اجرای حدود الهی در مسجد کراهت دارد

اجرای حدود الهی، خون حیات را در رگ های جامعه گرم نگه می دارد ولی با این وصف انجام آن در مسجد کراهت دارد چرا که باید مسجد را از هر چه ترس و رنجش در مردمان می شود، دور ساخت.

خبرگزاری شبستان: از بلندای مناره های لاجوردین، صدای رسای اذان، همه را به سوی خدا فرا می خواند. زن و مرد چون رود روان به سوی خانه خدا سرازیر می گردند همهمه ها و نجواها با فریاد الله اکبر فرو می نشیند اکنون همه رو به سوی کعبه دل ندای توحید را زیر لب تکرار می کنند.

اگر فرهنگ استفاده از مسجد را بکار ببندیم مساجد پایگاه های فرهنگی می شوند. مساجد زمانی نور فقه را بر جامعه می تاباند که فقه مسجد را بیاموزیم. اکنون این مرکز دینی از ایفای بسیاری از رسالت های خود بازمانده است و این از آن روست که در زنجیره های جهل و رکود برخی از مسجدیان قرار گرفته است. بی گمان شناختن و بکار بستن فقه مسجد وظیفه همگان است، چرا که با تابش فروغ مسجد در قلب جامعه در مسیر امید و صداقت  می توان حرکت کرد، از این رو سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بنا دارد در سلسله گزارش هایی برخی از مباحث فقهی مسجد را بازگو کند.

اقامه حدود الهی در مسجد
بر پایه روایات، اقامه حدود الهی در مسجد مکروه است. شکی نیست که اجرای حدود الهی، خون حیات را در رگ های جامعه گرم نگه می دارد. ولی با این وصف انجام آن در مسجد کراهت دارد. شاید یکی از فلسفه های این حکم آن است که مسجد را باید از هر چه ترس و رنجش در مردمان می آورد دور ساخت و از آن محلی امن برای همگان قرار داد تا با رغبت کامل به مسجد بیایند و پیام های دین را دریافت کنند. حدود الهی یقینا در روحیه افراد تاثیر می گذارد ولی حاکم اسلامی ناگزیر از تزریق چنین ترسی در شریان اجتماع است اما سخن این است که مرکز این ترس سازنده نباید مسجد قرار گیرد تا در نتیجه احساس تعلق عمومی به مسجد آسیب بخورد و همگان به مسجد بیایند. به سخن دیگر مسجد بتواند پا به پای حدود الهی، رسالت فرهنگی خود را در احیا و اصلاح جامعه بدرستی ایفا کند.

موید این مطلب، احکام دیگری است که نسبت به مسجد وارد شده، مانند: کراهت نصب شمشیر در قبله مسجد، کراهت قضاوت در مسجد، کراهت دعوا و نزاع در مسجد

 امام راتب مسجد
برای امامت جماعت در یک مسجد اولویت با امام راتب مسجد است امام راتب به امام ثابت مسجد گفته می شود که نماز جماعت در مسجد را برپا می دارد.

اعتکاف در مسجد
اعتکاف یک سنت بزرگ و انسان ساز اسلامی است. این سنت را می توان در مسجدالحرام، مسجدالنبی(ص)، مسجد کوفه و مسجد بصره انجام داد. در مسجد جامع هر شهر نیز می توان اعتکاف کرد. (البته با قصد رجاء).

 اموال مسجد 
اموال مسجد را نباید بیرون برد.

نباید در و پنجره و چیزهای دیگر مسجد را فروخت و اگر مسجد خراب شود باید اینها را صرف تعمیر همان مسجد کنند و چنانچه بدرد آن مسجد نخورد باید در مسجد دیگر مصرف شود ولی اگر به درد مسجدهای دیگر هم نخورد می توانند آن را بفروشند و پول آن را اگر ممکن است صرف تعمیر همان مسجد و گرنه صرف تعمیر مسجد دیگر کنند.

جلوگیری کردن از مردم در استفاده از آنچه به مسجد تعلق دارد غصب حق آنان بحساب می آید.

اعلام گمشده در مسجد
کسی که چیزی پیدا می کند در صورتی که دارای نشانه باشد و قیمت آن به 6/12نخود نقره سکه دار برسد باید به مردم آن را اعلان کند این اعلان هر چند باید در مجامع عمومی انجام بگیرد ولی انجام آن در مسجد مکروه است.

پایان پیام/

کد خبر 43834

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha