اقدامات مراجع تقلید در فرایند انقلاب اسلامی

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام والمسلمین میردامادی گفت: همه مراجع با گسترش نهضت و فسادها و وابستگی های طاغوت به بیگانگان از انقلاب حمایت کردند. 

حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر آیت میردامادی، نماینده حضرت آیت الله نوری همدانی در تهران و مدیر حوزه علمیه مدرسه علمیه حاج ابوالفتح در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: در دوران حیات مرجع معظم تقلید آیت الله بروجردی که دارای اعتبار وسیعی در جهان تشیع بودند شاه نمی توانست اقدامات آشکاری علیه اسلام و فرهنگی دینی انجام دهد البته اقداماتی انجام می داد که اولا زیاد نبود و ثانیا آشکار نبود.

 

وی ادامه داد: بعد از رحلت آیت الله بروجردی در سال 1340 شاه برای آنکه مرجعیت را به خارج از ایران انتقال دهد پیام تسلیتی برای آیت الله سیدمحسن حکیم از مراجع تقلید شیعه در عراق فرستاد.

 

نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران با بیان اینکه شاه هیچ پیامی به مناسبت رحلت آیت الله بروجردی برای مراجع تقلید قم (مرعشی نجفی، گلپایگانی، سیدمحمد داماد، اراکی و شاهرودی نفرستاد تا بدین شکل به هدف خود برای انتقال مرجعیت به خارج از ایران قوت ببخشد.

 

وی افزود: امام (ره) با اینکه درس خارج می گفتند اما به احترام مراجع خاصه آیت الله آیت الله بروجردی رساله منتشر نکردند لذا پس از آنکه امام اعلامیه ای شدیدالحن علیه اقدامات شاه صادر نمودند حکومت تصمیم گرفت ایشان را اعدام کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان اینکه اقدامات امام علیه شاه هر روز بیشتر می شد، خاطرنشان کرد: طبق قانون دوران طاغوت مراجع از اعدام مستثنی بودند لذا بسیاری از مراجع و علما و انقلابیون برای اینکه امام را از خطر اعدام نجات ببخشند رساله ایشان را چاپ و در سراسر کشور منتشر کردند و به این شکل امام از خطر اعدام نجات یافتند.

 

وی تصریح کرد: در این زمان برخی از مراجع مانند آیت الله مرعشی نجفی، آیت الله میلانی، آیت الله بهبهانی و برخی از علما مانند آیت الله سیدحسین خادمی و میرزاجواد جبل عاملی و غیره برای حمایت از امام به تهران آمدند و در مجموع نزدیک به 200 تن از مراجع و علما به تهران تشریف آوردند.

 

نماینده آیت الله نوری همدانی با اشاره به اینکه امام قبل از تبعید چند صباحی در حبس خانگی بودند، گفت: شاه تصمیم گرفت برای اینکه امام به دست فراموشی سپرده شود ایشان را به نجف که محل تدریس مراجع بزرگی مانند سیدابوالقاسم خویی، سیدمحسن حکیم، سیدمحمود شاهرودی، سیدجمال گلپایگانی و غیره بود، تبعید نماید اما استقبال وسیعی که از سوی برخی از علما و مراجع صورت پذیرفت موجب شد به تدریج امام در مسجد بسیار مهم و عظیم شیخ انصاری نماز بخوانند و درس خارج بگویند.

 

وی افزود: برخی از مراجع و علمای عراق مانند آیت الله سیدمحسن حکیم و آیت الله صدر (پدر مقتدی صدر) تعامل نزدیکی با امام برقرار کردند و ایشان شروع به تدریس نظریه ولایت فقیه کردند.

 

وی با اشاره به اینکه حکومت عراق با هماهنگی شاه تصمیم گرفت امام را به پاریس تبعید کند، اظهار داشت: بعد از گسترش نهضت و افشای فسادهای طاغوت همه مراجع از انقلاب دفاع می کردند.

 

نماینده آیت الله نوری همدانی در پایان با بیان اینکه امام پس از حضور در ایران مدت کوتاهی در تهران ماندند و سپس برای تدریس به قم رفتند، خاطرنشان کرد: سرانجام امام برای معالجه کسالتشان به تهران تشریف آوردند و تا پایان عمر مبارکشان در کشور حضور داشتند.

 

پایان پیام/

کد خبر 438589

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha