به گزارش خبرنگار تجسمی شبستان، مراسم افتتاحیه سومین دوسالانه ملی دیوارنگاری شهری، عصر چهارشنبه 15 بهمن ماه با حضور «مهدی چمران» رئیس شورای اسلامی شهر تهران، «علیمحمد نائینی» مشاور فرهنگی اجتماعی شهردار و قائممقام معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، «محمدجواد شوشتری» مشاور شهردار و مدیرکل دفتر شهردار تهران، «مجتبی عبدالهی» معاون خدمات شهری شهرداری تهران، «جمال کامیاب» مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، حجتالاسلام محمود دعایی، سردار مرتضی طلایی و جمعی از هنرمندان نقاش در موسسه فرهنگی هنری صبا برگزار شد.
«جمال کامیاب» مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در مراسم افتتاحیه این دوسالانه گفت: سازمان زیباسازی در ایام دهه فجر چندین برنامه را راهبری کرده است که آغاز آنها از ۱۰ بهمن ماه و با نصب یادمان جایگاه جلوس امام خمینی (ره) در بهشت زهرا بود و پس از آن در ۱۲ بهمن آیین افتتاحیه دوسالانه مجسمه های شهری را در باغ موزه دفاع مقدس شاهد بودیم که با بیش از هزار اثر حجمی از هنرمندان این عرصه واقعا بی نظیر است. ۱۳ بهمن ماه نیز روزی بود که مرمت یکی از زورخانه های شهر تهران با نام زورخانه شهید سعیدی مرمت شد و امروز نیز که شاهد گشایش سومین دوسالانه دیوارنگاری شهری هستیم و پس از آن نیز جشنواره عکس تهران آغاز می شود.
وی با اشاره به سومین دوسالانه دیوارنگاری شهری٬ تاکید کرد: اذعان می کنم که دوسالانه دیوارنگاری شهری شاهدان شهر در میان این برنامه ها از ویژگی خاصی برخوردار است چراکه با مضمون و کسانی سروکار دارد که امنیت و شرف ما به آنها وابسته است و تک تک ما به آنها دین داریم. آنها به گردن ما مسئولیتی گذارده اند که هر کسی کوچکترین ذره محبتی به این آب و خاک دارد٬ نسبت به آن بی تفاوت نخواهد بود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: باور ما این است که پاسداشت اصلی ما از نام و خاطره این عزیزان٬ پاسداشت از جوانمردی٬ فتوت٬ ارزش های انسانی و معنوی و حفظ آنها است و شاید این اقدام وسیله ای برای رسیدن به آن هدف عالی است و کمترین کاری است که می توانیم انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بر تصاویر دیوارنگاری شهری موجود در سطح تهران غبار کهنگی نشسته است٬ ابراز امیدواری کرد که این تصاویر بهتر از گذشته به اجرا درآید.
کامیاب به حضور و شرکت پرشمار هنرمندان در این دوسالانه اشاره کرد و گفت: ارسال ۱۸۰۰ اثر به این دوسالانه از طرف هنرمندان٬ گواه بسیار خوبی برای نمایان شدن علاقه و مشارکت آنها در این حوزه است.
وی در پایان سخنانش بیان کرد: باور من این است که شهدا همواره زنده و ناظر بر شهر هستند و فردای آنها امروز ماست و امیدواریم مسئولیت مان را در این عرصه به خوبی به پایان برسانیم.
برگزاری همایش علمی دوسالانه دیوارنگاری شهری در روز ۲۸ بهمن ماه
بر این اساس، در این مراسم «سیدنظام الدین امامی فر» دبیر این دوسالانه در این مراسم طی سخنانی، با ارائه گزارشی از این دوسالانه، گفت: دیوارنگاری شهری یکی از مهمترین جلوههای بیرونی شهر است که همواره گویای حقیقت فرهنگ و تمدن شهر است و به عنوان رسانهای تأثیرگذار به ایفای نقش میپردازد. سازمان زیباسازی با هدف نوسازی، ساماندهی و بازطراحی آثار هنری با موضوعات فرهنگی که دچار آسیب شده بودند، بر آن شد تا با ارتقای کیفیت این هنر تعامل سازندهای با مخاطب و محیط داشته باشد.
وی در ادامه توضیح داد: در این میان، تجارب گذشته و همچنین ایدههای نوین و متناسب با فرهنگ ایران اسلامی با همکاری استادان صاحبنظران، سازمانها، نهادها و دانشگاهها در سطح ملی به کمک ما آمد. پس از انتخاب شورای سیاستگذاری، اهداف دوسالانه مشخص و در سه بخش اصلی، مسابقه شاهدان شهر، مروری بر آثار دیوارنگری شهری از سال 1357 تاکنون با محوریت و موضوع دوسالانه و بخش پژوهش شامل مقالات و پایاننامهها با 9 محور تعریف شد.
امامی فر افزود: در این دوسالانه، شناسایی بیش از 500 دیوار توسط مناطق 22 گانه تهران برای در اختیار هنرمندان قرار گرفتن، شناسایی و مستندسازی شد.
دبیر سومین دوسالانه دیوارنگاری شاهدان شهر درباره آثار رسیده به دبیرخانه نیز در ادامه با ارائه آماری از این دوسالانه بیان کرد: بیش از 1800 اثر از 600 هنرمند و 40 مقاله و 30 پایاننامه به دبیرخانه ارسال شد. علاوه بر این، شش کارگاه آموزشی برای انتقال موضوع برگزار شد. بیش از 40 اثر در بخش مرور آثار و 173 اثر در بخش مسابقه و پیشنهادی به نمایشگاه راه پیدا کردند. علاوه بر تألیفات پژوهشی روز 28 بهمنماه یک همایش علمی بهصورت ارائه مقالات برگزار خواهد شد. داوری نهایی و اعلام منتخبان نیز در هنگام نمایشگاه و در روز اختتامیه اعلام میشود.
وی همچنین به ویژگیهای خاص این دوسالانه اشاره کرد و گفت: از ویژگیهای سومین دوسالانه دیوارنگاری شهر تهران میتوان به موضوعی بودن بخش مسابقه، شناسایی و مشخص بودن دیوارها و موضوعات استفاده از جدیدترین شیوههای اطلاعرسانی برگزاری شش کارگاه قبل از جلسه انتخاب آثار، اصلاحات نهایی برخی از اثار منتخب، کشف کلید واژههای تصویری جدید، عقد قرارداد با راهیافتگان به نمایشگاه، آغاز اجرایی عملیات نقاشیها در شهر همزمان با دهه فجر، مشارکت دانشجویان و هنرمندان از سراسر کشور و مشارکت هنرمندان صاحبنام و دانشگاهی اشاره کرد.
امامیفر در پایان از برگزاری همایش علمی این دوسالانه در تاریخ 28 بهمن ماه که در آن مقالات توسط محققان این حوزه ارائه خواهد شد، خبر داد.
در پایان این مراسم نیز حجت الاسلام دعایی و مهندس مهدی چمران نمایشگاه دوسالانه دیوارنگاری شهری را افتتاح کردند. همچنین، از سامانه نقاشیهای دیواری شهر تهران که امکان نمایش آمار تعداد نقاشیهای دیواری و تراکم آنها در مناطق را دارد، رونمایی به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما