به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امروز چهار دهه از روزی می گذرد که مردم ایران برای اولین بار در جهان دست به تغییری شگرف در سبک زندگی و جامعه خود زدند.
بنابراین گزارش، مهمترین رکنی که ملت ایران دست به تغییر آن زدند سیاست و نحوه اداره کشور از بعدهای داخلی و خارجی بود.
ایرانیان نزدیک به 2500 سال بود که به یک نحوه زندگی و جامعه شان را اداره می کردند. سبکی با نام خفقان که با رفتن یک شخص و آمدن شخص دیگری مدل آن تفاوت می یافت. در این مدل حکومت داری که یک نفر به اعتبار تولدش در یک خانواده می توانست برای میلیون ها نفر تصمیم بگیرد خفقان به صورت رسمی بر کشور حاکم بود.
آخرین دوره ای که دیگر تحمل سبک حکومت از سوی مردم را به پایان رساند همان دوره پهلوی بود. دوره ای که در آن سیاست پایش را روز به روز بیشتر بر گلوی مردم می فشرد.
شخصی به نام محمد رضا پهلوی جایگاه خدایی حکومت را در اختیار داشت و همه چیز به او و خانواده اش ختم می شد و اگر یک ایرانی می خواست از زندگی بهره ای ببرد چاره ای جز نزدیک شدن به خاندان سلطنت را نداشت.
در آن روزها سیاست کشور یک رکن بیشتر نداشت و هر گونه راهی برای حضور مردم در سیاست کشور و تعیین سرنوشتشان به بن بست می رسید از این رو مردم تنها چاره حضور سیاسیشان را تظاهرات های خیابانی دیدند و در نهایت توانستند به حکومت 2500 ساله پایان دهند.
سپس ایرانیان در اولین انتخاباتی که در طول عمر سیاسی کشورشان انجام دادند به این نتیجه رسیدند تا حکومتی برگزینند که کشور را به روشی با نام جمهوری اسلامی اداره کند.
یعنی هم حضور مردم در صحنه صحنه سیاست پررنگ باشد و هم سیاست ایرانی رنگ و بوی دینی داشته باشد.
پس از این تصمیم جمهوری اسلامی برای نخستین بار در جهان پس از صدر اسلام در ایران حاکم شد. ارکان سیاست این حکومت متفاوت بود و قرار شد در آن گام به گام مردم نقش داشته باشند.
اولین گام حضور مردم تعیین چارچوب حکومتی به نام قانون اساسی بود و پس از آن برای انتخاب دانه دانه مسئولین مردم پای صندوق آرا رفتند تا طعم حضور را بچشند.
حال امروز که چهار دهه از آغاز به کار این حکومت می گذرد مردم ایران تقریبا هر ساله یک بار پای صندوق انتخابات رفته اند و نظرشان را با صدای بلند اعلام کرده اند.
آنها در راس حکومتشان شخصی به نام ولی فقیه دارند که با برگرفتگی از آیات روشن الهی حکومت می کند و پس از آن سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه دارند که مسئولین هر کدام را به گونه ای انتخاب می کنند.
هر ایرانی که علاقه بیشتری برای حضور در عرصه سیاسی می بیند می تواند در احزاب سیاسی مطابق میل خود حضور یابد و با فعالیت های سیاسی به مقصد خود دست یابد.
پایان پیام/
نظر شما