مرد قدرتمندی که با کودتای سدیری های عربستان به تاریخ پیوست

خبرگزاری شبستان: خالد التجویری ،رئیس دربار ملک عبدالله یکی از افراد پرنفوذ خاندان التویجری بود که ردپای او در همه تحولات داخلی و خارجی عربستان ،قابل مشاهده بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، خالد التویجری، رئیس دربار ملک عبدالله مردی بود که همواره به دور از جنجال رسانه ای به صورت آرام حرکت می کرد و مدتها در پشت پرده فعالیت کرد.بسیاری وی را عامل غربی کردن و خنثی کردن تصمیمات شاه سابق سعودی می دانند.برخی از سلفی ها وی را به زین العابدین بن علی، دیکتاتور مخلوع تونس شبیه کردند.

وی شخصیتی جنجالی در عربستان بود که توانست مدارج ترقی را طی کند و به بالاترین مقامات در خاندان آل سعود برسد.بسیاری وی را محرک اول سیاست خارجی و داخلی عربستان و دارای تاثیر زیاد بر آرای عبدالله بن عبدالعزیز می دانند.

گفته می شود که وی رهبری دولت در سایه را بر عهده داشت و همه سرنخ های دربار ملک عبدالله را می شناخت.مردم عربستان وی را مسئول رحیم می نامیدند.مسئولیت وی سر و سامان دادن به اقدامات اجرایی بود اما اختیاراتش در داخل خاندان حاکم گسترش یافت و  به عنوان دبیر هیئت بیعت معروف شد.

خالد یکی از فرزندان عبدالعزیز التویجری است که در دوران شش پادشاه حضور داشته است..وی مسئول بیت المال در شهر المجمعه در دوران عبدالعزیز ،موسس عربستان را بر عهده داشت و زمان سعود،فیصل و خالد و ملک فهد را درک کرد.این خاندان به مثابه قدرت ساکت در عربستان مطرح بوده اند.

دوران خالد التویجری را باید دوران شکوفایی این خاندان در عربستان دانست زیرا وی ترجیح داد که در سکوت کار کند و خیلی به ندرت سخن می گفت و رسانه ای می شد.جایگاه وی مطمئن و غیر قابل خدشه در عربستان بود.

اسلام گرایان افراطی جامعه سعودی، انتقادهای زیادی به خالد می کردند و وی را راس غربی گرایی در عربستان می دانستند و اعطای برخی از حقوق از سوی زنان را به مثابه فاسد کردن زن می دانستند.

خروج خالد  از دایره قدرت به مثابه کودتا بود. سدیری های ثروتمند و با نفوذ که در دوران ملک عبدالله در ضعف به سر می بردند دست به کودتا زدند.

به اعتقاد رسانه های غربی، التویجری بازیگر اصلی توطئه های خارجی خواه در زمینه از بین بردن انقلاب مصر یا کمک به گروه های مخالف  در سوریه در مراحل اول نا آرامی های این کشور  بود و دوش به دوش بندر بن سلطان کار می کرد.

وی متولد المجمعه در سدیر در سال 1960 و فارغ التحصیل دانشگاه سعود در ریاض در رشته حقوق است و در واقع از اولین فارغ التحصیلان حقوق در عربستان محسوب می شد.

شاهزادگان سعودی به اندازه ای از التویجری متنفر بودند که پس از کنار رفتن وی از خوشحالی در پوست خود نمی گنجیدند.آخرین اخبار  از حبس خالد و میانجی گری اماراتی ها برای خارج کردن او از قدرت حکایت دارد.

اما به نظر می رسد از آنجایی که امارات و مصر در سیاست خارجی عربستان وضعیت مبهمی دارند وضعیت التویجری نیز مشخص نباشد و هجمه علیه وی ادامه داشته باشد به ویژه که شاهزاده سعود بن سیف النصر آل سعود خواستار محاکمه مسئولین سعودی که به نظام کنونی مصر کمک مالی کرده‌اند از جمله خالد التویجری شده اند.

سعود بن سیف النصر که نوه سعود بن عبدالعزیز پادشاه اسبق عربستان است در صفحه توییتر خود نوشت: دارایی که بالغ بر بیست میلیارد دلار می شود دزدیده شده و هرگز به دست ملت مصر نرسیده است زیرا تغییری در وضع مصری ها ایجاد نکرده است و بحران معیشتی ادامه دارد.

وی خالد التویجری رئیس دربار ملک عبدالله را به سرقت این پول ها متهم کرد و خواستار بازخواست التویجری به علت کمک به السیسی شد.

سعود بن سیف النصر تاکید کرد: مشخص نیست که  خالد التویجری و باند وی بر چه اساسی بیست میلیارد دلار به مصر داده اند؟آیا این به شکل وام، کمک یا هدیه است؟

این شاهزاده سعودی بیان کرد: با وجود میلیاردها دلاری که همانند باران به ژنرال های مصری رسیده است همچنان شاهد بحران برق و گاز و حتی مشکل به دست آوردن لقمه نان مصری ها هستیم.مشخص است که التویجری و دار و دسته اش میلیاردها دلار از اموال مردم عربستان را با ژنرال های مصری تقسیم کرده است و نمایشی خنده آور و مضحک به برای دو ملت مصر و عربستان راه انداختند.

 

کد خبر 438303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha