهه النصره و داعش چگونه ارزیابی می کنید؟

مشکلات امنیتی بحرانی نخواهد شد هر چند که ما در آتشفشان شعله ور در منطقه قرار داریم.تمایل خارجی بر حفظ ثبات لبنان است و ارتش لبنان تلاشهای قوی علیه گروههای تروریستی انجام می دهد و با تروریست ها در مرز مقابله می کند.

طرح امنیتی باید تکمیل شود و حمایت مطلقی از ارتش لبنان به عمل آید و گفتگوهای سیاسی موجود که در کاهش تنش موثر است ادامه یابد تا مشکلات امنیتی تشدید نشود.

کد خبر 438627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha