به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مدیر کل ارشاد استان مرکزی در جریان برگزاری این مراسم گفت: اطلس فرهنگی در14 عنوان مختلف و متنوع مجموعه آثار، نقشه فرهنگی راه یا دانش نامه ای است که پیشینه فرهنگی استان را از گذشته تا امروز بیان می کند.
مصطفی مشایخی افزود : اندیشه تدوین اطلس فرهنگی استان مرکزی از سال 1386 طرح و دو سال و نیم این روند جریان داشت و پیگیری طرح به شکل جدی و عملی در قالبی نو از خرداد ماه 1389آغاز شد.
وی ادامه داد: تاریخ استان مرکزی، جغرافیا، جمعیت شناسی، فرهنگ رسانه ای، فرهنگ عامه، رجال و نامداران، کتاب شناسی، میراث فرهنگی و گردشگری، زبان،لهجه و گویش ها، اقوام، طوایف و عشایر، فرهنگ ایثار وشهادت، آموزش همگانی (تعلیم و تربیت)وعالی و نحوه گذراندن اوقات فراغت دراین اطلس گنجانده شده است.
مشایخی گفت: از افتخارات این طرح عمل به همه تعهدات مالی و پرداخت به موقع به پژوهشگران و ناظرین بوده و به خاطر گستردگی حوزه های علمی و عملی از اعضای هیات علمی دانشگاهها و متخصصان رشته ها استفاده شد.
وی افزود: عنوانهای مصوب شورای تدوین اطلس جامع فرهنگی 17 عنوان بوده است که به علت مشکلات و محدودیت های مالی از تهیه سه عنوان رابطه متقابل صنعت و فرهنگ، ادبیات داستانی - نظم و نثر و جریان شناسی استانی در اطلس فرهنگی استان مرکزی چشم پوشی شد.
مشایخی ، تهیه نرم افزار جامع فرهنگی، تهیه و تدوین سه عنوان باقی مانده از اطلس فرهنگی، چاپ و نشر شایسته اطلس جامع فرهنگی ، برگزاری جلسه های نقد و بررسی هر یک از عنوانهای این اطلس با حضور کارشناسان را از چشم انداز آینده اطلس فرهنگی استان مرکزی عنوان کرد.
وی در خاتمه از همه پژوهشگران، ناظرها، ادارات دولتی، نماینده ولی فقیه در استان، استانداری استان مرکزی، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستانها و علاقه مندان به امر پژوهش در تهیه و تدوین این اطلس قدردانی کرد.
پایان پیام/
نظر شما