به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، سرهنگ رسول جلائی، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان امروز(14 بهمن) در مراسم تجلیل از برگزیدگان درس آشنایی با دفاع مقدس دانشگاه علمی و کاربردی گیلان، با اشاره به بهانه حمله عراق به ایران و آغاز جنگ تحمیلی، اظهار کرد: در این جنگ نابرابر دلواپسی، نگرانی و احساس خطری که دشمنان از وقوع انقلاب اسلامی داشتند منجر به یک اعتلاف نانوشته شد.
وی بیان کرد: آن چیزی که بر آمده از این اعتلاف نانوشته بود رویکردهای بود که درگیریهای داخلی را از سوی کسانی که به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی پایگاههای اقتصادی خود را از دست داده بودند، منجر میشد.
سرهنگ جلائی، پشتیبانیهای جهانی و استکباری پشت پرده از عراق را اساسیترین و کارآمدترین ضربه ای توصیف کرد که می توانست به حیات انقلاب اسلامی ایران خاتمه دهد.
وی با بیان اینکه سرسپردگی صدام و تجهیزات و امکانات آنان بی شک سوالی را که در ذهن نسلهای امروز و فردا و در حافظه تاریخی ملت ایران تداعی می کند این است که، چگونه در برابر این هجمه سنگین پیروز میدان شدیم؟
سرهنگ جلائی، دلایل این پیروزی را که منجر به عبرت آموزی برای نسلهای پیش رو میشود را ممترین مسئله برای ما دانست که مدعی پیروزی در این جنگ هستیم و گفت: برای این ادعا فقط توجه به هدف دشمن که همانا سازمان ملل نیز آغازگر جنگ ایران و عراق را، عراق معرفی کرد، فقط رسیدن این کشور به خوزستان و جدا کردن آن از خاک ایران و اضافه کردن به شهرهای عراق بود.
وی گفت: وقتی عراق به این هدف خود دست نیافت، در جنگ شکست خورد.
سرهنگ جلائی، ایران را سرافراز و پیروز جنگ دانست و اضافه کرد: این روایت از دفاع مقدس برای جلوگیری از فراموشی و انتقال به نسلهای بعدی باید بدون تحریف انجام شود.
وی اذعان کرد: آنچه که تا کنون ملت ایران در مورد دفاع مقدس شنیده اند اتفاقاتی بوده که بین ما و دشمن در جبهه و قرارگاهها گذشته است ولی به نقش و عملکرد آن نپرداخته ایم.
سرهنگ جلائی، ناگفتههایی که از دوران جنگ تا کنون نگفتهایم، خیانتهایی دانست که به تاریخ این سرزمین شده است.
وی تصریح کرد: همیشه یک رویکرد علمی، عقلی و آموزشی نسبت به دفاع مقدس کم داشتیم و برای جبران این عقب ماندگی، درس علوم و معارف دفاع مقدس گام اول بود.
سرهنگ جلائی، در ادامه با تاکید براینکه این درس که اکنون به عنوان واحد اختیاری در دانشگاهها ارایه میشود باید در گام بعدی به عنوان یک درس تخصصی مورد توجه باشد، افزود: آنچیزی که باید در این حوزه و معارف دانشگاهی به آن توجه شود دلایل و عوامل پیروزی جنگ است.
وی یک نکته اساسی که دلیل و عامل اصلی ما در پیروزی بوده و باید همواره به آن افتخار کنیم، تفکر و نبرد عاشورایی عنوان کرد و ادامه داد: البته این تفکر پایههایی دارد که از حیث عملی و تئوری نیز باید مورد توجه باشد.
سرهنگ جلائی، بنابه فرمایش حضرت امام(ره) که جنگ بر اساس تکلیف است و نه وظیفه، اظهار کرد: پیروزی ما پیروزی ایمان در برابر ابزار بود.
وی تصریح کرد: تکیه بر معنویت عاملی برای تحول رزمندگان بود چرا که فضای جبهه این ظرفیت و توانمندی را داشت که امروز میتوانیم از آنان به عنوان قهرمانان واقعی نام ببریم.
سرهنگ جلائی، با تاکید بر اینکه شهادت به عنوان انتخاب مرگی آگاهانه و منحصرترین مرگ است، مهمتر از همه مدیریت خلاق در جبههها را با تکیه بر جوانان، از جمله دلایل اصلی پیروزی دوران دفاع مقدس عنوان کرد.
وی در ادامه پایههای رسیدن به پیشرفتهای علوم مختلف در ایران را با توجه به تحریمهای شدید و تهدیدهایی که صورت میگیرد، دوران دفاع مقدس دانست و گفت: امروز وقتی صحبت از علوم برتر می شود راجع به هر مسائلی که باشد جلوه هایی از آن را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.
سرهنگ جلائی، اظهار کرد: ما جنگ را بر اساس توجه به نقاط ضعف دشمن و نه در برابر امکانات و نقطه قوت آنان، پیش بردیم و این رمز پیروزی ما است.
وی شاه بیت همه این تفکرات را چیزی دانست که همواره حضرت امام(ره) به آن توجه ویژه داشت و آن "تفکر بسیجی" است.
سرهنگ جلائی، در ادامه اظهار کرد: تا پایان سال تحصیلی 93-92 بیش از 41 هزار نفر از دانشجویان مراکز دانشگاهی گیلان با هزار و 30 کلاس در 128 واحد آموزشی درس آشنای با دفاع مقدس را گذراندند.
وی اذعان کرد: به برکت درس دفاع مقدس امروز شاهد پژوهشهای دانشجویی در 25 هزار برگ سند، کار هنری، کار حجمی، مصاحبه با رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس و... تهیه شده است.
گفتنی است، در حاشیه مراسم تجلیل از برگزیدگان درس آشنایی با دفاع مقدس دانشگاه علمی و کاربردی گیلان، لوح سپاس از سوی سردار کارگر، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور به دکتر قاسمی زاد، رییس دانشگاه علمی کاربردی گیلان اهدا، و نمایشگاه جانبی در زمینه پژوهشی، تحقیقی و هنری دانشجویان به معرض نمایش گذاشته شد.
پایان پیام/
نظر شما