به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، جشنواره فيلم فجر سال گذشته براي نخسين بار در قم برگزار شد كه با استقبال گسترده هنرمندان، مردم قم و همچنين اقشار مختلف مذهبي مواجه شد.
در روزهاي اول جشنواره شايد كسي باور نميكرد كه اين جشنواره با اين عظمت و با اين حجم استقبال مواجه شود و يا اينكه بتواند اين حجم از مردم قم را به سينماها بكشاند.
هر چند كه شايد ديدگاهها بر اين منوال بود كه افراد مذهبي و يا اينكه مردم قم با سينما قهر هستند، اما جشنواره سال گذشته نشان داد كه اين ديدگاه كاملا اشتباه بوده و در اكران فيلمها و استقبال از آنها مردم قم بيشترين استقبال را دارند.
در اكران فيلمهايي همچون شيار 143 و يا چ بيشترين استقبال را از اين فيلمها مردم قم داشتند كه نشان دهنده آشتي مردم با سينما بود.
در بسياري از روزها اكران فيلم تا پاسي از شب طول ميكشيد و طي برنامهريزيهاي صورت گرفته توسط مسئولان نيز، شاهد حضور عوامل ساخت فيلم سينمايي و برگزاري مراسم پرسش و پاسخ بوديم.
پس از حضور قوي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم در برگزاري جشنواره فيلم فجر سال گذشته در استان، مردم منتظر برگزاري جشنواره قويتر از پارسال بوده و از ماهها قبل با پيگيري منتظر دريافت بليطهاي جشنواره و تماشاي آنها بودند.
در پس همه اين انتظارها، معاون فرهنگي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم روز گذشته طي مصاحبهاي آب سردي بر همه اين انتظارها ريخت و اعلام كرد؛ قم امسال ميزبان جشنواره فيلم فجر نخواهد بود!
اين مصاحبه حامد حجتي معاون فرهنگي هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم كافي بود تا حجم گستردهاي از اعتراضات را به همراه داشته باشد، اعتراضاتي از جنس مردم كه ميخواهند جشنواره در شهر آنها نيز برگزار شود.
*مسئولان پيام استقبال از جشنواره فيلم فجر پارسال را دريافت كنند
سيد عرفان موسوي يكي از هنرمندان قمي است كه در اين خصوص ميگويد: همواره ادعا شده كه مردم قم چون قشر مذهبي هستند، با سينما قهر بوده و در اين برنامهها و جشنوارهها شركت نميكنند.
وي گفت: سال گذشته مشاهده شد كه همين مردم قم به چه ميزان استقبال كرده كه حتي موجب تعجب مسئولان برگزاري و دستاندركاران امر نيز شده بود.
اين هنرمند قمي كه طلبه حوزه علميه نيز هست گفت: شهر قم به دليل بافتي كه دارد ميتواند حلقه واسط طيف مذهبي با سينما باشد و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز بايد به اين موضوع توجه كافي كند.
موسوي اذعان داشت: استقبال گسترده مردم قم از جشنواره فيلم فجر نشان دهنده پيامهاي بسياري براي مسئولان بود كه اميدوارم مسئولان اين پيامها را درك كرده و اقدام به برگزاري جشنواره كنند.
وي تاكيد كرد: اگر قرار باشد كه سينما يك ارتباط خوبي با طيف مذهبي كه طيف گسترده است، داشته باشد بايد از قم شروع كنند و بايد بها بدهند. يك بار بها دادند و نتايج خود را ديدند اما بايد كمك شود.
*برگزاري جشنواره فيلم فجر در قم نوعي سرمايهگذاري فرهنگي است
سعيد ميرزاخاني ديگر هنرمند قمي است كه در اين خصوص ميگويد: چرا بايد يك جشنوارهاي كه اين قدر مورد استقبال مردم قم قرار گرفت برگزار نشود؟ مگر مردم شهرستانها چه چيزي كمتر از تهران دارند.
وي بيان داشت: قم داراي جايگاه خاصي است و بايد براي آن سرمايهگذاري شود و يكي از سرمايهگذاريهاي فرهنگي كه اين همه نيز استقبال كننده داشته است، جشنواره فيلم فجر است.
*مسئولان جواب قانعكنندهاي بدهند
عفت سعيدي يكي ديگر از هنرمندان قم و از فيلمسازان قمي است كه ميگويد: من كار خود را به تازگي شروع كردهام و با هزاران آرزو منتظر برگزاري اين جشنواره در قم بودم.
وي گفت: مسئولان گفتهاند كه ما براي بازديد از اين جشنواره و اكران فيلم ها به تهران برويم، آيا اين جواب قانعكنندهاي است؟ ما به عنوان يك جوان انتظار داريم كه اين جشنواره در استان خودمان برگزار شود و حتي نسبت به سالهاي گذشته نيز پوياتر باشد.
*بودجهاي براي برگزاري جشنواره فيلم فجر نداريم
حامد حجتی معاون فرهنگي هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم مشكل اصلي عدم برگزاري جشنواره را اعتبارات مالي عنوان كرد و گفت: بودجهاي براي برگزاري اين جشنواره نداريم و به همين دليل امسال قم شاهد برگزاري جشنواره نخواهد بود.
وي گفت: دبیرخانه جشنواره فیلم فجر از استانهایی که تمایل به برگزاری فیلم فجر دارند، به ازای هر فیلم مبلغ 20 تا30 میلیون ریال درخواست کرده است که سالهای گذشته توسط وزارت کشور تأمین میشد ولی امسال وزارت کشور نتوانسته است آن را تأمین کند و بايد خود استانها تامين ميكردند.
معاون فرهنگي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم اظهار داشت: امسال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعتبار زیادی به اداره کل فرهنگ و ارشاد قم ندادند ولی گره اصلی، تأمین اعتبار از استان است که در این خصوص نتوانستیم اعتبار خاصی را جذب کنیم.
حجتي تصریح کرد: ز آنجا که استان قم در سالهای گذشته کارنامه درخشانی در برگزاری جشنواره فیلم فجر داشت در صدد بودیم با انجام رایزنی به نتیجه برسیم که این امر محقق شود ولی متأسفانه صورت نگرفت.
وي در پاسخ به اعتراضهاي مردم قم اظهار کرد: تا کنون سه استان توانسته اند برای برگزاری فیلم فجر، تأمین اعتبار کنند، مردم قم نیز به جهت نزدیکی استان قم نیز به تهران میتوانند در جشنواره فیلم فجر تهران شرکت کنند.
معاون فرهنگي و هنري اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان قم با بیان این که قم به عنوان ام القرای جهان تشیع است عنوان کرد: برای این که قم به عنوان نقطه عطف هنر دینی در کشور تبدیل شود، باید ساز و کارهای متعددی اتفاق بیفتد تا به عنوان قطب فرهنگ و هنر ظاهر شود.
نكتهاي كه در پايان به آن اشاره كرد اين است كه بايد همه مسئولان استان در برگزاري اين جشنواره به اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي كمك كنند و همين جشنواره ميتواند راه بسيار مطلوبي براي آشتي مردم با سينما و هنر باشد.
پايان پيام/
گزارش: سيد مهدي حسيني
نظر شما