غلامعلی افروز، دبیر هماییش ملی "کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره" در گفتگو با خبرنگار اندشه خبرگزاری شبستان در خصوص هدف از برگزاری این همایش اظهار کرد: در گام نخست اطلاع رسانی فعالیت کرسی های نظریه پردازی به تمام دانشگاهیان، اندیمشندان و نظریه پردازان هدف برگزاری این همایش بود.
این روانشناس اظهار کرد: در قدم بعدی استفاده از نظریه های به تایید رسیده از سوی دبیرخانه کرسی ها به کارگزاران جامعه از جمله مسئولان آموزش و پرورش، آموزش عالی کشور و سازمان تبلیغات اسلامی در راستای استفاده بهینه در برنامه ریزی های کلان خود را می توان از اهداف این همایش برشمرد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره تا چه اندازه تلاش می کند در راستای اهداف انقلاب اسلامی و ترویج آنها در سطح کشور فعالیت کند، تصریح کرد: اتفاقا یکی از تاکیدات بنیانگذار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری و مسوولان ارشد کشور آن است که در جامعه جریان فکری پویا داشته باشیم؛ در این راستا نظریه پردازی می تواند حیات جامعه را تضمین کند.
افروز با تاکید بر اینکه نباید جامعه دچار رکود علمی و دلمردگی شود، ادامه داد: در این زمینه باید نظریه ها در تمامی رشته های علوم انسانی فعال، زنده و سیار باشند و نظریات ناب می توانند در تمامی اعصار و دوره ها ماندگار باشند ضمن آنکه مورد نقد قرار گرفته و در این فرآیند کامل شده یا حلقه ای بر آن نظریه اضافه شود که این امر خالی از عیب است.
این استاد دانشگاه چشمه حیات فکری را نظریه پردازی خواند و تاکید کرد: ارائه نظریه، مطلوبِ انسان های پویا، فعال و خلاق است و ما در این راستا باید به آنها بهای بیشتری دهیم تا چرخه نظریه پردازی، ماندگاری بیشتری داشته باشد.
افروز ابراز کرد: برخی از نظریه ها و طرح نامه های موجود در دبیرخانه کرسی های نظریه پردازی که در فرآیند داوری قرار دارند، در حوزه اخلاق و فرهنگ است که می توانند در راستای ترویج و تثبیت اهداف انقلاب اسلامی نقش موثری ایفا کنند.
دبیر هماییش ملی "کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره" در پایان یادآور شد: نقش رسانه ها در راستای آگاهی فکری انسان ها و پیشگیری از آسیب ها می تواند بسیار موثر باشد و در این راستا اصحاب رسانه می توانند کمک های شایانی را به این کرسی ها در اطلاع رسانی به جامعه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما