یوسف نوری زاد، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان، شب گذشته (15 خرداد) درحاشیه برگزاری این سوگواره به خبرنگار شبستان گفت: در پی فراخوان این برنامه بیش از 50 نفر از مورخوانان استان لرستان ثبت نام کردند که از این افراد 18 نفر به عنوان پیشکسوت برای اجرای برنامه انتخاب شدند.
وی با اشاره به استقبال مردم از این سوگواره، افزود: نزدیک به دو هزار نفر از شهرستان های مختلف لرستان از سوگواره "مور" استقبال کردند و با شنیدن آوای مور در سوگ امام خمینی(ره) گریستند.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دلفان با اشاره به حضور مورخوانانی از شهرستان های دلفان، پلدختر، کوهدشت، الشتر، الیگودرز و ...، بیان داشت: در قالب این سوگواره ضمن برگزاری آئین "مورخوانی" با حضور کارشناسان ابعاد مختلف موسیقی مور نیز مورد بررسی قرار گرفت.
نوری زاده تصریح کرد: محتوای متونی که به صورت "مور" در این سوگواره اجرا شد پیرامون صفات، خصوصیات و ابعاد شخصیتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران بود.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دلفان با یادآوری اینکه "هوره" و "مور" از نواهای سور و سوگ در مناطق لرنشین و لک نشین استان های حاشیه زاگرس محسوب می شود، بیان داشت: البته میان این دو نوع آیین تفاوت هایی وجود دارد.
نوری زاده، قدمت این آیین ها در لرستان را بیش از هفت هزار سال عنوان کرد و یادآور شد: "مور" آهنگی حزن انگیز است که در وصف عزیزترین افراد بیان می شود که با توجه به ارادت مردم لرستان به حضرت امام در سوگ این عزیز نیز اشعار مختلفی در قالب مور سروده شده است.
سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی دلفان با بیان اینکه "مور" در لرستان به طور عمده به زبان "لکی" قرائت می شود، افزود: مور در استان های مختلفی چون لرستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام از جمله آیین های سوگ رایج است.
پایان پیام/
نظر شما