سیدجلال یونسی، روانشناس بالینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به دلایل استفاده روزافزون از مواد مخدر صنعتی در جامعه گفت: مواد مخدر صنعتی به دلیل تولید انبوه ارزان تر بوده و بیشتر در جامعه توزیع می شود و همچنین اثرگذاری آن بسیار سریع تر از مواد مخدر صنعتی می باشد.
وی با بیان اینکه جهان امروز هرچه بیشتر جلوتر می رود و به فناوری های روز مانند اینترنت و ابزارهای الکترونیکی مجهز می شود، عجول بودن انسان ها را هم افزایش می دهد، تصریح کرد: انجام کارهای انسان ها در گذشته بسیار طول می کشید در حالی که امروزه با یک شاسی کامپیوتر در یک چشم بهم زدن کارها انجام می شود که این امر موجب عجول شدن انسان ها شده است.
یونسی در ادامه خاطرنشان کرد: به همین دلیل چون مواد مخدر صنعتی اثرگذاری سریع تری دارد جوانان بیشتر جذب مواد مخدر جدید می شوند تا مواد مخدر سنتی، این امر از دلایل افزایش اقبال جامعه به مواد مخدر صنعتی است.
این روانشناس با بیان اینکه مواد مخدر صنعتی به دلیل تولید انبوه بیشتر و سریع تر در اختیار افراد قرار می گیرد، افزود: از لحاظ روانشناسی و جامعه شناسی تنها راه جلوگیری از افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی در جامعه آموزش و آگاهی بخشی می باشد و نیروی انتظامی و دستگاه قضایی نیز باید تمام جاهایی را که توزیع مواد مخدر از طریق آنها صورت می گیرد ولی قابل کنترل نیستند اشراف بیشتری داشته باشند.
یونسی هیجان خواهی و فشار گروه های همسال را از عوامل مهم گرایش جوانان به مواد مخدر عنوان کرد و افزود: یکی از مشکلات موجود این است که تأثیرپذیری و تقلیدپذیری جوانان بسیار بالاست و از بازخورد بالایی برخوردار هستند یعنی دهن بین می باشند و به راحتی می توانند تحت تاثیر حرف های دیگران قرار بگیرند که این امر نیز نقش مهمی در گرایش جوانان به مواد مخدر دارد.
وی نقش خانواده ها و آموزش و پرورش را در جلوگیری از دهن بینی و جوگیری جوانان مهم خواند و خاطرنشان کرد: خانواده ها و مربیان آموزشی باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند.
این روانشناس سرخوردگی های اجتماعی را از دیگر عوامل گرایش جوانان به مواد مخدر عنوان کرد و افزود: سرخوردگی باعث استرس و ناامیدی جوانان می شود که آنها نیز در این صورت مجبور می شوند این سرخوردگی را با مواد مخدر کاذب مانند مواد مخدر صنعتی تحلیل دهند.
یونسی ادامه داد: گاهی اوقات مسایل دیگری مانند بیکاری می تواند عامل گرایش جوانان به مواد مخدر باشد چون خود بیکاری برای جوانان وقت های زاید ایجاد می کند و افکار زاید نیز زایده این اوقات زاید هستند که این موضوع نیز باعث گرایش جوانان به مواد مخدر صنعتی شده است.
وی با طرح این سوال که آیا ما برای اوقات بیکاری جوانان فکری کردیم یا نه، تصریح کرد: خیر. در حال حاضر جامعه ما دارای ساعت های فراغت زیادی است که یک مقدار از آن ممکن است با ورزش جبران شود و مقدار دیگرش با استفاده از مواد مخدر یا روابط نامشروع پر شود، این یک موضوع مهمی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
این روانشناس با بیان اینکه قوانین مربوط به مبارزه با مواد مخدر سست و بی پایه است و هیچ بازدارندگی ندارد، اظهار کرد: قوانین ما باید به روز و تجدیدنظر شود به ویژه موضوع مربوط به مواد مخدر که یک مسئله اجتماعی است.
یونسی خاطرنشان کرد: وظیفه ما از لحاظ روانشناسی این است که چه کار یا اقدامی انجام دهیم که مردم سراغ مواد مخدر نروند و اینکه مواد مخدر از کجا وارد می شود و چگونه باید جمع آوری و با آنها برخورد شود را دستگاه قضایی و انتظامی باید مورد بررسی قرار دهند.بنابراین وظیفه همه ما این است که کاری کنیم اعتیاد به عنوان یک امر ضد ارزش در جامعه تلقی شود.
پایان پیام/
نظر شما