به گزارش خبرنگار شبستان،نعمت الله ترکی، معاون برنامه ریزی واشتغال استانداری تهران در جلسه کارگروه آب منطقه یک گفت: امسال در استان تهران و استان های همجوار مانند البرز، گلستان، قزوین و سمنان میانگین بارندگی در بخش های آب شرب، کشاورزی، صنعت و خدمات نسبت به سال گذشته کاهش داشتیم.
وی با بیان اینکه میانگین بارندگی امسال در استان تهران حدود 115 میلی متر گزارش شده است، اظهار کرد: نسبت به سال گذشته که 120 میلی متر بوده کمتر شده است.
ترکی تصریح کرد: استان های گیلان و مازندران که در سنوات گذشته از استان های پربارش بودند به نسبت سال گذشته حدود 10 تا 15 درصد کاهش بارندگی داشتند این امر می طلبد که هفت استان تهران، مازندران، گلستان، قم و قزوین که به عنوان استان های منطقه یک تعریف شدند توسط دبیرخانه جلسات مختلفی برای رفع مشکلات اساسی این استان ها برگزار و تصمیمات مربوط در جهت رفع آنها اتخاذ شود.
معاون برنامه ریزی استانداری تهران افزود: در جلسه گذشته که در استان مازندران برگزار شد حدود هشت محور اساسی و کلیدی برای حل مشکلات مطرح شد که بررسی مسایل مربوط به آب با توجه به شرایطی که این استان داشت نخستین اولویت بود. کارگروه تخصصی برای حل مشکلات آبی این هفت استان تشکیل شده است که تامین منابع آبی در در حوزههای آب شرب، بخش کشاورزی و صنعت را مورد بررسی قرار میدهد و مدیریت منابع آبی این هفت استان را به صورت یکپارچه دنبال میکند.
وی خاطرنشان کرد: در جلسه مشترک معاونین برنامه ریزی آب منطقه ای این هفت استان حدود 20 تا 30 مورد را جمع بندی کردیم که مقرر شد حوزه آب منطقه ای استان تهران به عنوان مرکزیت و دبیرخانه این مسایل را بررسی و ظرف 15 روز آینده کل مسایل و مشکلاتی که مطرح شد را به صورت کارشناسی بررسی و با هماهنگی دستگاه متولی وزارت نیرو به صورت یک طرح جامع در بخش آب در اختیار مجموعه وزارتخانه، وزارت نیرو و دولت قرار دهد تا مشکلات مربوط به بخش آب مورد بررسی قرار گیرد.
ترکی با بیان اینکه مصرف سرانه هر نفر آب استان تهران در شبانه روز حدود 300 لیتر است، افزود: این عدد بزرگی است در صورتی که میانگین مصرف متعادل هر نفر حدود 100 تا 120 لیتر می باشد و این امر باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه عدد و ارقامی که مردم به عنوان تعرفه از مصرف آب شروب دریافت می کند بسیار اندک است، گفت: چون آب ارزان است، مردم هم به صورت بی رویه از ان استفاده می کنند و هیچ توجهی به این موضوع نمی کنند این مساله حتما در کارگروه آب استانهای منطقه یک کشور مورد بررسی قرار میگیرد. باید مصرف آب در بخش کشاورزی را مدیریت کنیم و در راستای این موضوع در کارگروه پیشنهاد شد که آبیاری تحت فشار برای بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به تسهیلاتی که دولت در این حوزه در نظر گرفته، میتوانیم گام موثری در مدیریت منابع آبی برای بخش کشاورزی برداریم.
وی با بیان اینکه طبق گزارش های ارایه شده حدود 91 درصد از آب در بخش کشاورزی مصرف می شود، تصریح کرد: 5 درصد در آب شروب و 2 درصد در صنعت استفاده می شود که این بخش نیز باید مدیریت شود.
وی با بیان اینکه در صورت رعایت نکردن مردم در سال آینده با مشکل آب مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: از 5 سد استان تهران حدود 60 تا 70 درصد از آب مردم تامین می شود که اکنون این میزان به 50 به 50 یعنی 50 درصد از سدها و 50 درصد از طریق چاه ها تامین می شود.
وی گفت: هرچه به سمت استفاده از آبهای زیرزمینی برویم، ضمن افزایش هزینهها، مشکلات دیگری نیز به وجود میآید. در صورتی که برای تامین آب شرب در استان تهران با کمبود و کسری مواجه شویم، در اولویت اول بخشی از آب کشاورزی را حذف میکنیم و در صورتی که در بخش مصرف صرفهجویی نشود، چارهای جز جیرهبندی نخواهیم داشت، البته برخوردهای دیگری نیز مانند قطع آب شهروندان پرمصرف را نیز در دستور کار قرار میدهی
وی گفت: اگر مردم تهران در مصرف آب صرفه جویی نکنند ما چاره ای جز جیره بندی در سال آینده نخواهیم داشت.
پایان پیام/
نظر شما