به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا جزینی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، امروز در نشست مشورتی و آموزشی منطقه ای مدیریت مصرف مواد شبه آمفتامین با بیان اینکه مدیریت مصرف شبه آمفتامین یکی از فوریت های برنامه های مبارزه با مواد مخدر در شرایط کنونی مبارزه با مواد مخدر می باشد، گفت: چرا که سهولت تولید، توزیع، ارزانی قیمت، آسانی مصرف و از همه مهمتر اثرات محرک این مواد باعث شده است تا اعتیاد به مواد آمفتامین با سرعت شگفت انگیزی در اقصی نقاط جهان گسترش یابد.
وی با بیان اینکه مواجهه با این مسئله مستلزم دانش، مهارت و تلاش های خستگی ناپذیر است، اظهار داشت: اولا عیرغم اینکه در دهه های اخیر اکثر دولت ها در برنامه های مبارزه با مواد مخدر کشورشان سیاست های متوازن مقابله با عرضه و کاهش تقاضا را منظور کرده اند اما به سبب درهم آمیختگی مواد مخدر و اعتیاد با جرایم سازمان یافته همچنان برنامه های کاهش آسیب و درمان تحت الشعاع اقدامات کاهش عرضه قرار دارد.
وی ادامه داد: ثانیا به واسطه آنکه در گذشته اعتیاد نوعی جرم محسوب می شد هنوز ذهنیت تمامی دست اندرکاران در سطوح مختلف آنچنان که باید نسبت به کاهش آسیب به عنوان یک روش علمی و شیوه مبتنی بر شواهد تغییر نیافته است به همین دلیل اگرچه چند سالی است که در برخی از کشورها برنامه های کاهش آسیب اجرا می شود اما آنچه تاکنون در این زمینه صورت گرفته در مقایسه با ابعاد مسئله بسیار ناچیز است.
جزینی تصریح کرد: ثانیا با وجود آنکه منطق اقتصادی انتخاب کاهش تقاضا را توجیه و توزیع می نماید ولیکن فوریت های مقابله با جرایم و وجود نهادهای مقابله ای با وظایف گسترده از جمله موضوع مبارزه با مواد مخدر که باعث می شود اختصاص بودجه به برنامه های کاهش آسیب در اولویت ثانوی قرار گیرد.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: بنابراین تشکیل جلساتی از این قبیل با هدف تقویت ظرفیت های منطقه ای به ویژه دانش افزایی متخصصان و هماهنگی فعالان درگیر در برنامه های کاهش آسیب و مدیریت مصرف آمفتامین ها اقدامی استراتژیک، ضروری و به موقع است.
وی تصریح کرد: اگر همه پذیرفته ایم مسئله مواد مخدر یک مسئله جهانی است و مقابله با آن نیز در گروی همکاری سیاستمداران، سیاستگذاران، کارگزاران و آحاد جوامع مختلف در یک منطقه و بسط آن به سوی فرامنطقه و سایر نقاط جهان می باشد از ضروریات این سیاست تشکیل جلساتی از این قبیل می باشد.
جزینی افزود: نکته مهم در تکمیل این چرخه مشارکت نهادهای بین المللی به ویژه دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل است که در اینجا حضور دارند و نقش خود را به شایستگی ایفا می کنند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با در نظر داشتن این واقعیت ها و درک فوریت مسئله آمفتامین ها سیاست های کاهش تقاضا را با تاکید بیشتری تعقیب می کند، اظهار داشت: این نشست برای سومین بار و در ادامه در تکمیل سیاست توانمندسازی نهادهای غیردولتی و شبکه سازی آنها در سطوح منطقه و فرامنطقه و امسال با موضوع مشخص مدیریت مصرف مواد شبه آمفتامین تشکیل می شود شاهدی بر اعتقاد راسخ ما بر ضرورت حمایت از مداخلات جوامع مدنی در برنامه های کاهش آسیب است ضمن آنکه برنامه مقابله با ورود و قاچاق مواد مخدر به عنوان بخشی از سیاست متوازن مقابله با عرضه و کاهش تقاضا در جمهوری اسلامی ایران به واسطه همسایگی با منشأ کشت، تولید و قاچاق با جدیت دنبال می شود.
دبیر کل قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: به طوری که افزون بر اهدای هزاران شهید در چند سال گذشته و در سال جاری تعداد 15 نفر از عزیزان در راه نجات بشر از این ولیه جوانی خود را فدا و خانواده آنها تا پایان عمر خود را فدا کردند که البته این علاوه بر خسارت های مادی و اقتصادی می باشد.
پایان پیام/
نظر شما