رکود بازار سرمایه ناشی از ریسک های سیستمیک است/آزادشدن سهام عدالت به نفع بازار نیست

خبرگزاری شبستان: فطانت فرد در پاسخ به خبرنگاران درباره راهکارهای خروج از رکود گفت: دولت می‌تواند با کنترل تورم و از بین بردن رکود بازار سرمایه را متحول کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، محمد فطانت فرد، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به خبرنگاران درباره راهکارهای خروج از رکود گفت: دولت می‌تواند با کنترل تورم و از بین بردن رکود بازار سرمایه را متحول کند.

فطانت فرد افزود: معتقدیم برای رونق بازار باید صنایعی که در بورس هستند به حرکت درآمده و مشکلاتی را دارند از حل نمایند و اولین کار شناسایی این مشکلات و پیگیری روشهایی برای حل آنها پیدا کنند زیرا اگر این صنایع حرکت کنند باعث حرکت صنایع پایین دستی شده و رونق بازار اتفاق می افتد.

وی از برگزاری جلسات مختلف با مسئولان و انجمن‌ها در جهت شناسایی مشکلات خبر داد و گفت: تقاضای ما از مدیران عامل و سهامداران این است که به عنوان یک کارشناس بازار سرمایه با اظهارنظر کارشناسی شده خود ما را یاری کنند.

رییس بازار سرمایه با اشاره به افت و خیزهای بازار گفت: از زمان که نرخ بهره توسط شورای پول و اعتبار افزایش یافت و برخی از موسسات غیرمتشکل و بنگاههایی که غیرقانونی نرخ ها را می‌شکنند فراتر از نرخ شورای پول و اعتبار رفته‌اند و همچنین با کاهش بهای نفت و کاهش قیمت فلزات و سایر عوامل درون‌زا و برون‌زا بازار دچار مشکلاتی می‌شود و در زمان بالا رفتن و یا پایین آمدن شاخصها عوامل برون‌زا و درون‌زا و ریسک‌های سیستماتیک باعث نوسانات در شاخص می‌شود و کنترل این عوامل می‌تواند بازار را متعال کند.

وی در ادامه از تعادل در بازار سرمایه که طی 11 روز به بورس برگشته است گفت: طبق گفته تحلیلگران در حال حاضر در بازار سرمایه بازار به ثبات رسیده است و نرخ سود بانکی و مولفه‌های جهانی نیز در حوزه فلزات به تعادل رسیده اند که به تعادل بازار بورس کمک می کند و فتانت‌فر درباره پیش ‌بینی اش از بازار بورس و سرمایه در سال آتی گفت: به طور کلی این موضوع خوش بینم اما در حال حاضر خلایی در بازار داریم که ناشی از نبود شرکت های مشاور سرمایه‌گذاری؛ ما به دنبال این هستیم که با متولیانی همکاری کنیم که پیش بینی کارشناسانه و تحلیلی داشته باشند و همواره به دنبال رونق در این بخش هستیم.

وی گفت: امیدواریم مبنای تصمیم گیران بازار بورس این موضوع قرار بگیرد و من به عنوان یک مسئول پیش بینی ام این است که بازار در سال آینده وضعیت خوبی را پشت سر خواهد گذاشت.

وی درباره صندوق تاسیس بازار سرمایه گفت: زمانی که من وارد بازار بورس شدم سرمایه صندوق 530 میلیارد تومان وارد صندوق شده بود که موجودی در صندوق نبود و تاکنون کمتر از 15 میلیارد تومان از این محل خرج شده است.

وی در مورد ارتباط رونق بورس تا بالا رفتن قیمت نفت گفت: زمانی که نفت قیمت نزولی داشت افت شدیدی در قیمتها داشتیم و فکر می کنیم اگر قیمتها برگردد تاثیر مثبتی در برخی صنایعی که با نفت در ارتباطند خواهند داشت البته گره زدن بازار به نرخ نفت کار درستی نیست.

وی درباره میزان سرمایه دولتی در بازار بورس گفت: در حال حاضر وضعیت حقیقی ها و حقوقی های بازار سرمایه 50 به 50 است و در عرضه و تقاضا این شرایط حفظ شده است.

وی افزود: مواردی داریم که ظاهر خصوصی دارند اما به خاطر سهام عدالت روشهای تصمیم گیری به غیرخصوصی بر آنها حاکم است و اگر بخواهیم با چنین شرایط هایی در نظر بگیریم 60 درصد سهام در شرکتهای غیرخصوصی و 40 درصد در دست خصوصیهاست.

فتانت فر درباره سهام عدالت در بازار سرمایه گفت: خروج بازار از شرایط کنونی به تصمیمات خاصی نیاز دارد و آزادشدن به نفع بازار نیست اما با اتفاقی که در توزیع افتاد و اینکه براساس اصل 44 باید به بخش خصوصی منتقل شده است را مطرح کنیم اتفاقات خوبی دراین حوزه افتاده اما پایان کار نیست.

وی در ادامه درباره تعامل مجلس با بازار سرمایه گفت: تعامل مجلس و دولت گاه در بعضی مواقع تفسیری متفاوت از آنچه حادث شده می‌شود و بازار سرمایه به دنبال این است که به رونق بورس کمک کند و اگر مجلس سوالی می کند حساسیت را بالا برده و می خواهد نشان دهد مجلس به بازار سرمایه اهمیت می دهد و در دولت شاهدم که همه وزرا تلاش خود را برای بهبود بازار سرمایه انجام می‌دهد.


وی در پایان با عنوان اینکه شاخصهای جدیدی وارد بازار سرمایه می شود گفت: هر فرد حقیقی و یا حقوقی باید استراتژیک مشخصی هنگام ورود به بورس داشته باشد و بر مبنای این استراتژی عمل کند و بسیار مهم است که حرکات هیجانی در بازار بورس خودداری شود زیرا این مسایل هم برای کل بازار و خود شخص ایجاد مشکل می کند و اگر کسی به دنبال ورود به بازار سرمایه است بازار از روشهای علمی کمک بگیرد.

پایان پیام/

کد خبر 437875

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha