انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه فضای مجازی ضروری است

خبرگزاری شبستان: قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اثرپذیری بیشتر سرمایه های اجتماعی در فضای مجازی تاکید کرد و افزود: انجام مطالعات و تحقیقات در زمینه فضای مجازی به ویژه در بحث قوم شناسی دیجیتالی ضروری است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، ابوالحسن فیروز آبادی، قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سلسله نشست های گفتگوی اجتماعی با موضوع تاثیر شبکه های اجتماعی بر خانواده که بعدازظهر امروز در محل وزارت تعاون و کار و رفاه اجتماعی برگزار شد اظهار داشت: در دوران مدرنیته تلاش برای شهرنشینی انسان شد. همچنین فناوری ها توسعه یافت، رسانه ها شکل گرفت و سکولاریسم نیز رشد یافت و علم پایه همه چیز و مذهب و علوم محلی در حاشیه قرار گرفت.

وی افزود: همچنین در دوران گذر با توسعه فضای مجازی و دیده شدن تمام دنیا در این محیط نوعی حالت افراطی بوجود آمد که این امر حتی در غرب نیز موجب عدم ثبات فکری و بروز زیان هایی شد.
 
فیروزآبادی در ادامه با وارداتی خواندن شبکه های اجتماعی مجازی در کشور افزود: در غرب شکل گیری این محیط طی 200 سال صورت گرفت اما در کشور در عرض چند سال بوده است و توسعه رسانه ها در کشورمان از 60 تا 70 سال تجاوز نمی کند که بخش عمده آن هم پس از انقلاب همراه با تحولات سریع در جامعه بوده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه در فضای ایجاد شده تحول اصلی در حوزه های نهادی است تصریح کرد: نهادها به شدت در معرض تحول عمیق و سریع قرار می گیرند به طوری که گویا از اول وضعیت به این شکل بوده است و در این راستا یکی از نهادهای مهم و تاثیرپذیر خانواده است که جلسه امروز به منظور بررسی شبکه های اجتماعی بر خانواده برگزار شده است.

قائم مقام وزیر رفاه به برخی آسیب های شبکه های اجتماعی در نهاد خانواده اشاره کرد و گفت: آسیب هایی از جمله طلاق، سرقت های مجازی، خودکشی، اعتیادهای اینترنتی، ازدواج های اینترنتی و تغییرات اساسی در گروه های مرجع اجتماعی از زیان های توسعه این فضا در کشورمان است.

وی ادامه داد: تکنولوژی ارتباطی و فضای مجازی در محیطی که اتفاق می افتد رفتارهای مختلفی ایجاد می کند که قوم شناسی دیجیتالی با توجه به اهمیت آن باید مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.

فیروزآبادی در ادامه با اشاره به اینکه سرمایه های اجتماعی نیز از اثرپذیری بالایی برخوردارند بیان داشت: سرمایه اجتماعی در فضای اجتماعی بیشترین اثرپذیری را دارد و دو مولفه اعتماد و مشارکت را تحت تاثیر قرار می دهد.

همچنین شکل گیری هویت های جدید در این فضا که فرصت رشد و نمو پیدا می کند می تواند آسیب هایی را بدنبال داشته باشد.

وی خاطر نشان کرد: باید به موضوع آسیب های شبکه های اجتماعی بعنوان یک مشکل برخورد کنیم و از افراط در این زمینه بپرهیزیم و پیشنهاد می کنیم در بحث گفتگوی اجتماعی این بحث مطرح شود و در ارگان های کارگزار هم مورد توجه قرار گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 437000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha