معصومه ظهیری کارشناس امور زن و خانواده و عضو هیئت علمی جامعه الزهرا سلام الله علیها در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبیین و تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی به شکل خاص در حوزه زنان گفت: مطمئنا یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی در حوزه زنان نوع نگاهی است که حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نسبت به زنان ایجاد کردند که به نوعی احیاگر مجدد جایگاه و حقوق زنان در بین کشورهای مختلف بخصوص کشورهای اسلامی شمرده می شوند.
وی با اشاره به محدود بودن زنان در دو وضعیت انحصاری در دوران پیش از انقلاب اسلامی افزود: قبل از انقلاب اسلامی تنها دو نوع نگاه نسبت به زنان وجود داشت یکی نگاه تحجر، عزلت و کناره گیری زنان بود که آنها باید در پرده های مهجوریت و به دور از فعالیت های اجتماعی، با حفظ جایگاه اصیل زنانگی خود ایفای نقش می کردند.
جایگاه دوم؛ «تجددگرایی»، «فرنگی مآبی» و به فرمایش حضرت امام (ره) «فریبابودن» و نوعی دلربایی در منظرهای اجتماعی بود که توأم با خودنمایی، تبرج و در برخی موارد هرزگی می شد. لذا بانوان ما میان دو محذور مانده بودند یا باید به نحوی تسلیم این فرهنگ تجددگرایی می شدند یا باید آن کناره گیری و عدم فعالیت نیمی از پیکره جامعه را برای خود می پذیرفتند.
استاد حوزه علمیه خواهران تصریح کرد: حضرت امام (ره) یک نگاه سومی را به جامعه تزریق کرد. نگاهی که با حفظ اصالت ها، ارزش ها، جایگاه ها، تساوی و حرکت متوازن زنان در جامعه با حفظ ویژگی ها و اختصاصات زنانه همراه بود.
به همین دلیل ما این نگاه حضرت امام (ره) را پس از پیامبر گرامی اسلام صل الله علیه وآله، احیاگر جایگاه زن می دانیم که در نتیجه آن زن توانست یک رقابت مثبت با استفاده از استعدادها، توانمندی ها، قابلیت ها و ظرفیت های خود با جنس مخالف در جامعه ایجاد کرده و نگاه جنسیتی و جنسی را از خود دور کند.
کارشناس امور خانواده در ادامه به برخی از مصادیق احیای این جایگاه در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: ما امروز بانوانی داریم که مرتفع ترین قلل جهان را فتح کرده اند و بر بالای بسیاری از این قله ها پرچم یا «فاطمه الزهرا» سلام الله علیها و پرچم زیبای ایران اسلامی را که مزین به نام الله است، برافراشته اند. و این درحالی بوده است که این بانوان عزیز ما مزین به پوشش و لباس عفیفانه بوده اند.
حضور در میادین ورزشی، کسب دستاوردهای مختلف در المپیادهای علمی، رقابت هایی که همپای با بسیاری از مجامع علمی دنیا بوده است، مقالاتی که در مجامع علمی جهان ثبت شده، حضور در عرصه های دفاع مقدس، پرورش نسل سالم، پست های مدیریتی مهم مانند نمایندگی مجلس، جایگاه های مدیریتی و بسیاری از جایگاه های فعالیت های اجتماعی که برای زنان فراهم شد از جمله مواردی بود که ظهیری از آنها به عنوان برخی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه زنان یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین در این عرصه می توان به احیا و حفظ کرامت انسانی زن و جایگاه والای او با مختصات ویژه زن اشاره کرد.
همچنین جایگاه هایی که زنان با توجه به حمایت های قانونی و حمایت های ویژه مقام معظم رهبری - که بارها فرموده اند مسئله زن و خانواده از مسایل اصلی اجتماع ما است- از دیگر ره آوردها و ارمغان های انقلاب برای زنان بوده است.
نگاه مثبتی که امروز نسبت به زن و حضور او در خانواده به عنوان همسر، به عنوان مادر و همچنین به عنوان یکی از آحاد مفید و مؤثر جامعه، وجود دارد، ره آورد نگاه امام و تفکر انقلاب است. پس از انقلاب اسلامی به قلم زنان ما، به حضور آنها و به رقابت های زنان در مسایل و عرصه های مختلف اهمیت داده شد تا بتوانند در یک رقابت برابر با مردان در جامعه ایفای نقش کنند.
پایان پیام/
نظر شما