به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، الفتپور، معاون پژوهشی پژوهشکده حقوق از برگزاری همایش علمی حقوق و اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: این همایش به صورت یک روزه برگزار میشود و مهمانان ویژه ای از جمله دادستان کل تهران خواهیم داشت این همایش در 4 محور اصلی برگزار میشود اما متاسفانه علی رغم ارسال نامههای متفاوت به نهادهای مسئول در این حوزه هنوز پاسخ جدی دریافت نکرده ایم.
وی گفت: در این همایش 70 مقاله به دبیرخانه رسیده است و 20 مقاله سفارشی نیز داشتیم و 4 مقاله در همایش ارایه میشود.
حجت الاسلام احسان رفیعی علوی جانشین سازمان بسیج حقوقدانان گفت: این همایش به بهانه ساماندهی زندگی اجتماعی است در بخش علوم انسانی است یکی از بخشهای علوم انسانی حقوق و اقتصاد است که بدون پژوهش آسیبهای جدی به جامعه میزند.
وی افزود: سازمان بسیج یکی از اهداف خود را واکاوی نیازهای جامعه انقلابی است.
وی گفت: در علوم انسانی در دنیا حقوق اقتصادی به عنوان یکی از رشتههای استراتژیک حوزه علوم اجتماعی است اما فضاهای دانشگاهی ما حتی مفاهیم اولیه میان رشته ای مطالعه نشده است و در این بخش دغدغه های ارزشی وجود دارد زیرا منویات رهبری این کلید واژه اقتصاد مقاومتی را ایجاد کرده است و باید به دنبال ارزش بخشی به آن باشیم.
وی گفت: علم حقوق اقتصادی وظیفه دارد تئوریها را وارد هنجار کرده و اعمال کند و قوانین مطلوب در جامعه ایجاد نماید و ما نیز در بسیج حقوقدانان این واژه ها را به دست گرفته کار گروهی تعریف کرده ایم تا ارزشها بارگذاری شده و در همایش 27 کار ملی عظیمی انجام دهیم.
حجت الاسلام علوی گفت: اقتصاد مقاومتی جریان حذف المانهای آسیب پذیر اقتصاد ملی باشد و با تئوریهایی که شهید بهشتی داشت ارتقای حق امنیت مالکیت قلمداد شود باید در نظر داشت هر چقدر ضریب حق مالکیت مولد بالا رود اهمیت تولید قوانین به عنوان نرم افزارها به ارتقای این مساله در حوزه اقتصاد مقاومتی کمک می کند این دو مساله دو وجه دارد که یکی مقررات زدایی و دیگری مقررات گذاری است زیرا در حال حاضر در بعضی بخشها با حجم عظیمی از مقررات مواجهیم و در بسیاری از بخشها نیازمند قانونگذاری هستیم اما در حال حاضر گویی دولت ترجیح می دهد به اقتصاد مقاومتی نگاه شماتیک داشته باشد.
دکتر عبدالمالکی استاد دانشگاهی امام صادق نیز در این نشست گفت: اقتصادی که در ایران مطرح می شود اهداف متناسب با اقتصادی انقلاب و با رفاه عمومی و پیشرفت دارد و ما در شرایطی هستیم که پر از خصومت های اقتصادی داخلی و خارجی است و باید الگوی اقتصادی خاصی داشته باشیم تا تولید ملی و فرهنگ جهاد اقتصادی تقویت شود.
وی افزود: حمایت از کارآفرینی در تقویت ظرفیت تولید مهم است و قانون ممنوعیت اشتغال کارکنان دولت در مشاغل دیگر تنها یکی از ایراداتی است که می توان به این بخش گرفت.
وی ابراز تاسف کرد که اقتصاد ایران نفتی است و ابزار درجه 1 و کارآفرین به دنبال استخدام دولتی هستند و کسانی که کار دولتی گیرشان نیامده به دنبال کارآفرینی میروند.
وی درباره مسایل حقوقی اقتصاد گفت: به لحاظ حقوقی تناسب جزا با جرم در شرایط اقتصادی اهمیت بیشتری پیدا می کند زیرا شرایط فعلی ما بسیار خاص است.
دکتر راجی رییس پژوهشکده شورای نگهبان نیز دراین نشست خبری گفت: اجرای سیاستهای کلی نظام اداری نیازمند بررسی جوانب مختلف است و گاهی تصور میشود اقتصاد مقاومتی تنها اقتصادی است اما در بخش کلی جنبه های مختلفی مطرح می شود که یکی از آنها جنبه فرهنگی است و باید در راستای فرهنگسازی اقتصاد مقاومتی قدم برداشته شود برای مثال حمایت از صادرات یا واردات کالا یا قانون یارانهها نیاز به بازنگری دارد و باید کاری کرد تا صادرکنندگان کمتر دچار مشکل باشند و واردات نیز با بررسی انجام شود تا کالاهای وارد شده باعث ایجاد وابستگی نشود.
نظر شما