به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، علي رغم تمام سخت گيريهايي كه توسط رژيم پهلوي در خصوص مسجد صورت گرفت هيچ يك از اين ترفندها نتوانست به آنها اين امكان را بدهد تا بتوانند نقش وكاركرد سياسي مسجد را از بين ببرند و مانع تداوم و استمرار اين جنبش و حركت انقلابي مردم مسلمان ايران شوند.
به این ترتیب هیچکدام از شگردهای رژیم نتوانست در به زیر سلطه درآوردن امور مسجد، به انزوا کشیدن آن، ایجاد محافل و مجالس موازی و دستگیری روحانیون، مسدود ساختن درهای مساجد، شکستن حرمت آن و قتل و خونریزی و به آتش کشیدن این مکان مقدس، موثر افتد و مسجد را برای همیشه در سکوت و خمودی نگه دارد بلکه با رشد بینش سیاسی و مذهبی مردم و اوج نهضت، مسجد جایگاه ویژه مبارزاتی خود را بازیافت به گونهای که مرکز تجمع مردم و مرکز پخش اعلامیه و اخبار مربوط به نهضت، مرکز سازماندهی یا تسلیح نیروهای مردمی، مرکز آموزش کادرهای انقلابی و مدرسه ی فرهنگی و یک جایگاه مردمی برای انقلاب باقی ماند که یکی از ویژگیهای انقلاب ایران محسوب میشود.
احمد روشن پروا، عضو هیئت امنای مسجد چینی چیان رشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، در خصوص سوابق مبارزات انقلابی در این مسجد، اظهار کرد: حاج محمد جعفر چینی چیان موسس مسجد چینی چیان بود و در کنار ایشان آقای بخشعلیان، نوری و دلیر کارهای عامالمنفعه و مذهبی متفاوتی انجام میدادند.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای گسترده مذهبی با حضور شهید آیت الله صادق احسانبخش، نماینده ولی فقیه فقید گیلان در این مسجد آغاز شد.
عضو هیئت امنای مسجد چینی چیان رشت اعلام کرد: حضور مردم در مراسم مذهبی آنقدر پرشور بود که در ماه رمضان دو بار نماز جماعت اقامه میشد.
وی اضافه کرد: آیتالله احسان بخش در مسجد چینی چیان به اقامه نماز جماعت و سخنرانی میپرداخت.
این فعال دوران انقلاب خاطرنشان کرد: آیتالله احسانبخش، از سال ۱۳۴۰ به عنوان نماینده امام خمینی(رحمه الله)، اندیشههای ایشان را در گیلان ترویج میکرد.
وی اعلام کرد: آیت الله احسانبخش از ابتدای سال 40، شبهای شنبه در مسجد مراسم و منبر داشت و با عناوین مختلف مذهبی موضوعات را به مبارزه علیه ظلم و بی دینی مرتبط میکرد.
روشن پروا افزود: در آن زمان فردی به نام موحدی که به خشونت معروف بود، رئیس ساواک گیلان بود. چندین بار آیت الله احسانبخش را احضار کرد و برای دو سال، ایشان را ممنوع المنبر کرد.
وی پخش اعلامیه و جلسات مذهبی و بصیرت افزایی را از دیگر فعالیتهای مسجد چینی چیان برشمرد و گفت: آیت الله احسانبخش در طول سالهای ۵۶ و ۵۷، رهبری مردم گیلان در مبارزه بر ضد رژیم پهلوی را عهدهدار بود.
عضو هیئت امنای مسجد چینی چیان رشت یادآور شد: با نزدیک شدن به بهمن 57 مبارزات مردم هم پررنگ تر و پرخروش تر میشد و در همین ایام بود که آیت الله احسانبخش در خیابان جلو میافتاد و تعداد کثیر مردم همراه با ایشان با سردادن شعار به سمت مسجد سوخته تکیه به راه می افتادند.
وی با اشاره به روزهای آغازین پیروزی انقلاب، آن لحظات را وصف ناشدنی خواند و گفت: ثمره سالها مبارزه و تلاش برای برانداختن رژیمی که همه دنیای استکبار از آن حمایت میکنند و تکیه شما تنها بر خداست، دیدنی است.
روشن پروا، روزهای پیروزی انقلاب را روزهایی بسیار پر اضطراب برای خود توصیف کرد و گفت: دشمن همیشه در کمین بود و با سفاکیتی که از رژیم پهلوی سراغ داشتیم از خشونتهایی که علیه انقلابیون امکان داشت بشود نگران بودم اما به حول و قوه الهی انقلاب پیروز شد.
وی اظهار کرد: کسانی که مانند من روزهای پیروزی انقلاب را درک کرده اند، توفیق و امداد الهی را به چشم دیدهاند.
این فعال دوران انقلاب تاکید کرد: از پیروزی انقلاب بسیار خوشحال بودیم و نتیجه تلاشهای خودمان را جهاد در راه خدا میدانستیم.
وی انقلاب را از نعمتهای بزرگ الهی برای ملت ایران دانست و گفت: اگر انقلاب نمیشد بسیاری از مردم در جهل زندگی میکردند و سرنوشت آخرتی آنان معلوم نبود که شر یا خیر باشد.
روشن پروا اذعان داشت: جوانان و نسلهایی که بعد از ما میآیند باید ارزشهایی که برای آنها انقلاب صورت گرفته حفظ کنند، زحمات زیادی برای انقلاب کشیده شده، خونهای بسیاری ریخته شده و اینها باید قدر دانسته شود.
وی اعلام کرد: جوانان ایران همیشه در صحنه هستند، باید مساجد و انقلاب را محکم و استوار حفظ کنند.
عضو هیئت امنای مسجد چینی چیان رشت انقلاب اسلامی ایران را انقلابی مسجدی نامید و گفت: مساجد روحیه انقلابی و اسلامی بودن انسان را شکل میدهد و حفظ میکند.
روشن پروا اظهار داشت: مسجد چینی چیان رشت به دلیل مکان اعلام مرجعیت حضرت امام خمینی (رحمه الله) پس از وفات حضرت آیتالله بروجردی توسط حضرت آیتالله احسانبخش در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
پایان پیام/
نظر شما