به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی بهزیستی استان زنجان، فرهاد میرزایی، معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان اظهار کرد: طناب نخاعی در انسان اهمیت خاصی برای تداوم زندگی دارد و اگر نخاع به دلایل ضربه یا غیر ضربه در یکی از سطوح گردن، پشت و یا کمر آسیب ببیند موجب اختلالات شدید حرکتی در اندام های زیر آسیب دیده می شود.
معاون توانبخشی بهزیستی استان زنجان ایجاد مشکلات فراوان و ناخواسته در زمینه کنترل ادرار و مدفوع، مسائل جنسی و راه رفتن را در مواقع آسیب نخاعی اعلام کرد و افزود: در صورت ایجاد چنین شرایطی فرد از زندگی عادی خود باز می ماند.
وی اظهار داشت: حوزه توانبخشی بهزیستی خدمات ویژه ای را به این گروه از جامعه هدف ارائه می دهد که از جمله این خدمات حمایت از حقوق معلولان و پرداخت حق پرستاری به خانواده معلولان ضایعه نخاعی است.
این مقام مسئول تشخیص معلول ضایعه نخاعی را از فعالیت های کمیسیون تشخیص معلولیت سازمان با شدت معلولیت خیلی شدید و شدید عنوان و خاطر نشان کرد: در سال 1390از 230نفر معلول شناخته شده در استان زنجان تنها 114نفر و در سال 92فقط 120نفر حق پرستاری دریافت می کردند.
میرزایی از تخصیص اعتبار به کلیه بیماران ضایعه نخاعی خبر داد و تصریح کرد: پرداخت حق پرستاری با افزایش صد در صدی همراه بوده و در حال حاضر به 218نفر از معلولان حق پرستاری پرداخت می شود و تا پایان سال این رقم به 264 نفر خواهد رسید.
گفتنی است مهمترین عوامل ایجاد کننده ضایع نخاع تصادفات رانندگی، سقوط از بلندی و یا آسیب های ضربه ای و تومورهای نخاعی است.
پایان پیام/
نظر شما