نحوه پوششم، مطابق سنتِ علمای سلف است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام و المسلمین خادمیان گفت: در سنت ائمه معصومین و علماس سلف، استفاده از عمامه و لباس های رنگی مشاهده می شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید خادمیان، روحانی ای که بخاطر نحوه لباس پوشیدنش شهرت یافته و البته سالها کارشناس دینی رسانه ملی است 4 شنبه 15 بهمن ماه 1393 با حضور در خبرگزاری شبستان پاسخگوی خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان شد. متن این گفتگوی به شرح ذیل است.

آیا در سنت علمای سلف از شیخ مفید (ره) تا شیخ اعظم (شیخ مرتضی انصاری) (ره) و حتی علمای معاصر، پوشیدن لباس های رنگی مرسوم بوده است؟

علامه مجلسی، مقدس اردبیلی و غروی اصفهانی معروف به کمپانی عمامه های گران قیمت بر سر قرار میدادند؛ حتی برخی از ائمه معصوم مانند امام حسن (ع)، امام حسین (ع)، امام سجاد (ع)، امام صادق (ع) و امام رضا (ع) لباس هایی میپوشیدند که موجب حیرت مردم میشد. باید سیره به زمان خود باشد همچنان که وقتی سفیان ثوری از نحوه لباس پوشیدن امام صادق (ع) متعجب شد و پرسید: پیامبر (ص) چنین لباس نمی پوشیدند، حضرت فرمودند: من به تو خبر می دهم که رسول خدا(ص) در دوران تنگی وسختی بود. اما زمان ما فرق میکند. امام رضا به فردی که درباره لباس پوشیدنش اشکال گرفته بود، فرمودند: برادرم، یوسف فراتر از من میپوشید.

آیا نحوه لباس پوشیدن شما نوعی تبلیغ روحانیت به سبک جدید است؟

برای تبلیغ دین هم نرم افزار لازم است و هم سخت افزار؛ نرم افزار همان لحن و تبلیغ صحیح است و سخت افزار این ظاهر ماست که باید به شکلی باشد که هم جاذبه داشته باشد و هم مردم لذت ببرند. در میان ائمه ما نیز سابقه پوشیدن لباس فاخر وجود داشته است. لذا نباید چون شیخ اعظم، چنین لباس نمیپوشید من نیز نپوشم. یا اگر علمای سلف اینترنت نداشتند روحانی امروزی نباید اینترنت استفاده کند؟ قرآن، ظاهر زیبا را میپسندد؛ همچنان که امام علی (ع) میفرمایند: «ان القرآن ظاهرة أنیق، و باطنه عمیق»؛ ظاهر قرآن زیبا و دل انگیز است و باطن آن ژرف و عمیق.

آیا نحوه لباس پوشیدن شما، مصداق لباس شهرت نیست؟

شخصی درحالی که امام باقر (ع)، لباس قرمز پوشید بود، گفت: ما با جوانان ایراد میگیرم که چرا لباس قرمز میپوشید، شما که مسن هستید؟ حضرت فرمودند: چرا جوان ها را منع میکنید و چه کسی زینت ها را حرام کرده است؟

لباس شهرت زمانی مصداق دارد که عرف به آن ایراد بگیرند همچنان که آقای حکیم فرمودند اگر طلبه ای لباس جندی (سربازان و یا نظامیان) را بپوشد، مصداق شهرت میکند! بنابراین من که لباس طلبگی را پوشیده ام و تنها رنگش را عوض کرده ام، مصداق لباس شهرت نمیکند.

گفتنی است حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین خادمیان نوش آبادی در آبان ماه سال ۱۳۵۴ شمسی در تهران در خانواده روحانی به دنیا آمد. جد ایشان مرحوم آیت الله حاج سید حسن خادمیان نوش آبادی از علما و خطبا و عرفای معروف کاشان و تهران بود. دروس مقدماتی را در محضر پدر آغاز و سپس به شهر مقدس قم حجرت نمود و در مدارس علمیه امام صادق(ع) معصومیه (س) فیضیه دوره سطح را در محضر اساتید متظلع طی نمود. و از دروس خارج فقه مقام معظم رهبری دام ظله و آیت الله جوادی آملی کسب فیض نمود. او در سن ۱۹ سالگی به مدت یک سال شب های چهارشنبه در مسجد مقدس جمکران سخنرانی داشته و در دومین همایش چهره های ماندگار از سوی سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان چهره ماندگار تبلیغ و خطیب برتر انتخاب شده است. 

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 437344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • علی IR ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۸
    0 0
    حاج شیخ لباس اگر لباس شهرت باشد حرام است-طلبه ای از قم