حسین کاشانی پور، مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: در مورد نگاه به جوانان امروز در مقایسه با جوانان و تعلیم و تربیت رژیم پهلوی گفت: اگر واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم باید زیرساختهای فکری و فرهنگی جوانان آن روز را با شرایط امروز بررسی کنیم.
وی با اشاره به نگاه غرب گرایانه آموزش و پرورش رژیم طاغوت افزود: نگاه اموزش و پرورش رژیم شاه نگاهی بود که اباهه گری، بی بندوباری را در آموزش و پرورش ترویج میداد و ارزشهای الهی را سرکوب میکرد و تمامی فوق برنامه های فرهنگی و اردوهایی که برگزار میشد و تشکلهایی که درمدارس شکل میگرفت با شدت بیشتری در فضای آموزشی به سمت بیاعتنایی و سبک زندگی غربی و اثبات برتری فرهنگ غربی نسبت به فرهنگ خودمان را دنبال میکرد این تشکلها مانند پیش آهنگی و صلیب سرخ در زمان طاغوت بودند.
کاشانی پور اظهار کرد: بسیار دقت می کردند کسانی که مرجع فرهنگ غرب هستند بیشتر در راس آموزش و پرورش باشند و از خود بیگانگی را ترویج کنند و موفقیت فرهنگ غربی را نسبت به فرهنگ اسلامی اثبات کنند در واقع نگاه به غرب نگاه به قبله و آمال آرزوها بود و یک هیمنه و ابهتی از غرب را در مقابل ذلت از خودمان رسماً اعلام میکرد.
وی افزود: رسما سران کشور اعلام می کردند که اگر می خواهیم به سمت تمدن حرکت کنیم باید به سمت غرب حرکت کنیم کسی که در این فضا تربیت شود و از آموزههای حیات بخش تا حدی دور بماند طبیعی است که متاثر از این فضا باشد.
وی با اشاره به نقش اماکن مذهبی در تربیت دینی قبل از انقلاب اظهار کرد: اما ما یک بن مایه اصیل فرهنگی اسلامی ایرانی را نیز داریم و بسیاری از مناسک در شیعه در حسینیه ها و پایگاههای مساجد در مناسبتهای مختلف سال از جمله ماه رمضان، عاشورا و اعیاد دیگر در این اماکن برنامههایی اجرا میشد که این برنامهها کم و بیش در بافت های سنتی به چشم می خورد و بافتهای مدرن از آن فاصله داشتند.
کاشانی پور ادامه داد: کسانی که در این مراکز تربیت می شدند به نوعی از تلویزیون آن زمان که نسبت به ارزشهای دینی بیتوجه بود و کاملاً بی تاثیر از آموزههای دینی بود بیاعتنا بودند و بسیاری از این افراد بخش عظیمی از فعالیت خود را از حسینیهها و مساجد در ایام مختلف سال متاثر شدند.
وی با اشاره به شرایط ظلم و اختناق و تبعیض در رژیم طاغوت افزود: شرایط سنگینی که به سبب ظلم و تبعیض فراهم شده بود طبیعی بود که زمینه انقلاب از این فضاهای (فساد) در جوانان وجود داشته باشد. این شرایط در سایه هدایت امام (ره) و بن مایه اعتقادی در میان جوانان به جوش و خروج انقلابی تبدیل شد و ضمن عبور از شرایط فرهنگی غرب بر آموزههای دینی متمرکز شد و انقلاب اسلامی را با رهبری دینی پشتیبانی کرد.
وی گفت: این جوانان در فضای انقلاب با پایه اعتقادی و مطالبات حذف استبداد و ستمگر حضور یافته اند و در کنار آن مطالبه و خواست خود را مبنی بر درستی و پاکی در پرتو دین برابری و عدالت در پرتو آموزه های اسلامی در فضای آن زمان ارایه کردهاند.
وی با اشاره به نقش زنان و جوانان در پیروزی انقلاب اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب تحولاتی ایجاد می شد که برخی ایستادگی می کردند عده ای که تفکر غربی در وجودشان غالب بود نگران تحول جامعه بعد از انقلاب بودند تا مبادا به جامعه دینی تبدیل شود زیرا نگاه جهانی آنها متاثر از غرب بود و نگران حاکمیت دینی بودند تا محدودیتهایی که نمی خواستند برای آنها ایجاد نشود.
وی با اشاره به شکل گیری برخی از جریانهای سلطنت طلب اظهار کرد: این جریانها آنقدر ضعیف بودند که کمکم اکثریت جامعه آنها را بلعید و متوجه شدهاند جایگاهی در کشور ندارند.
کاشانی پور با اشاره به رفراندوم همگانی پس از گذشت 50 روز از پیروزی انقلاب و رای 2/98 به جمهوری اسلامی افزود: امام (ره) در آن زمان فرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر در حاشیه جمهوری بحث مردم سالاری مطرح بود که با اضافه شدن اسلامی به آن محتوای دموکراسی مشخص میشد.
وی با اشاره به برگزاری 32 دوره انتخابات با مشارکت حداکثری مردم افزود: عمدتاً جوانان با بن مایه اعتقادی ارجاع یافتهاند و نگاه گریز از دین و گرایش به دین با هم پیش رفت اما دشمنان وقتی از پیروزی انقلاب مطمئن شدند بر دامن زدن به اختلافات قومی جنگ تحمیلی با صدام روی آوردند و با عدم موفقیت در این عرصهها متوسل به رخنه فرهنگی شده اند و این امر را با استفاده از ظرفیت تکنولوژی عصر ارتباطات به پیش بردند و تا حدی نیز موفق شدند.
وی با اشاره به هشدارهای مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی، شبیحخون فرهنگی، قتل عام فرهنگی و ناتوی فرهنگی اظهار کرد: دشمنان سعی داشته اند با بهره گیری از فرهنگ غربی و توسل به تکنولوژی عصر ارتباطات این فرهنگ را در جان جوانان بنشاند که در این عرصه نیز ما ریزش هایی داشته ایم البته آنهایی که متاثر از فرهنگ غرب در گذشته بودند این زمینه به راحتی برای آنها فراهم شد و رسانه ها چشم و گوش آنها را تصاحب کردند.
وی با اشاره به تاثیرات فرهنگ غرب بر جامعه افزود: سقوط جایگاه و منزلت خانواده و مقام زن از جمله ویژگیهای فرهنگ غربی است که در نظام اسلامی این دو از جایگاه رفیعی برخوردارند نگاه غرب نسبت به زن نگاه ابزاری است که کسانی که دل در گرو آن قرار داده اند متاثر از این فرهنگ هستند.
وی تاکید کرد: البته در کنار ریزش ها ما رویش هایی نیز داشته ایم امروز ما شاهدیم که کثرت فراوانی از جوانان ثابت قدم و کسانی که در این آشفته بازار علم و پاکی و عفاف را پسندیده اند بسیار بیشتر از ریزش هاست.
وی تاکید کرد: معدل جوانان بسیج و آگاه در میدان که امیدواری زیادی به آیندهشان بیشتر از جوانان انقلاب است امروز بیش از گذشته است و این جوانان با شور و شعور انقلاب حاضر در میدان هستند.
وی با اشاره به مراسم معنوی اعتکاف و اعیاد و مناسبتهای دینی در کشور اظهار کرد: ما شاهدیم که گرایش مجالس دینی انس با قرآن و پرورش یافتگان در دامن قرآن بیش از گذشته هستند. معدل سنی دانشمندان کشور جوان است که در گذشته این نین نبوده است.
وی تاکید کرد: من نسبت به امروز جامعه خوش بینم اما از سویی نیز نگران فرو غلطیدن عناصر امید در دره های ناامیدی است و این نباید در ارزیابی خود به اشتباه بیفتیم.
وی اظهار کرد: همسر معدوم شاه که تمام این کشور را به سایر کشورها منتقل کرداظهار میکرد: جوانان تربیت شده ما انقلاب کردهاند اما در بیان ویژگیهای جوانان پس از انقلاب دست به نقطه آسیب گذاشته اند اما ای کاش کسی به او بگوید ان جوانان که آن روز بر شما شوریدند امروز نیز باز انقلابی هستند و کسانی که با شما همفکر شدهاند بیچارگی خود را رقم زده اند.
کاشانی پور اظهار کرد: رویش های ما فاخر است اما از ریزش ها نگرانیم یکی از دلایل این ریزشها به دلیل ضعف در سیاستگذاری است و مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی کشور است که در آن کوتاهی شده است باید نسبت به تدوین برنامه های مناسب در حوزه تربیتی و فرهنگی در حفظ فرهنگ و ارزشهای اسلامی توجه شود. همانگونه که رهبر انقلاب فرموده اند امروز هم اگر انقلابی اتفاق بیفتد جوانان ما از عمق جان پای انقلاب میایستند.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر آموزش و پژوهش شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به شیوه تربیتی برگرفته از نظام غربی در آموزش و پرورش طاغوت گفت: رویش جوانان پس از انقلاب بسیار فاخرتر از سه دهه قبل است.
کد خبر 437905
نظر شما